Είναι το mail σας χακαρισμένο;

Είναι το mail σας χακαρισμένο; Facebook Twitter
2

Μετά τους 400.000 χακαρισμένους λογαριασμούς της Yahoo και τους 480.000 του Gawker η πιθανότητες να έχει παραβιαστεί ένας λογαριασμός του ίντερνετ αυξάνονται.

Ένα σάιτ με το όνομα ShouldIChangeMyPassword.com λέει ότι μπορεί να ανακαλύψει αν το mail σας είναι ακόμα ασφαλές ή όχι. Πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή σας και πατώντας ένα κουμπί το σάιτ συσχετίζει τη διεύθυνση με την λίστα προβληματικών λογαριασμών που συνεχώς μεγαλώνει.

Υπάρχουν διάφορα σάιτ που ισχυρίζονται ότι κάνουν το ίδιο και με αυτό τον τρόπο κάνουν επιπλέον phishing. Το συγκεκριμένο ζητάει μόνο τη διεύθυνση, όχι το password ή άλλους αριθμούς. Είναι προσπάθεια μιας αυστραλιανής εταιρίας που λέγεται Avalanche Technology Group και έχει την υποστήριξη άλλων.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Υπάρχουν διάφορα σάιτ που ισχυρίζονται ότι κάνουν το ίδιο και με αυτό τον τρόπο κάνουν επιπλέον phishing. Το συγκεκριμένο ζητάει μόνο τη διεύθυνση, όχι το password ή άλλους αριθμούς.»Ναι, αλλά μ' αυτόν τον τρόπο μαζεύει ισχύουσες διευθύνσεις email, που μπορεί μετά να γίνουν στόχος spam.