Τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ παραδίδουν δωρεάν μαθήματα

Τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ παραδίδουν δωρεάν μαθήματα Facebook Twitter
1

Το Στάνφορντ, το Ντιουκ, το Πρίνστον και το Τζον Χόπκινς είναι μεταξύ των πανεπιστημίων που συνεργάζονται με μια εταιρία που λέγεται Coursera προκειμένου να προσφέρουν 100 ονλάιν μαθήματα αυτή τη χρονιά. Το MIT, το Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Μπέρκλεϊ πρόκειται να ακολουθήσουν μέσω μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας που λέγετια edX.

Το the Week αναφέρει ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από όλες τις χώρες του κόσμου συμμετέχουν ήδη. Ο πρόεδρος της edX περιγράφει το φαινόμενο ως «την μεγαλύτερη αλλαγή στην εκπαίδευση μετά την τυπογραφία.»

Αυτό που κερδίζουν τα πανεπιστήμια από τη συμφωνία είναι πρεστίζ και μελλοντικά έσοδα. Αυτή τη στιγμή τα ιδρύματα είναι διατεθειμένα να παρέχουν το προϊόν τους δωρεάν έτσι ώστε στο μέλλον να είναι από τα πρώτα που θα συμμετέχουν στη μελλοντική μορφή εκπαίδευσης. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση. Υπάρχουν πάρα πολλά "μαθήματα" για πάρα πολλά θέματα, επιστήμες κτλ. Εγώ αυτήν τη στιγμή παρακολουθώ 2 μαθήματα και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά απαιτητικά. Χαίρομαι πολύ με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Μας δίνεται η ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας δωρεάν και αυτό είναι κάτι που το χρειαζόμαστε αυτήν την περίοδο.Επισκεφτείτε το coursera, είναι πολύ αξιόλογο.