Απεργία την Πρωτομαγιά

Facebook: Τα βίντεο στο NewsFeed θα αναπαράγονται αυτόματα με ήχο

Facebook: Τα βίντεο στο NewsFeed θα αναπαράγονται αυτόματα με ήχο Facebook Twitter
1

Μία σημαντική αλλαγή στην αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο στην πλατφόρμα του, ανακοίνωσε σήμερα το Facebook, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, ο ήχος των βίντεο που εμφανίζονται στο NewsFeed θα ενεργοποιείται αυτόματα. 

Μέχρι σήμερα, τα βίντεο αναπαράγονται αυτόματα στο NewsFeed χωρίς όμως ήχο - εκτός αν ο χρήστης επιλέξει να τον ενεργοποιήσει χειροκίνητα. Όπως επισημαίνει το BBC, αυτό έχει οδηγήσει σε μία περίεργη αύξηση των «βουβών ταινιών», καθώς οι παραγωγοί προσαρμόστηκαν στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των θεατών μόνο βλέπει τη δουλειά τους, και δεν ακούει.


Σύντομα όμως, κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του έτους, το Facebook θα ενεργοποιεί αυτόματα τον ήχο στα βίντεο αυτά, μόλις ξεκινά η αναπαραγωγή τους. Ήδη, η εταιρία έχει δοκιμάσει την αλλαγή σε περιορισμένο αριθμό χρηστών και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της έχει δεχτεί «θετικές αντιδράσεις».


«Με το συγκεκριμένο update, ο ήχος δυναμώνει και χαμηλώνει σταδιακά όταν στο NewsFeed κάποιου χρήστη εμφανίζονται βίντεο, ζωντανεύοντας με αυτόν τον τρόπο το περιεχόμενο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Facebook.

Ωστόσο, υπάρχει η πρόβλεψη να μην ακούγεται τίποτα όταν ο χρήστης έχει ενεργοποιημένη την επιλογή «αθόρυβο» στο κινητό του τηλέφωνο. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης αυτής της επιλογής μέσω των ρυθμίσεων του Facebook.

Τech & Science
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM