Νίκη! - Η Microsoft το μετάνιωσε και δεν θα «κηδεύσει» το πρόγραμμα ζωγραφικής

Νίκη! - Η Microsoft το μετάνιωσε και δεν θα «κηδεύσει» το πρόγραμμα ζωγραφικής Facebook Twitter
0

Είναι από εκείνες τις φορές που η αγάπη του κόσμου μπόρεσε τελικώς να κάνει τη διαφορά.

Μετά τις αντιδράσεις αλλά και τα μηνύματα αγάπης από χρήστες σε όλο τον κόσμο για ένα από τα πιο διαχρονικά προγράμματα των Windows, η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αφαιρέσει οριστικά τη ζωγραφική από το λειτουργικό της σύστημα.

To πρόγραμμα ζωγραφικής ή αλλιώς MS Paint, το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές εξαιτίας της απλότητάς του, αποτελεί μέρος του λειτουργικού συστήματος της Microsoft από το 198 και την έκδοση 1.0 των Windows.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αφαιρέσει το Paint από την επόμενη αναβάθμιση (Windows 10 Fall Creators Update) που θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το κύμα αγάπης των χρηστών ανάγκασε την Microsoft να αλλάξει απόφαση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα ναι μεν δεν θα παραμείνει στα Windows 10 από προεπιλογή, ωστόσο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του Windows Store.

«Ένα πράγμα που μάθαμε, είναι ότι έπειτα από 32 χρόνια, το MS Paint έχει πολλούς οπαδούς», αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτησή της. «Είναι εκπληκτικό να διαπιστώνουμε ότι υπάρχει τόση πολλή αγάπη για την παλιά, καλή μας εφαρμογή».

Ο διάδοχός του, το Paint 3D, θα διατίθεται ενσωματωμένο στο πακέτο των Windows 10. Από χθες, 24 Ιουλίου, οπότε και ανακοινώθηκε η «κηδεία» του προγράμματος, υπήρξε πληθώρα σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δήλωναν δυσαρεστημένοι με την κίνηση αυτή της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το BBC, δεν υπήρξαν αρνητικά σχόλια για κανένα από τα υπόλοιπα προγράμματα που πρόκειται να αφαιρεθούν όπως π.χ. το Outlook Express.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM