Ηλεκτρονική απάτη για προσφορά εργασίας στο Λονδίνο

Ηλεκτρονική απάτη για προσφορά εργασίας στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους χρήστες με αφορμή περιστατικά απάτης από ιστότοπους που φέρονται να προσφέρουν εργασία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του Λονδίνου, για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε πολλές περιπτώσεις τέτοιων ιστότοπων,  οι φερόμενοι ως εργοδότες, αφού λάβουν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερόμενων, απαντούν θετικά στις αιτήσεις τους, ζητώντας ωστόσο να προκαταβάλουν μέρος των εξόδων του ταξιδιού και της διαμονής τους. Ζητούν μάλιστα τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς χρημάτων (western union, moneygram) και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Οι αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην αποκαλύπτουν προσωπικό ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα, καθώς και να διασταυρώνουν την ύπαρξη των εταιρειών αυτών για να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ζητάνε κάποιο χρηματικό ποσό από τον υποψήφιο για θέση εργασίας, προκειμένου να «προετοιμάσουν» τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα, ή να «διασφαλίσουν» τη συγκεκριμένη θέση.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM