O Μπάμπης είναι αυτό που λέμε «ένα όνομα, μια ιστορία». Η ταβέρνα που από το 1967 ταΐζει καλοφαγάδες, λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας αλλά και ψαγμένους foodies οι οποίοι κάθε τόσο επιστρέφουν στις σταθερές αξίες της ελληνικής σπιτικής μαγειρικής συνεχίζει να αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για να κινηθείς προς νότια προάστια.

 

Εδώ, τον πρώτο λόγο έχει η υψηλή ποιότητα, στοιχείο legacy που περνά από γενιά σε γενιά, αλλά και τα αγνά υλικά που έρχονται από κάθε σημείο της χώρας μας για να συναντηθούν σε ένα πιάτο. Το μενού του Μπάμπη είναι ένα μικρό οδοιπορικό στην Ελλάδα με τα ευλογημένα εδάφη και τα νόστιμα προϊόντα που κάθε εποχή χαρίζει η φύση μας.

 

Μοσχάρι από την Ελασσόνα, κοτόπουλο από την Άρτα, χοιρινό από τα Τρίκαλα, καταφθάνουν στην κουζίνα και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας για να απολαύσεις τη ζουμερή νοστιμιά τους. Στο κεφάλαιο κρέας δεν γίνεται να παραλείψουμε τα περίφημα μπιφτέκια –σταθερή σπεσιαλιτέ για περισσότερα από πενήντα χρόνια–, ενώ οι λάτρεις του ψαριού θα βρουν καθημερινά πιάτα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

 

Ο Μπάμπης

 

Απ’ την άλλη, ο Μπάμπης τιμά την ελληνική παράδοση με μια σειρά από λαδερά ή μαγειρευτά – από εκείνα που πλέον δεν φτιάχνεις εύκολα και αναζητάς τη γεύση τους για να θυμηθείς παιδικές Κυριακές. Από παραδοσιακό μουσακά μέχρι μπριάμ, χοιρινό λεμονάτο ή γίγαντες και από μοσχαράκι γιουβέτσι μέχρι λαχανόρυζο, ό,τι κι αν τραβάει η ψυχή σου, ο Μπάμπης σ’ το προσφέρει σε μια άκρως σπιτική εκδοχή. 

 

Ο χώρος φιλόξενος και οικείος, όπως αρμόζει στις παραδοσιακές γεύσεις, σε καλωσορίζει καθημερινά για να σε περιποιηθεί μια ομάδα ανθρώπων που έχουν την έννοια της φιλοξενίας στο DNA τους. Μη χάσεις τα live που γίνονται κάθε Σάββατο βράδυ και συνδυάζουν τη διασκέδαση με το καλό φαγητό και το άφθονο κρασάκι. Υπάρχει πιο ελληνική εμπειρία από αυτή;

 

Λεωφόρος Αμφιθέας 73, Παλαιό Φάληρο 210 9420529

tavernababis.gr

Facebook: Ταβέρνα Μπάμπης 

Instagram: babis_taverna

Οδηγός Γεύσης