Ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής είναι ο επόμενος καλεσμένος του Pharaoh στη σειρά Pharaoh Fire Nights, στην οποία διάφοροι σεφ αναλαμβάνουν την κουζίνα του εστιατορίου και παρουσιάζουν ένα μενού βασισμένο στο μαγείρεμα στα ξύλα. 

 

Στις 15 Μαΐου, ο σπουδαίος Έλληνας σεφ Δημήτριος Μούδιος θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη πριν 29 χρόνια, γαλουχήθηκε στις κουζίνες του τριάστερου Atelier στο Μόναχο, όπου καλλιέργησε το πάθος του για την υψηλή γαστρονομία και την καινοτομία.

 

Από εκεί, ξεκίνησε μια γαστρονομική οδύσσεια, περνώντας από κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων όπως το Alchemist στην Κοπεγχάγη (2* Michelin, #5 World's 50 Best) για να κάνει στη συνέχεια μετάβαση στο R & D τομέα όπου έπαιξε καίριο ρόλο στη διαμόρφωση του γαστρονομικού υπόβαθρου εστιατορίων όπως το Borago στο Σαντιάγο της Χιλής (#29 World's 50 Best) και το Ernst στο Βερολίνο (1* Michelin, #55 World's 50 Best).

 

Αυτό το διάστημα βρίσκεται στη Μπανγκόκ, όπου είναι executive chef και συνιδιοκτήτης του Lahnyai με ταϊλανδέζικη κουζίνα και του νεότευκτου Ōre όπου παρουσιάζει μια πιο fusion εκδοχή της μαγειρικής του φιλοσοφίας.

Κρατήσεις στο pharaoh.gr

Pharaoh, Σολωμού 54, Εξάρχεια, τηλ: 2103808412

Οδηγός Γεύσης