ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.2.2018 | 22:05

.....

Πάντα θαύμαζα και θαυμάζω και ζηλεύω (με την καλή έννοια) ανθρώπους οι οποίοι καταφέρνουν να χάνουν μόνοι τους τα περιττά κιλά.Μιλαω για πολλά κιλά τύπου 30,40,50 με διατροφή και γυμναστική.Και όχι δεν είναι εύκολο για όλους απλά να το "ράψουν".θέλει πολλη υπομονή,επιμονή και ψυχική θέληση.μακαρι να μπορούσα να επιβληθω και εγώ στον εαυτό μου.
6
 
 
 
 
σχόλια
Η στέρηση δεν αντέχεται συνήθως. Είναι καταπίεση και πόσοι αντέχουν συνεχή καταπίεση για 2 χρόνια που χρειάζεται να χάσεις τόσα κιλά και μετά να τα διατηρήσεις; Οι μόνοι άνθρωποι που μπορώ να φανταστώ να αντέχουν τέτοιο βασάνισμα είναι αυτοί που έχουν πολύ ισχυρό λόγο, π.χ. άμεσο θέμα υγείας, όπου εκεί ο φόβος και ο στόχος είναι τόσο ισχυροί που σε κάνουν να παίρνεις δύναμη να αντέξεις κάθε φορά τα πάντα. Αλλά δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο για τους περισσότερους γιατί δεν έχουν τόσο ισχυρό κίνητρο. Αυτό που λειτουργεί είναι όταν αλλάζει το πως βλέπεις αυτή την προσπάθεια, όταν δεν το βλέπεις πια σαν στέρηση, όταν δεν είναι τόσο καταπίεση. Πρέπει να ανακαλύψεις τους ψυχολογικούς και σωματικούς λόγους που σε οδηγούν στην τωρινή σου κατάσταση και τι σε σταματά να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικούς παράγοντες που τον επηρρεάζουν. Μετά πρέπει να βρεις τι είδους διατροφής σου ταιριάζει και να διατηρείς ηρεμία και ψυχραιμία.
Η ιδέα ότι η δίαιτα είναι κάτι προσωρινό που πρέπει να αντέξω για κάποια διάστημα με εμπόδιζε ουσιαστικά στην προσπάθειά μου. Μου πήρε χρόνια να συνειδητοποιήσω ότι έτρωγα σαν ένας παχής άνθρωπος και ότι αν θέλω να είμαι αδύνατη θα πρέπει να τρώω ως αδύνατος άνθρωπος, για πάντα. Το τι τρώμε είναι θέμα κουλτούρας και συνήθειας. Δηλαδή άλλοι λαοί πως ζούνε χωρίς πίτσες και παστίτσια; Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μοντέλα διατροφής, μην είσαι δέσμια των συνηθειών σου. Μπορείς να ανακαλύψεις τη χαρά και σε άλλου είδους τροφές που είναι πιο υγιεινές. Αλλά αυτό γίνεται σιγά σιγά.
Είτε πηγαίνεις σε επαγγελματία είτε όχι, πάλι μόνος σου τα καταφέρνεις, από την άποψη ότι πρέπει να έχεις πειθαρχία, θέληση, καλή ψυχολογική κατάσταση, υπομονή κι επιμονή (που λες κι εσύ) για να τα επιτύχεις το στόχο σου. Και στον καλύτερο διαιτολόγο να πας και το καλύτερο πρόγραμμα να έχεις μπροστά σου, αν δεν έχεις τα παραπάνω στοιχεία δε θα προχωρήσει πολύ. Δε συμφωνώ να μη συμβουλεύεται κάποιος έναν ειδικό γιατί έχω δει διάφορα κι ακραία πράγματα, οπότε ναι μεν χάνουν κιλά, το θέμα είναι πώς. Επίσης, δεν πρέπει να το "ράψεις", αλλά να μην παραλείπεις γεύματα. Δε χρειάζονται υπερβολές από άποψη διατροφής (ούτε γυμναστικής φυσικά), τέλος πάντων πολλά είπα πάλι. Μην κάνετε του κεφαλιού σας και να κάνετε τακτικά εξετάσεις (αιματολογικές κατά βάση).
συμφωνω απολυτα.αυτο για το ραψιμο το εγραψα γτ εχω δει σχολια τετοιου τυπου οποτε ειπα να τους προλαβω.οποιος δεν εχει την ψυχολογικη δυναμη ειναι απλα καταδικασμενος.
Και αυτοί απογοητεύτηκαν και τα παράτησαν πολλές φορές ..Θα αφήσω εδώ ένα κείμενο που το βρίσκω πολύ βοηθητικό ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρεις! http://www.thessalonikiartsandculture.gr/life/ygeia/i-psyxologia-tis-paxysarkias

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ