To Facebook λογόκρινε γυμνό άγαλμα του θεού Ποσειδώνα

To Facebook λογόκρινε γυμνό άγαλμα του θεού Ποσειδώνα Facebook Twitter
0

To Facebook αντιμετωπίζει νέες επικρίσεις καθώς φαίνεται να έχει μπλοκάρει μια φωτογραφία αγάλματος του 16ου αιώνα, του Ποσειδώνα, που βρίσκεται στην πλατεία Piazza del Nettuno στην ιταλική πόλη της Μπολόνια.

Η συγγραφέας Elisa Barbari είχε επιλέξει το άγαλμα, το οποίο δείχνει τον Ποσειδώνα γυμνό για την σελίδα της στο Facebook "Ιστορίες, περίεργα και εικόνες της Μπολόνια". Αλλά αυτή η εικόνα προσέκρουσε στις αρχές προστασίας της πολιτικής του Facebook, λογοκρίθηκε και ζητήθηκε η αφαίρεσή της.

Σε δήλωσή του, το Facebook εξηγεί:«Η χρήση της εικόνας δεν εγκρίθηκε επειδή παραβιάζει τις οδηγίες του Facebook σχετικά με τη διαφήμιση. Παρουσιάζει μια εικόνα με περιεχόμενο που είναι ρητά σεξουαλικό και η οποία παρουσιάζει σε υπερβολικό βαθμό το σώμα, εστιάζοντας άσκοπα σε μέρη του. Η χρήση εικόνων ή βίντεο γυμνών σωμάτων δεν επιτρέπεται, ακόμη και αν προορίζεται για  καλλιτεχνικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς».

To Facebook λογόκρινε γυμνό άγαλμα του θεού Ποσειδώνα Facebook Twitter

Η Barbari απάντησε με δυσπιστία, σημειώνοντας στη σελίδα της στο Facebook: «Ναι στον Ποσειδώνα, όχι στη λογοκρισία» και είπε στην Telegraph πως ο ισχυρισμός είναι παράλογος. «Πώς μπορεί ένα έργο τέχνης, το δικό μας το άγαλμα του Ποσειδώνα,  να είναι αντικείμενο λογοκρισίας;», πρόσθεσε.

Το άγαλμα δημιουργήθηκε το 1560s από τον Φλαμανδό γλύπτη Jean de Boulogne,  και δεσπόζει στην πλατεία για  500 χρόνια. «Πίσω στη δεκαετία του 1950, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για μαθητές που αποφοιτούν, κάλυπταν το σώμα του Ποσειδώνα», είπε η Barbari και πρόσθεσε πως ίσως το Facebook θα προτιμούσε να ντυθεί και πάλι το άγαλμα.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook αργότερα είπε σε μια δήλωση ότι η λογοκρισία ήταν λάθος και ανέφερε πως η ομάδα επεξεργάζεται εκατομμύρια  διαφημιστικών εικόνων κάθε εβδομάδα, και σε ορισμένες περιπτώσεις εσφαλμένα απαγορεύει κάποιες διαφημίσεις.« Αυτή η εικόνα δεν παραβιάζει τις πολιτικές διαφήμισης μας. Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος και σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τη διαφήμισή», ανέφερε η δήλωση.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM