Από τα ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας. Φέτος γιορτάζει τα 44α χρόνια του και παρουσιάζει ένα νέο μενού με την υπογραφή του διακεκριμένου executive chef Mauro Peressini, στον οποίο οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Κωνσταντίνος και Βαγγέλης Σκάρλας εμπιστεύθηκαν τους στόχους και τις προσδοκίες τους. Ο γοητευτικός χώρος, η κομψότητα της σάλας με την εντυπωσιακή μπάρα, οι μπρονζέ καθρέφτες σμίγουν με τον φίνο χαρακτήρα του μενού και το άψογο σέρβις. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις από την ιταλική κουζίνα. Από τα ορεκτικά, ψητά μανιτάρια πορτομπέλο με σουφλέ τυριών και ιταλικό λουκάνικο σαλσίτσια. Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μπουκιές τηγανητής γκοργκοντζόλας και πινελιές από μαρμελάδα ντομάτας. Το βιτέλο τονάτο, με λεπτές φέτες μοσχαρίσιου νουά και ελαφριά σάλτσα tonnata μαζί με μιλφέιγ παρμεζάνας, φύλλα ρόκας, τριμμένο καρότο και κάππαρη. Από τη μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες ενδεικτικά η μεσογειακή είναι μια πληθωρική σαλάτα με δροσερά πράσινα λαχανικά, ντοματίνια, ρολάκια προσούτο, σουσάμι, τραγανές μπουκίτσες πίτας σε ελαιόλαδο μυρωδικών και στην κορυφή καρφωμένο ψητό μανούρι . Από τα χειροποίητα ζυμαρικά, το πιάτο Tartufo με παρδαλές ταλιατέλες (reginette) και προσούτο συνοδεύονται από βελούδινη κρέμα μαύρης τρούφας, μασκαρπόνε και σάλτσα βουτύρου με φασκόμηλο. Στα κυρίως, τα σκαλοπίνια αλά Ρομάνα είναι λεπτοκομμένες φέτες από μοσχάρι γάλακτος, τυλιγμένες με τραγανό προσούτο σε σάλτσα από λευκό κρασί και συνδυάζονται με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Το μαγειρεμένο μοσχάρι γάλακτος με κόκκινο κρασί και φρέσκα λαχανικά με αληθινό πουρέ πατάτα. Κρατήστε χώρο για τα ολόφρεσκα επιδόρπια με ιταλική καταγωγή, καθώς και για τον αρωματικό espresso. Πρόσφατα το Alpino άνοιξε νέο εστιατόριο με το γνωστό όνομα και την οικεία ποιότητα στο Χαλάνδρι.