Απεργία την Πρωτομαγιά

Το Pavegen έρχεται στην Αθήνα

Το Pavegen έρχεται στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Μια καινοτομία η οποία παράγει ενέργεια αποκλειστικά από τα βήματα των πεζών φθάνει στην Αθήνα ως μέρος του Keep Walking Project, μιας πρωτοβουλίας του Johnnie Walker που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δείξουν την υποστήριξή τους σε πρωτοποριακές ιδέες που θα μπορούσαν να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο στον οποίο ζούμε.
 
Η μοναδική εγκατάσταση, που φωτίζεται  από την καθημερινή κίνηση των πεζών, θα βρίσκεται στο The Mall Athens από τις από 29 Μαΐου έως 10 Ιουνίου αναδεικνύοντας  το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της τεχνολογίας του Pavegen - μιας πρωτοποριακής πλάκας πεζοδρομίου που παράγει ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια απλά από τους ανθρώπους που περπατούν πάνω της και μπορεί να χρησιμοποιείται για εφαρμογές όπως ο φωτισμός των δρόμων.
 
Το κοινό  έδειξε την υποστήριξή του στο Pavegen προσφέροντας «βήματα», πόντους δηλαδή που δωρίθηκαν ως ψήφοι για την ιδέα τόσο online στο Facebook, όσο και μέσω ειδικής εφαρμογής για Ι-phone. Συνολικά, το Pavegen συγκέντρωσε πάνω από 98 εκατομμύρια βήματα σε τρεις  χώρες, αποδεικνύοντας το τεράστιο ρεύμα υποστήριξης για αυτή την νεοσύστατη τεχνολογία.  Στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν πάνω από 35 εκατομμύρια βήματα.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, εκπρόσωπος του Keep Walking Project, δήλωσε:
 "Όπως και το Johnnie Walker, είμαι μεγάλος υποστηρικτής των προοδευτικών ιδεών, γι 'αυτό είναι τιμή μου να συμμετέχω σε μια πρωτοβουλία που προωθεί τους κάθε είδους πρωτοπόρους του μέλλοντος. Το Pavegen ήταν μια μεγάλη επιτυχία στο εναρκτήριο έτος του Keep Walking Project και είναι συναρπαστικό ότι το KWP συμβάλει στην εισαγωγή αυτής της καινοτομίας στην Ελλάδα και εμπνέει τους ανθρώπους για εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις».
Η εγκατάσταση θα είναι ανοικτή στο κοινό ώστε οι επισκέπτες να αλληλεπιδρούν μαζί του στην κεντρική είσοδο του The Mall Athens.
 
Η  Στέλλα Αλεξοπούλου, Marketing Director του Johnnie Walker στη Δυτική Ευρώπη δήλωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μια απτή έκφραση της μεγάλης και πλούσιας παράδοσης του JOHNNIE WALKER στο να μοιράζεται πρωτοποριακές ιδέες:      
 
«Η πρόοδος αποτελούσε πάντα τον ακρογωνιαίο λίθο για το Johnnie Walker, με τρεις γενιές της οικογένειας Walker να μετατρέπουν ένα μικρό παντοπωλείο που ιδρύθηκε το 1820 στη νούμερο ένα μάρκα Blended Scotch Whisky στον κόσμο. Οτιδήποτε είναι δυνατόν, όταν έχεις μια εξαιρετική ιδέα και, καθώς αναζητούμε καινοτόμες λύσεις για κάποιες από τις προκλήσεις του κόσμου, είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του Pavegen στο Keep Walking Project.»

Ο Laurence Kemball- Cook, ο Βρετανός εφευρέτης του Pavegen, δήλωσε: "Το Pavegen είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας ότι η τοπική παραγωγή ενέργειας είναι μια βιώσιμη λύση. Μόλις 10 πλάκες Pavegen σε ένα πολυσύχναστο δρόμο θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν αρκετή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας για να τροφοδοτήσει δύο λάμπες δρόμου καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας ".  
 
Εμπνευσμένο από την αναδυόμενη τάση για το crowd sourcing, τη συνεργασία και τη συλλογική δράση, το JOHNNIE WALKER Keep Walking Project, μοιράζεται τα οράματα μερικών από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και καλεί το κοινό να αποφασίσει ποιο είχε τη μεγαλύτερη δυνατότητα να ενθαρρύνει το διάλογο και τελικά να προκαλέσει τη δημιουργία νέων ιδεών οι οποίες θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν προς μια πιο προοδευτική κοινωνία.
 
Το Keep Walking Project πραγματοποιείται, εκτός από την Ελλάδα, σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Το κοινό έδειξε την υποστήριξή του στο KEEP WALKING PROJECT του JOHNNIE WALKER και τις πρωτοποριακές ιδέες που παρουσίασε, «συγκεντρώνοντας» πάνω από ένα δισεκατομμύριο βήματα, αρκετά για να κάνει κανείς το γύρω του κόσμου  15 φορές.  

Το JOHNNIE WALKER παρουσίασε εγκαταστάσεις του Pavegen και στη Βουλγαρία και την Ισπανία.  

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM