Απεργία την Πρωτομαγιά

Αναλυτές της Wall Street προβλέπουν μια μεγάλη ανατροπή στη μουσική βιομηχανία

Αναλυτές της Wall Street προβλέπουν μια μεγάλη ανατροπή στη μουσική βιομηχανία Facebook Twitter
H Beyoncé στο Super Bowl 50
1

Η Morgan Stanley θεωρεί πως το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας, σε οικονομικό επίπεδο, πλέον κρύβεται χωρίς αμφιβολία στις συνδρομές για music streaming, προβλέποντας σταθερή ανάπτυξη για τον κλάδο στις πλάτες εταιριών όπως τα Spotify και Apple Music.

"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η ευρύτερη τάση για δαπάνες σε τέτοιου είδους συνδρομές αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% το 2015 στις ΗΠΑ, αυξάνοντας κατά 15% τα έσοδα της βιομηχανίας" σχολιάζουν οι Benjamin Swinburne και Ryan Fiftal, αναλυτές της Morgan Stanley. Κι αυτή η αύξηση θα είναι και ο "σωτήρας" της μουσικής βιομηχανίας, που αναπτύχθηκε κατά 2,5% το 2015, λένε οι αναλυτές. "Πιστεύουμε πως μετά από χρόνια στάσιμης ανάπτυξης, η μουσική βιομηχανία βρήκε την σωστή στρατηγική- το "subscription on-demand", σημειώνουν. 

 

Αυτή η προοπτική ενισχύεται από το γεγονός πως νέες αφίξεις, όπως τα Apple Music και Tidal, περισσότερο έχουν προσελκύσει καταναλωτές παρά έχουν κανιβαλίσει της ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες, σύμφωνα με τους αναλυτές. Αυτό είναι και που δίνει στους αναλυτές ελπίδα για την επερχόμενη on-demand υπηρεσία Pandora, την οποία κοιτάζουν με πολλή αισιοδοξία.

 

Αυτό προβλέπει η Morgan Stanley για το μέλλον των εσόδων της μουσικής βιομηχανίας:

Αναλυτές της Wall Street προβλέπουν μια μεγάλη ανατροπή στη μουσική βιομηχανία Facebook Twitter

Κάτι που επισημαίνουν επίσης οι επιστήμονες είναι πως η αύξηση των εσόδων από music streaming εξισορρόπησε τις απώλειες των ψηφιακών downloads, που πολλοί αναλυτές πιστεύουν πως οδεύει σε πλήρη εξαφάνιση.

Με πληροφορίες από Business Insider

Τech & Science
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια