ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γιατί πρέπει άμεσα να αλλάξετε κωδικό σε κάμερες που συνδέονται με το ίντερνετ

Γιατί πρέπει άμεσα να αλλάξετε κωδικό σε κάμερες που συνδέονται με το ίντερνετ Facebook Twitter
1

Σε περίπτωση που διαθέτετε κάμερα συνδεδεμένη με το ίντερνετ, πρέπει επειγόντως να αλλάξετε τον κωδικό σας, αφού για μόλις 25 μπορεί κανείς να αγοράσει λογισμικό να την χακάρει, προειδοποιεί το CCTV, το κρατικό κανάλι της Κίνας. Τέτοιου είδους software μπορεί άνετα να σκανάρει και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευάλωτες συσκευές, που συνήθως χρησιμεύουν ως ενδοεπικοινωνία μωρού (baby monitor) και κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι. 

Χάκερ στην Κίνα έχουν οργανωθεί ήδη σε μεγάλες ομάδες και αποκαλύπτουν καθημερινά και δωρεάν usernames και κωδικούς πρόσβασης σε συμβατές συσκευές, μέσα από μια λίστα σχεδόν 200 ως 400 καμερών, τα οποία κάνουν download με τη σειρά τους εκατοντάδες χρήστες. Ο λόγος που διαρρέουν καθημερινά αυτά τα στοιχεία είναι για να διαφημιστούν ακολούθως τα software που εμποδίζουν τέτοιες κυβερνοεπιθέσεις και να τα αγοράσει ο κόσμος. 

Σύμφωνα με ειδικούς, οι ιδιοκτήτες κάμερας που δεν θα αλλάξουν την προεπιλεγμένη ταυτότητα και κωδικό είναι εκείνοι που διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Επίσης καλούν τους χρήστες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις default ρυθμίσεις των συσκευών και να κάνουν συχνά αναβαθμίσεις στο μόνιμο πρόγραμμα του λογισμικού της ROM (filmware). 

«Αμέσως μόλις ανοίξετε μια ολοκαίνουργια συσκευή, που συνδέεται με το ίντερνετ, αφιερώστε λίγο χρόνο και παίξτε με τις ρυθμίσεις. Οι συνήθεις προεπιλεγμένοι και απαράλλαχτοι κωδικοί σε χιλιάδες συσκευές είναι το βασικό ελάττωμα στο οποίο ποντάρουν και αξιοποιούν οι χάκερς», λέει ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, Eugene Aseev.

Με πληροφορίες από Mashable

Τech & Science
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM