Γιατί είναι αναξιόπιστες οι εφαρμογές για την παρακολούθηση της περιόδου, σύμφωνα με έρευνα

Γιατί είναι αναξιόπιστες οι εφαρμογές για την παρακολούθηση της περιόδου, σύμφωνα με έρευνα Facebook Twitter
0

Τα τελευταία χρόνια οι εφαρμογές για την παρακολούθηση της περιόδου, του κύκλου και της ωορρηξίας έχουν πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις και μετρούν φανατικούς οπαδούς και ορκισμένους αντιπάλους. Φαίνεται όμως πως η ιδέα του να μπορείς να αποφύγεις μια εγκυμοσύνη χωρίς άλλη μέθοδο αντισύλληψης, αλλά μόνο με υπολογισμούς, ήταν τελικά πολύ καλή για να είναι αληθινή. 

Πρακτικά οι γυναίκες καλούνται να εισάγουν στοιχεία για την περίοδό τους και μετά οι σχετικές εφαρμογές υποτίθεται πως σου λένε πότε είναι ασφαλές να κάνεις σεξ χωρίς να κινδυνεύεις στο ελάχιστο να μείνεις έγκυος ή αντίστοιχα πότε πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που προσπαθείς να μείνεις έγκυος. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτές οι εφαρμογές αποδεικνύεται πως δεν είναι τελικά και τόσο αξιόπιστες.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον συμπέρανε πως οι εφαρμογές που καταγράφουν τον έμμηνο κύκλο συχνά απογοητεύουν τους χρήστες με την έλλειψη ακρίβειας και τις υποθέσεις σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα ή τους συντρόφους. Επιπλέον, οι γυναίκες φαίνεται πως δεν εκτιμούν και τόσο «την έμφαση στο ροζ και την λουλουδάτη εμφάνιση αντί της λειτουργίας». 

Οι ερευνητές μελέτησαν 687 άτομα συνδυάζοντας δεδομένα από 2.000 κριτικές σε εννέα από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για την παρακολούθηση της περιόδου, ανάμεσά τους οι Clue, Eve, Glow, Period Tracker και Period Pad. Αυτό που διαπίστωσαν είναι πως καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν ήταν αλάνθαστη όσον αφορά στην ακρίβεια και κατά συνέπεια καμιά τους δεν είναι εντελώς αξιόπιστη.

Γιατί είναι αναξιόπιστες οι εφαρμογές για την παρακολούθηση της περιόδου, σύμφωνα με έρευνα Facebook Twitter

«Ο κόσμος δεν ένιωθε πως αυτές οι εφαρμογές ήταν αρκετά καλές στον να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες τους ή τις προτιμήσεις τους. Φυσικά τις προτιμούν από το να καταγράφουν την περίοδό τους σε χαρτί, αλλά και πάλι θεωρούν πως υπολείπονται σε πολλά επίπεδα», σχολιάζει ο Daniel Epstein, συγγραφέας της έρευνας και διδακτορικός φοιτητής στο Paul G. Allen School of Computer Science & Engineering του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. 

Εκτός από το να δίνουν, υποτίθεται, την εναλλακτική στις γυναίκες να σταματούν να χρησιμοποιούν αντισύλληψη, πολλές από τις εφαρμογές χρησιμεύουν για να παρακολουθούνται διαφορετικά συμπτώματα και απλώς να ελέγχεται η ομαλότητα του κύκλου. Μόνο που, όπως φαίνεται, δεν είναι κατάλληλες για αυτόν τον σκοπό. «Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπορείς να μπεις στην εφαρμογή και να πεις έχασα την περίοδό μου για χ λόγους ή επειδή ήμουν στο νοσοκομείο. Συνηθισμένες αλλά και έκτακτες περιστάσεις μπορούν να τινάξουν στον αέρα τους αλγόριθμους επειδή στην πραγματικότητα δεν είναι ισχυροί. Οι εφαρμογές είναι ακριβείς αν ο κύκλος σου είναι αλήθεια πολύ ομαλός, αλλά συνήθως αυτοί που τις χρειάζονται είναι κυρίως άνθρωποι που δεν έχουν ανώμαλο κύκλο», προσθέτει η Nikki Lee, συγγραφέας επίσης της έρευνας και ανεξάρτητη ερευνήτρια. 

Άλλα παράπονα που ανέφεραν οι χρήστες για τις εφαρμογές σχετίζονταν με το γενικότερο σχέδιο και την εμφάνιση, που βρίσκουν σεξιστικό επειδή είναι κυρίως ροζ, το γεγονός πως εξαιρούν transgender άτομα όπως επίσης και το ότι υποθέτουν πως ο σύντροφος κάποιου είναι άντρας. 

Με πληροφορίες από Independent

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM