ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

"Από την αρχαιότητα στον 21ο αιώνα"

"Από την αρχαιότητα στον 21ο αιώνα" Facebook Twitter
0

Ο άνθρωπος και τα επιτεύγματα του μέσα στο χρόνο είναι ο άξονας μέσα από τον οποίο ο Όμιλος ΟΤΕ πήρε μία ακόμα μεγάλη πρωτοβουλία με πολλές παράλληλες δράσεις για την στήριξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οργανισμοί, έργα και εκθέσεις υψηλού πολιτιστικού ενδιαφέροντος είναι οι τομείς που υποστηρίζονται ενεργά από τον Όμιλο σε μία σημαντική προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του πολιτισμού.

Με όχημα την τεχνολογία και γνώμονα την εκπαίδευση η COMSOTE συνεχίζει να συμβάλλει ενεργά στην εθνική ευημερία, να ενισχύει την κοινωνία και θέτει τον άνθρωπο και τα επιτεύγματά του στο επίκεντρο.

Μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις:

 

"Από την αρχαιότητα στον 21ο αιώνα" Facebook Twitter

- Ο πρώτος «υπολογιστής» στην ιστορία της ανθρωπότητας

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν από τον Απρίλιο του 2012 την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», η οποία πήρε δύο φορές παράταση χάρη στο αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού. Ο ΟΤΕ και η COSMOTE όχι μόνο υποστήριξαν αυτή τη διεθνούς εμβέλειας έκθεση, αλλά ανέπτυξαν και μία καινοτομία στη μουσειακή ξενάγηση της χώρας δημιουργώντας μία ειδική εφαρμογή κινητής τεχνολογίας, που έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στο.

Επίσημη ιστοσελίδα του ΕΑΜ: http://www.namuseum.gr/wellcome-gr.html

 

 

"Από την αρχαιότητα στον 21ο αιώνα" Facebook Twitter

- Ανάπλαση Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο

Την αποκατάσταση και αναβάθμιση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό «Τηλεσκόπιο Δωρίδη» του Εθνικού Αστεροσκοποπείου Αθηνών, που κατασκευάστηκε το 1870 και μέχρι το 1959 ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο, έχει αναλάβει ο ΟΤΕ και η COSMOTE.  Το άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό του ΟΤΕ ανέλαβε την αποκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών προβλημάτων καθώς και την αποκατάσταση των δομικών προβλημάτων του κτηρίου.  Τον Σεπτέμβριο θα γιορταστούν τα 170 έτη λειτουργίας του.

Επίσημη ιστοσελίδα του ΕΑΑ: http://www.noa.gr/index.php?lang=el

 

"Από την αρχαιότητα στον 21ο αιώνα" Facebook Twitter

- Εμπειρία πέρα από τα όρια στο TEDx Kalamata

Στις σπουδαίες αυτές ομιλίες που έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης (3ος αιων. π.χ.) και που έστρεψαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στη χώρα μας ο ΟΤΕ και η COSMOTE έδωσαν το παρών, στηρίζοντας ένα γεγονός. Το θέμα του φετινού TEDx Kalamata είχε τίτλο «Limits» και προκάλεσε το κοινό να εμπνευστεί, να ανακαλύψει και να υπερβεί τα όριά του.

H COSMOTE ως μέγας χορηγός της εκδήλωσης και σε συνεργασία με τον ΟΤΕ κάλυψε όλες τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των υποδομών του ΟΤΕ, παρείχε κάλυψη δικτύου wifi σε αρχαιολογικό χώρομε δωρεάν παροχή για τους επισκέπτες. Την ίδια στιγμή η COSMOTE ενίσχυσε το δίκτυο κινητής της περιοχής, ενώ ο ΟΤΕ TV ως χορηγός επικοινωνίας, πρόβαλλε τη διοργάνωση μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του, ενώ  μέσω του δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ  πραγματοποιήθηκε  live streaming της εκδήλωσης.

 Επίσημη ιστοσελίδα του TEDx Kalamata 2014: http://2014.tedxkalamata.com/

 

"Από την αρχαιότητα στον 21ο αιώνα" Facebook Twitter

- Γνωριμία με τον Νέο Κόσμο της καλλιτεχνικής παραγωγής στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο που περιλαμβάνει περισσότερες από 90 παραγωγές στο χώρο του Θεάτρου, της Μουσικής, των Εικαστικών, διαλέξεις και συνέδρια που στοχεύουν στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα με ξεναγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, εργαστήρια και σεμινάρια, για ενήλικες, σχολικές ομάδες, νέους και οικογένειες. Έμπρακτη και συνεχής είναι η παρουσία του ΟΤΕ και της COSMOTE που υποστηρίζει το σημαντικό έργο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Επίσημη ιστοσελίδα της Στέγης: http://www.sgt.gr/

 

"Από την αρχαιότητα στον 21ο αιώνα" Facebook Twitter

- Αξέχαστες στιγμές στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Συναυλίες γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών στη μοναδική ατμόσφαιρα ενός καταπράσινου κήπου περιλαμβάνει και φέτος το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Πρόκειται  για μια αξέχαστη εμπειρία στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά του καλοκαιριού όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ είναι χορηγός.

Επίσημη ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής: http://www.megaron.gr/

 

- Επικοινωνία σε άλλη διάσταση  από τον ΟΤΕ και την COSMOTE στον Ελληνικό Κόσμο

Η έκθεση «Η κατάκτηση του διαστήματος» από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο» με Χορηγό τον Όμιλο ΟΤΕ. Πρόκειται γθα μία από τις πιο ολοκληρωμένες παγκοσμίως εκθέσεις για το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα και προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια.

Εστιάζει στο μέλλον, ξεκινώντας από την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, μέχρι και τις μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα  αλλά και πέρα από αυτό. Αναδεικνύει  τα τελευταία αποτελέσματα ερευνών κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών, με εκθέματα που δίνουν μια πρώτη συναρπαστική εικόνα των επόμενων 50-100 χρόνων.

Επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κόσμου: http://www.hellenic-cosmos.gr/

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.