Δωμάτιο σεξ, ναρκωτικά και διακρίσεις κατά των γυναικών σε διάσημη startup στη Σίλικον Βάλεϊ

Δωμάτιο σεξ, ναρκωτικά και διακρίσεις κατά των γυναικών σε διάσημη startup στη Σίλικον Βάλεϊ Facebook Twitter
0
Δωμάτιο σεξ, ναρκωτικά και διακρίσεις κατά των γυναικών σε διάσημη startup στη Σίλικον Βάλεϊ Facebook Twitter
Οι συνιδρυτές της UploadVR: Taylor Freeman (Α) και Will Mason

Startup με έδρα στην Silicon Valley έχει κατηγορηθεί για διακρίσεις κατά των γυναικών εργαζομένων και για την ύπαρξη ενός δωματίου που φιλοξενούσε πράξεις «αχαλίνωτης σεξουαλικής συμπεριφοράς».

Στις 8 Μαΐου, η εταιρεία UploadVR κατηγορήθηκε από πρώην εργαζόμενη για εχθρικό περιβάλλον εργασίας, διακρίσεις λόγω φύλου και αποτυχία πρόληψης της παρενόχλησης.

Η Startup η οποία εργάζεται σε τομείς όπως η εκκολαπτόμενη εικονική πραγματικότητα είναι δημιούργημα των Will Mason και Taylor Freeman οι οποίοι τον Ιανουάριο ήταν μεταξύ άλλων στον κατάλογο "Forbes 30 κάτω από 30" για το έργο τους και για το γεγονός πως κατάφεραν να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους στην αναδυόμενη βιομηχανία.

Εντούτοις, εντός της εταιρείας, η εργαζόμενη υποστηρίζει ότι το UploadVR ήταν κάτι σαν αντρικό κλαμπ που δεν καλωσόριζε κανέναν άλλον, ειδικά τις γυναίκες. Εργάστηκε ως διευθύντρια στο τμήμα digital και social media της εταιρείας από τον Μάιο του 2016 έως ότου αποχωρήσει τον Μάρτιο. Η ίδια ισχυρίζεται πως απολύθηκε μετά τα παράπονα στο αφεντικό της για το περιβάλλον του γραφείου.

Δωμάτιο σεξ, ναρκωτικά και διακρίσεις κατά των γυναικών σε διάσημη startup στη Σίλικον Βάλεϊ Facebook Twitter

Μεταξύ των κατηγοριών στην καταγγελία της, η πρώην υπάλληλος ισχυρίζεται ότι η εταιρεία σκόπιμα και ρητά δημιούργησε ένα περιβάλλον κλειστού, αντρικού κλαμπ. «Οι άνδρες εργαζόμενοι μιλούσαν για σεξ σε καθημερινή βάση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής ζωής ενός υπαλλήλου που είχε σεξουαλική επαφή με πάνω από 1000 άτομα».

Επιπλέον αναφέρει πως στην UploadVR υπήρχε ένα δωμάτιο με ένα κρεβάτι στο γραφείο το οποίο είχε την ονομασία «Αίθουσα Διαστροφής». Οι άνδρες εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν αυτό το δωμάτιο για να έχουν σεξουαλική επαφή, ενοχλητικής και ανάρμοστης φύσης. «Συχνά, εσώρουχα και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά υπήρχαν μέσα στο δωμάτιο», γράφει η γυναίκα στην καταγγελία.


Οι άνδρες εργαζόμενοι έκαναν μικρή χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της ημέρας και απομόνωναν τους εργαζόμενους που αρνούνταν να συμμετάσχουν.


Στην καταγγελία αναφέρεται πως πριν από ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Ασία, τα ανώτατα στελέχη έκαναν προσπάθειες να εξασφαλίσουν τα «Samurai Girls», υποτακτικές γυναίκες για το ταξίδι τους.


Οι ιδρυτές της VR,  δήλωσαν στο Business Insider ότι οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς αλλά δεν μπορούσαν να σχολιάσουν περισσότερο τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

«Αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε είναι ότι οι υπάλληλοί μας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας και ο μοναδικός λόγος για την επιτυχία αυτής της εταιρείας», ανέφεραν οι ιδρυτές σε δήλωση. «Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε μια θετική κοινότητα τόσο στην VR / AR όσο και στην εταιρική μας κουλτούρα και θα εργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της αποστολής στο μέλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι η πραγματική φύση του πώς αντιμετωπίζουμε τους υπαλλήλους μας και πώς λειτουργούμε θα λάμψουν μέσα από αυτή την ατυχή κατάσταση και θα επιβεβαιώσουν ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι εντελώς χωρίς αξία », αναφέρεται.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM