Το eBay απαγόρευσε την πώληση ανθρώπινων κρανίων

Το eBay απαγόρευσε την πώληση ανθρώπινων κρανίων Facebook Twitter
0

Η σελίδα δημοπρασιών eBay αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση μελών του ανθρωπίνου σώματος, μετά την εμφάνιση προς πλειστηριασμό κρανίων που πουλήθηκαν μέχρι και  5.500 δολάρια.

Η ιστοσελίδα επέτρεπε ως τώρα να πωλούνται κρανία και σκελετοί προς ιατρική χρήση, καθώς όμως δεν υπήρχε καμία απόδειξη για την πραγματική χρήση των δημοπρατηθέντων, πολλοί ήταν αυτοί που πουλούσαν και αγόραζαν κρανία απλώς ως αποκτήματα.

Μάλιστα, υπάρχει η υποψία ότι πολλά από αυτά τα κρανία προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία και από ανθρώπινα υπολείμματα που ξεθάφτηκαν.

Όπως αναφέρει το Skynews, η υπόθεση βρισκόταν και στο στόχαστρο του υπουργείου Δικαιοσύνης που παρακολουθούσε τις πωλήσεις στο eBay για επτά μήνες.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αναφέρθηκε ότι 237 άτομα ενδιαφέρθηκαν για  454 κρανία για την πώληση κρανίων, με τις προσφορές να φτάνουν μέχρι και τα 5.500 δολάρια.

Επίσης σε έκθεση που συντάχθηκε, αναφέρεται ότι τα κρανία αυτά μπορεί να προέρχονται και από αρχαιολογικές λαθρανασκαφές.

Οι συντάκτες της επισημαίνουν ότι παρότι πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νόμους που περιορίζουν την πώληση ανθρώπινων λειψάνων, η πλειοψηφία των πωλητών στο eBay βασίστηκαν στην αμερικανική σελίδα της εταιρείας. Όπως πρόσθεσε ένας από τους συντάκτες, «οι νόμοι αυτοί έχουν αμφίβολο αποτρεπτικό αποτέλεσμα."

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ