Πως 100 iPad «κούρεψαν» το ελληνικό χρέος

Πως 100 iPad «κούρεψαν» το ελληνικό χρέος Facebook Twitter
0

Ο Μπομπ Άπφελ που συντόνισε το κούρεμα του ελληνικού χρέους περιγράφει στο CNN πώς 100 iPad «έλυσαν» τα χέρια των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία. Ο Άπφελ γράφει ότι έψαχνε επειγόντως λύση για τον τρόπο με τον οποίο θα ερχόταν σε επαφή με τους 100 χιλιάδες κατόχους ελληνικών ομολόγων που ήταν διάσπαρτοι σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ήταν ένας πονοκέφαλος τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει αγοράζοντας τα 100 iPad στα οποία φορτώθηκε ειδικό λογισμικό αναδιάρθρωσης χρέους και στη συνέχεια μοιράστηκαν στην ηγετική ομάδα, όπως και στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Ελλάδας και τις τρείς τράπεζες του εξωτερικού που συνεργάστηκαν για τη συμφωνία Deutsche Bank, HSBC και Lazard.

Η ιδέα ήταν να δοθεί στους συμμετέχοντες ένα πλούσιο σύνολο  αναλυτικών εργαλείων σε πραγματικό χρόνο και με ασφαλείς συνδέσεις.

Ουσιαστικά, όπως λέει ο Απφελ, δημιουργήθηκε μια οικονομική πλατφόρμα λήψης αποφάσεων κάνοντας τα πράγματα περισσότερο συναρπαστικά.

"Ήταν η μεγαλύτερη οικονομική συναλλαγή στην ιστορία του κόσμου», λέει ο Apfel. «Και δεν θα μπορούσαμε να την κάνουμε χωρίς το iPad."

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM