Από τα ισόβια σε 5 χρόνια φυλακή η ποινή σε αρχαιοκάπηλους

Από τα ισόβια σε 5 χρόνια φυλακή η ποινή σε αρχαιοκάπηλους Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
4

Από ισόβια κάθειρξη σε φυλάκιση 5 ετών μετατράπηκε η ποινή δύο ατόμων που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως για αρχαιοκαπηλεία.

Στα χέρια του είχε βρεθεί μοναδικός θησαυρός της αρχαίας Μακεδονίας τον οποίο κατηγορούνταν ότι αποπειράθηκαν να πουλήσουν έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, οι δύο αρχαιοκάπηλοι έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους αναμένεται να βγουν από τις φυλακές όπου κρατούνταν.

 

Από τα ισόβια σε 5 χρόνια φυλακή η ποινή σε αρχαιοκάπηλους Facebook Twitter

Σε φυλάκιση 10 ετών καταδίκασε το δικαστήριο 44χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι βρήκε τα αρχαία αντικείμενα, υποδεικνύοντας στις διωκτικές Αρχές το σημείο όπου έγινε η λαθρανασκαφή. Σε πρώτο βαθμό ο 44χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 20 ετών. Ποινή κάθειρξης 5 ετών (από 16 έτη) επιβλήθηκε σε τέταρτο κατηγορούμενο, που κάθισε στο εδώλιο διότι φέρεται ότι οδηγούσε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαιοκάπηλοι. Ο τελευταίος, μετά την εκφώνηση της ποινής, πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Στην κατοχή των αρχαιοκαπήλων είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων τέσσερα κράνη, χρυσές μάσκες και χρυσά επιστόμια, ένα γυάλινο αγγείο (χρησιμοποιούνταν ως μυροδοχείο), πήλινα και μεταλλικά αγγεία, 10 μικρά πήλινα ειδώλια, δύο χρυσά πέλματα, χρυσοί ρόδακες μεγάλου μεγέθους, τμήμα χρυσού διαδήματος με στικτή διακόσμηση κ.ά.

 

Από τα ισόβια σε 5 χρόνια φυλακή η ποινή σε αρχαιοκάπηλους Facebook Twitter

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα ευρήματα είχαν μεταφερθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών όπου παρουσιάστηκαν στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM