Αυτές είναι οι χώρες με τις πιο γρήγορες ταχύτητες στο ίντερνετ - Η θέση της Ελλάδας

Αυτές είναι οι χώρες με τις πιο γρήγορες ταχύτητες στο ίντερνετ - Η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
1

Όταν η κουβέντα αφορά τις χώρες με τις πιο γρήγορες ταχύτητες στο διαδίκτυο, η Νότια Κορέα σταθερά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Με τα 26,3 megabits ανά δευτερόλεπτο καθίσταται η μόνη χώρα που ξεπερνά το όριο των 25 Mbps κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση «State of The Internet Report» που δημοσιεύθηκε από της Akamai, πάροχο αντίστοιχων υπηρεσιών cloud με έδρα τις ΗΠΑ.

Κατά την έκθεση αυτές οι ταχύτητες είναι αποτέλεσμα της 20ετούς επίμονης εργασίας της Νότιας Κορέας στον συγκεκριμένο τομέα.

Αμέσως μετά τη Νότια Κορέα, στο «top 10» των χωρών του κόσμου με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Νορβηγία. Στην 4η και 5η θέση βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία αντίστοιχα.

Αυτές είναι οι χώρες με τις πιο γρήγορες ταχύτητες στο ίντερνετ - Η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter

Ανάμεσα στις 10 χώρες του κόσμου με τις υψηλότερες ταχύτητες στο Ίντερνετ βρίσκονται άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Λετονία – στην έκτη, έβδομη, όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα. Γεγονός που καταδεικνύει την εξέλιξη των ευρυζωνικών υποδομών στις χώρες βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η χώρα μας βρίσκεται στην 69η θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού οι επιδόσεις φτάνουν τα 6,9Mbps, βελτιωμένη κατά 9,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Akamai, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4Mbps αντιπροσωπεύουν το 81%, με 10Mbps το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15Mbps και άνω μόλις το 3%.

Αυτές είναι οι χώρες με τις πιο γρήγορες ταχύτητες στο ίντερνετ - Η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρώτη στο ταχύτερο Ίντερνετ είναι η Νορβηγία με μέση ταχύτητα τα 20Mbps, δεύτερη η Σουηδία με 19,7Mbps και τρίτη η Ελβετία με 18,4Mbps.

Η Ελλάδα και οι Κύπρος είναι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες με τις πιο αργές ταχύτητες στο Ίντερνετ, με τη δεύτερη να βρίσκεται οριακά σε χειρότερη θέση από τη χώρα μας, με επίδοση 6,7Mbps.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα ηταν ενδιαφέρον να μάθουμε και πόσο κοστίζει μια συνδεση αναλογικά σε καθε χώρα. Κάτι μου λεει πως έχουμε μεν τις πιο αργές συνδέσεις αλλά μάλλον και απο τις πιο ακριβές...