ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Χ. δεν είναι ούτε χαρούμενος αλλά ούτε και λυπημένος

Ο Χ. δεν είναι ούτε χαρούμενος αλλά ούτε και λυπημένος Facebook Twitter
0
Ο Χ. δεν είναι ούτε χαρούμενος αλλά ούτε και λυπημένος Facebook Twitter

Το καλοκαίρι του 2007 ο Χ. μόνιμος κάτοικος Κάτω Πατησίων και οικοδόμος στο επάγγελμα, έχασε την μητέρα του. Είχαν στενή σχέση και ας μην το κατάλαβε ακριβώς ποτέ. Το γεγονός αυτό ήθελε να σημάνει κάτι για αυτόν, με το ζόρι. Δεν ένιωθε τίποτα, αλλά ήξερε πως όχι μόνο πρέπει να νιώσει αλλά πρέπει και κάτι να αλλάξει λόγω αυτού. Άρχισε να βλέπει ελληνικό κινηματογράφο, δεν του άρεσε, αλλά συνέχισε, άρχισε να κάνει παρέα με γραφίστες, δεν είχαν τίποτα να πουν, αλλά δε σταμάτησε, ώσπου 9 καλοκαίρια μετά, το 2016, ο Χ. βρέθηκε μόνος του να κάνει διακοπές σε ένα χωριό στην Λαμία από όπου και καταγόταν.


Δεν ήταν χαρούμενος, αλλά ούτε και λυπημένος, κάπου στη μέση. Ακροβατούσε ανάμεσα στα πάντα. Δεν του άρεσε, αλλά δεν ήξερε και τι άλλο να κάνει.


Είναι στην θάλασσα, σχεδόν μόνος, βγάζει το λευκό του φανελάκι, παίρνει μια βαθιά ανάσα και βουτάει με την μία στα κρύα νερά, ίσως σκέφτηκε πως κάτι πρέπει να αλλάξει, δεν ξέρω, δεν μου είπε ποτέ εξάλλου και θεωρώ άδικο να υποθέσω. Ο Χ. κολύμπησε για λίγη ώρα αλλά άρχισε να βαριέται αρκετά γρήγορα. '' Ένα μακροβούτι και τέλος" είπε. Βουτάει με φόρα προς τα μέσα, και τα επόμενα 40 δευτερόλεπτα που άντεξε να κρατήσει την αναπνοή του, του άλλαξαν τη ζωή.


Ο Χ. κατά τη διάρκεια των βουτιών του κοίταζε πάντα διερευνητικά ανάμεσα στα κοράλλια στα φύκια, πάντα σαν κάτι να έψαχνε, πάντα σαν κάτι να είχε χάσει. Στο 14'' ο Χ. κοίταξε στα μάτια μια μικρή κατακόκκινη σμέρνα, τον κοίταξε και αυτή και ένιωσε να του διαπερνάει την ψυχή.
Ένιωσε σαν να θέλει να της εκμυστηρευτέι πράγματα που ούτε και ο ίδιος καλά καλά δεν ήξερε, αλλά για τα 26'' που κοιτιόντουσαν ήταν σίγουρος για αυτά, σαν μόλις να τα έμαθε. 


Ο Χ. έμεινε για καιρό στην ίδια θέση, ώσπου 2 καλοκαίρια μετά, ένα μικρό αγοράκι, ο Γιώργος ενώ κολυμπούσε στην ίδια παραλία και έπαιζε με τη μάσκα του αντίκρισε τον Χ. να κείτεται με ένα χαμόγελο εκεί που πρώτο-συνάντησε την σμέρνα. Ο μικρός Γιώργος έως εκείνη την ημέρα λάτρευε τα φορτηγάκια - μινιατούρες, και τα σαλιγκάρια, από εκείνη την ημέρα και μετά όμως άρχισε να προτιμάει τα μελομακάρονα από τους κουραμπιέδες, και να παίζει αποκλειστικά με κούκλες transformers.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ