Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter
0

Θα ξεκινήσουμε με τις κυρίες της μεγάλης κατηγορίας Α γυναικείου ρόλου. Φέτος, αν και η επιλογή στις γυναίκες ήταν μια δύσκολη υπόθεση, φαίνεται να έχει το δικό της φαβορί.

2018 Προβλέψεις στα Oscar: Καλύτερος Α' Γυναικείος ρόλος

Η ήδη βραβευμένη με Όσκαρ Frances McDormand (για το "Fargo"), στο ρόλο της διαζευγμένης μητέρας που προσπαθεί να κινητοποιήσει τις Αρχές της περιοχής της με έναν πρωτότυπο και ανορθόδοξο τρόπο για τον βίαιο θάνατο της κόρης της, έχει ήδη κερδίσει την Χρυσή Σφαίρα και το τίτλο του φαβορί για το Όσκαρ.

Βλέποντάς την ως μια σκληρή, αθυρόστομη και ολίγον αλάνι της κωμόπολης, σε πείθει και σου γεννάει πολλά και διάφορα συναισθήματα και όχι μόνο αυτά της συμπόνοιας. Στην σκέψη δε ποια άλλη θα μπορούσε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", νομίζεις ότι δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή.

Η υπέροχη Sally Hawkins που την αγαπήσαμε στο "Blue Jasmine", έδωσε μια συγκινητική ερμηνεία ως μια μοναχική και μουγγή κοπέλα που βρήκε την αγάπη στο... νερό, στο φετινό φαβορί των βραβείων "The Shape of Water" του Guillermo del Toro.

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter

Η Margot Robbie κέρδισε πολύ καλές κριτικές τόσο του κοινού όσο και των κριτικών (ήταν υποψήφια και για Χρυσή Σφαίρα και για BAFTA), υποδυόμενη την Τόνια Χάρντινγκ, αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Η βιογραφική αυτή ταινία, αν και στοιχεία κωμικά, είναι το δράμα που έζησε αυτή η κοπέλα, αρχής γενομένης από τη μητέρα της.

Επόμενη υποψήφια, η νεότατη Saoirse Ronan, που αν και γεννημένη μόλις το 1994, κέρδισε φέτος την τρίτη της υποψηφιότητα. Την γνωρίσαμε στα "Brooklyn" και "Atonement" , και δεν είναι περίεργο που την εμπιστεύτηκε η επίσης υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθεσίας Greta Gerwig για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Lady Bird".

Τελευταία, μάλλον λόγω ιστορικού και καλλιτεχνικού βάρους, η Meryl Streep με την 21η υποψηφιότητά της για την ερμηνεία της στο "The Post" του Steven Spielberg που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του σκανδάλου Pentagon Papers.

Φαβορί: Frances McDormand ("Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri")

Υποψήφιες:

Sally Hawkins ("The Shape of Water")

Margot Robbie ("I, Tonya")

Saoirse Ronan ("Lady Bird")

Meryl Streep ("The Post")

2018 Προβλέψεις στα Oscar: Καλύτερος Α' Ανδρικός ρόλος

Στην κατηγορία των ανδρών υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ότι μιλάμε φέτος για την χρονιά του Gary Oldman, που στην ταινία "Darkest Hour", έγινε ο Τσόρτσιλ στην πραγματικότητα. Η μεταμόρφωσή του ήταν καταπληκτική τόσο στην εμφάνιση (σοκάρει η ομοιότητα) όσο και στην προσωπικότητα του σκληρού και πνευματώδη Βρετανού πρωθυπουργού που χρησιμοποίησε τα λόγια για να πολεμήσει τους Ναζί.

Ειδικότερα στις μέρες μας, που υπάρχει κενό ισχυρής και αποδοτικής εξουσίας, έρχεται να θυμίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος ισχυρός πολιτικός. Ο Oldman έχει ήδη τη Χρυσή Σφαίρα στα χέρια του και περιμένει και το χρυσό αγαλματάκι.

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter

Ένα άλλο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Daniel Day-Lewis, κέρδισε την 6η του υποψηφιότητα για την ερμηνεία του στο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό "Phantom Thread". Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει δηλώσει ότι θέλει πλέον να σταματήσει να παίζει, οπότε είναι και η τελευταία του (μάλλον) ταινία.

Και ο τρίτος υποψήφιος, ακόμα ένα βαρύ όνομα, αυτό του πιο αναγνωρισμένου Αφροαμερικανού ηθοποιού και ο λόγος βέβαια για τον Denzel Washington. Με υποψηφιότητα σε Χρυσές Σφαίρες -και όχι μόνο- δεν βλέπουμε να απειλεί τον Oldman για την ερμηνεία του ιδεαλιστή και μαχόμενου δικηγόρου στο "Roman J. Israel, Esq.", αλλά είναι ένα όνομα που πάντα συγκινεί.

Η συνέχεια αφορά σε δυο πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς στην κατηγορία του Καλύτερου Α Ανδρικού ρόλου. Ο πρώτος είναι ο Daniel Kaluuya για την ερμηνεία του στο θρίλερ "Get Out" και ο δεύτερος και νεότερος υποψήφιος των βραβείων Timothée Chalamet για το "Call Me By Your Name".

Φαβορί: Gary Oldman ("Darkest Hour")

Υποψήφιοι:

Timothée Chalamet ("Call Me By Your Name")

Daniel Day-Lewis ("Phantom Thread")

Daniel Kaluuya ("Get Out")

Denzel Washington ("Roman Israel, Esq.")

Άλλες Προβλέψεις

2018 Προβλέψεις στα Oscar: Καλύτερος Β' Γυναικείος ρόλος

Αν και συχνά σε αυτήν την κατηγορία δίνεται η ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους ηθοποιούς να λάμψουν, μάλλον αυτή τη χρονιά θα το πάρουν οι πιο έμπειρες.

Φαβορί: Allison Janney ("I, Tonya"), Laurie Metcalf ("Lady Bird")

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter

Υποψήφιες:

Mary J. Blige ("Mudbound")

Lesley Manville ("Phantom Thread")

Octavia Spencer ("The Shape of Water")

2018 Προβλέψεις στα Oscar: Καλύτερος Β' Ανδρικός ρόλος

Βλέπουμε δύο υποψηφιότητες από το δυνατή δραματική ταινία "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" και μάλλον ο ήδη βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Rockwell αξίζει να το πάρει. Όσοι είδαμε την ταινία, συμφωνούμε.

Φαβορί: Sam Rockwell ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri")

Υποψήφιοι και φαβορί στα Όσκαρ Facebook Twitter

Υποψήφιοι:

Willem Dafoe ("The Florida Project")

Woody Harrelson ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri")

Richard Jenkins ("The Shape of Water")

Christopher Plummer ("All the Money in the World")

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι, Wonder, Η Μορφή του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman

Oscars News
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα γρήγορα με την Taylor Swift

Pulp Fiction / Ένα στα γρήγορα με την Taylor Swift

Τη στιγμή που οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι, ο Μπάιντεν χιουμοριστικά και ο Τραμπ απειλητικά, επικαλούνται την προτίμησή της για να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι των προεδρικών εκλογών, η Τέιλορ Σουίφτ ξεφουρνίζει ένα ακόμα μουσικό ημερολόγιο με επικάλυψη μελαγχολικής εκδίκησης έναντι των πρώην της και την ίδια synthpop μονοτονία που επιμένει να σπάει ρεκόρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

The Review / «Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, κριτικός στο Αθηνόραμα, αναλύουν τη νέα ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ, που μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες και τρομάζει τους Αμερικανούς θεατές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου μιλούν για την αγαπημένη εκπομπή των booklovers

Οθόνες / «Βιβλιοβούλιο»: Μια διόλου σοβαροφανής τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου ήταν κάποτε «ανταγωνιστές». Και πια κάνουν μαζί την αγαπημένη εκπομπή των βιβλιόφιλων, τη μοναδική που υπάρχει για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή και έχει καταφέρει να είναι ευχάριστη και ενημερωτική.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μην ανοίγεις την πόρτα

Οθόνες / «Μην ανοίγεις την πόρτα»: Το χειροποίητο αλλά καθόλου ερασιτεχνικό θρίλερ των Unboxholics

Η πρώτη τους ταινία είναι λογικό να αποτελεί τη συνισταμένη των επιρροών τους αλλά και τόσο παρήγορο να συνορεύει με ένα λιντσικό σύμπαν ψυχολογικού θρίλερ, αντί να αναπαράγει απότομες τρομάρες και δωρεάν ανατριχίλες. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία  στη μνήμη

Daily / The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία στη μνήμη

Σατιρικό δράμα και περιπέτεια κατασκοπίας συγχρόνως, η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO διαθέτει, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά της ατού, τον Παρκ Τσαν-γουκ στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τελικά, είναι ο Τομ Ρίπλεϊ γκέι; 

Βιβλίο / Τελικά, είναι γκέι ο Τομ Ρίπλεϊ;

Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Η δολοφονία του Ντίκι Γκρίνλιφ από τον Ρίπλεϊ, η πιο συγκλονιστική από τις πολλές δολοφονίες που διαπράττει σε βάθος χρόνου ο χαρακτήρας, είναι και η πιο περίπλοκη επειδή είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Pulp Fiction / Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Ο Κόπολα πούλησε τα φημισμένα αμπέλια του και σκάρωσε ένα από τα ακριβότερα στοιχήματα στην ιστορία του σινεμά. Όμως, το Φεστιβάλ Καννών των auteurs και των κινηματογραφιστών αιχμής έχει τόση ανάγκη τους καταξιωμένους δημιουργούς μιας αλλοτινής εποχής;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Αρβανίτης: «Έλεγα "είμαι καλύτερος" και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Αρβανίτης: «Πείσμωνα για να γίνω ο καλύτερος και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Από μια νιότη γεμάτη αντιξοότητες, ο τροχός για εκείνον γύρισε, η ζωή του στράφηκε στο φως και έγινε βιβλίο. Η Ευρώπη τον ανακάλυψε από τις ταινίες του Αγγελόπουλου, στις ιστορίες του πρωταγωνιστούν ο Φίνος, ο Μαστρογιάνι και ο Κουροσάβα. Ο πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας που ήταν «πάντα την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος» είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Εμφύλιος πόλεμος

Οθόνες / «Εμφύλιος πόλεμος»: Μυθοπλαστική εικασία ή ρεαλιστικό σενάριο;

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ζόμπι, κλώνους και αποκυήματα φαντασίας, αυτή είναι η λιγότερο αλληγορική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ που επιλέγει να μην εξηγήσει τις αιτίες του διχασμού, επιμένει σε μια πολιτική ασάφεια και δεν κατονομάζει τον Τραμπ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Οθόνες / Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Το laugh track στις κωμικές σειρές αντιπροσώπευε την ψευδαίσθηση μιας κοινότητας, αλλά τώρα ακόμη κι αυτή η ψευδαίσθηση έχει χάσει τη λάμψη της. Καμία σειρά με γέλιο-κονσέρβα δεν έχει κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Σάκης Καρπάς: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Οθόνες / Unboxholics: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Καθώς το «Μην ανοίγεις την πόρτα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Unboxholics, ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες, ο Σάκης Καρπάς μας μιλά για το δάσος και άλλα πράγματα που τους τρομάζουν, για αγαπημένες ταινίες και games τρόμου, αλλά και για την άδικη δαιμονοποίηση των gamers.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των 90s;

Pulp Fiction / Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των '90s;

Είναι η δεκαετία του '90 η καλύτερη όλων στο σινεμά; Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητά με την κριτικό και αρθρογράφο της LiFO Ειρήνη Γιαννάκη για τη δεκαετία που ξεκίνησε με το «Pretty Woman», το «Goodfellas», το «Χορεύοντας με τους λύκους» και το «Μόνος στο σπίτι» και έκλεισε με τα «Μάτια ερμητικά κλειστά», την «Έκτη αίσθηση», το «Matrix» και το «Fight Club».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghostwatch»: H ταινία τρόμου που προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό

Οθόνες / «Ghostwatch»: Γιατί αυτή η ταινία τρόμου προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό το 1992;

H κυκλοφορία του «Late Night with the Devil» στους κινηματογράφους ξαναφέρνει στην επικαιρότητα μια πρωτοποριακή και πέρα για πέρα ανατριχιαστική δημιουργία του BBC, που προκάλεσε πανικό και ακραίες αντιδράσεις στη Βρετανία το 1992, οδηγώντας έναν νεαρό τηλεθεατή στην αυτοκτονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ