ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Tέλος εποχής για το θρυλικό “βρώμικο” της Μαβίλη

Tέλος εποχής για το θρυλικό “βρώμικο” της Μαβίλη Facebook Twitter
Φωτ.: Στάθης Μαμαλάκης / LIFO
13

Στην ιστορία περνά το θρυλικό “βρώμικο” της πλατείας Μαβίλη αφού ο Δήμος Αθηναίων βάζει λουκέτο, λόγω ενός νέου νόμου που εξισώνει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις με τα βενζινάδικα, απαιτώντας αρκετά δικαιολογητικά αλλά και είσοδο - έξοδο, ράμπες και πάρκινγκ.

Για την 20ετή ιστορία του “γκουρμέ των βρώμικων” μιλά στην εφημερίδα ¨Εθνος” ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος λέει μεταξύ άλλων ότι “εδώ γινόταν μείξη πολιτισμών και κοινωνικών τάξεων».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Μπρούλιας, λέει στην εφημερίδα ότι αναγκάστηκε να κλείσει την καντίνα λόγω του νόμου, παρότι ο δήμος εισέπραττε ετησίως 40.000 ευρώ ενοίκιο. «Ηδη έχω ξεκινήσει επαφές με την αστυνομία να βρούμε τρόπο ώστε να ανοίξει ξανά», αναφέρει ο κ. Μπρούλιας προσθέτοντας ότι «η καντίνα στη Μαβίλη είχε πάρει τη σχετική άδεια ύστερα από δημοπρασία».

13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
«..λόγω ενός νέου νόμου που εξισώνει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις με τα βενζινάδικα, απαιτώντας αρκετά δικαιολογητικά αλλά και είσοδο - έξοδο, ράμπες και πάρκινγκ».Ό,τι να ναι... ό,τι να ναι...!
Ράμπες; Πάρκινγκ; Αν το βρώμικο δεν μπλοκάρει έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας βραδιάτικα και δεν προκαλεί κυκλοφοριακό χάος και κίνδυνο για τους πεζούς είναι άγευστο.
Μάάάλιστα... η καντίνα φταίει που ο άλλος διπλοπάρκαρε όπου γούσταρε και όπου του βόλευε.....από την άλλη, και που στο διάβολο μπορείς να παρκάρεις εκει πέρα Σάββατο βράδυ;;;.....δεν συμβαίνει το ίδιο με την καντίνα στη Μηχαλακοπούλου. Γιατί άραγε;....ίσως γιατί εκείνοι διάλεξαν ένα πολύ εξυπνότερο και πρακτικότερο σημείο να στηθούν....και αν δεν κάνω λάθος, εντός ιδιωτικού χώρου (υπαίθριος χώρος παρκινγκ)!...Υ.Γ.: Κοιτάτε ρε σεις με τόσα τριγύρω μας, με τι (σοβαρότατο...) θέμα καταπιαστήκαμε...
Μήπως ο δήμος αντί να σκέφτεται μόνο το ενοίκιο να κάνει κάτι και για το όργιο της παράνομης στάθμευσης που προκαλούσαν οι πελάτες της καντίνας επί της οδού Σούτσου; Και το κυκλοφοριακό έμφραγμα που προκαλούσε μεταξύ Βασιλίσσης Σοφίας και Αλεξάνδρας;
Ξέρω πόσο χρειάζεται να πιω για να αρχίσω να ξερνοβολάω σαν το γατί (το έχω κάνει πολλές φορές χωρίς να κατηγορήσω το βρώμικο, τον φούρνο ή το σουβλατζίδικο) και πότε με θέρισε η βρωμιά που μου σέρβιρε ο άλλος.Αλλά και να μην ήξερα, δεν χρειάζεται και να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι τα συμπτώματα οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση και όχι στο ποτό όταν ήσουν καλά φεύγοντας από το μαγαζί και άρχισες να ξερνάς δυο-τρεις ώρες μετά (το επίπεδο του αλκοόλ μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι και 30-40 λεπτά μετά το τελευταίο ποτό και σίγουρα όχι μετά από 3 ώρες)Καταλαβαίνω βέβαια ότι φαίνεται απίστευτο να έπαθα δηλητηρίαση από μια καντίνα, αφού ως γνωστόν οι καντίνες πληρούν πάντοτε ανελλιπώς όλες τις προδιαγραφές HAACP και γενικά τις διατάξεις του Υγειονομικού Κώδικα, αλλά να που έγινε και αυτό !