ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νέο-άνθρωπος, αυτός ο αμόρφωτος

Νέο-άνθρωπος, αυτός ο αμόρφωτος Facebook Twitter
1

Νέο-άνθρωπος, αυτός ο αμόρφωτος Facebook Twitter

Σκεφτόμουν την απάθεια και τη αναισθησία που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος θανάτους, φόνους, πολέμους, κρίσεις. Καθήμενοι μπρος σε μια οθόνη, η κακή είδηση έχει ποτίσει πια τόσο πολύ όλους τους υποδοχείς πληροφοριών του εγκεφάλου μας που ατάραχοι και ανέκφραστοι πληροφορούμαστε αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας, στον παραπάνω δρόμο, στο γείτονά μας, σε εμάς. Δε τα επεξεργαζόμαστε καν, δε τα συνειδητοποιούμε καν!

Ακούμε πως ο άλλος δεν έχει να φάει, ότι του κάνουν έξωση στο σπίτι, ότι το παιδί του έχει καρκίνο και δεν έχει χρήματα για τα φάρμακα, ότι έτσι απλά επειδή μπορούσαν κατέρριψαν ένα αεροπλάνο, ότι βομβαρδίζουν αμάχους και γενοκτονούν ένα λαό, ότι μολύνουν το οικοσύστημα, ότι κλέβουν εκατομμύρια και παραμένουν ελεύθεροι να τα τρώνε, ότι άνθρωποι, χώρες και συνειδήσεις ξεπουλιούνται στους κεφαλαιούχους, ότι καταλύουν πολιτεύματα, ότι εισβάλουν σε κράτη και εσύ εκείνη τη στιγμή μπορεί να μασουλάς, να κάνεις χαβαλέ με φίλους, να κάνεις σεξ, να μαγειρεύεις, να γκομενίζεις, να τσακώνεσαι, να βολτάρεις.

Νεο-άνθρωπος του 21ου αιώνα, παιδί της πληροφορίας και του χρήματος με κουμπάρα τη διαπλοκή, μπολιασμένος με ωχαδερφιστικές και φιλοτομαριστικές ορμόνες, αποκομμένος από βασικές ανθρωπιστικές αξίες, αυτός ο αμόρφωτος, το μόνο που αξίζει να προσδοκά είναι ο μετεωρίτης που θα τον αφανίσει.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χρειαζεται συλλογικές προσπάθειες και αγώνες σε πολιτικό και κοινωνικό επιπεδο και οχι απλώς διαπιστ΄ψσεις ευχές και μηδενισμός και απαξίωση. Με τον μηδενισμό και την καταστροφολογία το μόνο που γίνεται στην πράξη είναι να ανοίγει διάπλατα οδρομος για πολύ χειρότερες καταστασεις από αυτές που ζούμε σήμερα.Φια μένα ποιό επικίνδυνο ειναι να βλέπω την νέα γενιά να αυτοαποκλεέιει τον εαυτό της από τους κοινωνικούς αγώνες και να περιορίζεται σε μια απαξίωση των πάντων. Το θεωρώ πραγματικά καταστροφικό περισσότερο και από την συγκρουση με ένα μετεωρίτη. Αυτά μετά, πριν το τώρα.