48 εκατομμύρια χρήστες στο Twitter δεν είναι άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα

48 εκατομμύρια χρήστες στο Twitter δεν είναι άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα Facebook Twitter
0

Το τελευταίο «like», «retweet» ή «follow» που λάβατε στο Twitter ενδέχεται να μην ήταν καν από άνθρωπο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές διαπίστωσαν πως σχεδόν το 15% των λογαριασμών στο Twitter είναι bots και στους 319 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες που μετρά, εκτιμάται πως τα 48 εκατομμύρια από αυτούς είναι προγράμματα υπολογιστών. Ενώ κάποια bots φέρνουν αναστάτωση στο Twitter, κάποια άλλα φέρεται να είναι «ιδιαιτέρως ωφέλιμα», καθώς «προειδοποιούν τον κόσμο για φυσικές καταστροφές ή εκφέρουν άποψη από το πρίσμα του πελάτη». 

Η πρόσφατη έρευνα στο Twitter που πραγματοποίησε το University of Southern California, χρησιμοποιώντας 1.150 χαρακτηριστικά από έξι τάξεις, έγινε για να εντοπιστούν οι λογαριασμοί που είναι bots. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, περίπου ένα ποσοστό μεταξύ 9 και 15% των ενεργών λογαριασμών στο Twitter, ήτοι περίπου 14 εκατομμύρια λογαριασμοί, είναι bots. 

48 εκατομμύρια χρήστες στο Twitter δεν είναι άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων πως τα bots επιδεικνύουν επίσης διαφορετικών τύπων συμπεριφορές. «Τα απλά bots έχουν την τάση να κάνουν retweet μεταξύ τους, κάνοντας συχνά αναφορά σε πιο "ψαγμένα" bots. Αυτά κάνουν επίσης retweet, αλλά δεν κάνουν ποτέ αναφορά σε ανθρώπους. Ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν με αληθινούς ανθρώπους», αναφέρει η έρευνα. 

* Με πληροφορίες από Daily Mail

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM