Eπιστρέφει η επιτυχημένη παρασταση 4.48 Ψύχωση, με την Άντζελα Μπρούσκου

Το τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Θησείον, για οχτώ παραστάσεις.

LIFOTEAM 27.3.2017 | 18:34

 

Από τις 27 Απριλίου και για μόλις οκτώ παραστάσεις, το Θέατρο Δωματίου και η Άντζελα Μπρούσκου θα μας ξαναθυμίσουν το 4.48 Ψύχωση, το συγκλονιστικό, τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν. Η πολυσυζητημένη παράσταση που παρουσιάστηκε με επιτυχία το 2013 στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Πάτρα και στα Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει για όσους δεν πρόλαβαν να τη δουν αλλά και για όσους θέλουν να την ξαναθυμηθούν.

 

Το 4.48 Ψύχωση είναι ένα έργο  που χαρακτηρίζεται από την μεταδραματική δομή του μέσα από τη χαρακτηριστικά ωμή και αποκαλυπτική γλώσσα της Κέιν. Το 4.48 αναφέρεται στις πρωινές ώρες πριν την ανατολή του ήλιου όπου στη διάρκεια τους στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών ή αλλιώς στο χρόνο που καταγράφεται σαν μία στιγμή ακραίας πνευματική διαύγειας.

 

Eπιστρέφει η επιτυχημένη παρασταση 4.48 Ψύχωση, με την Άντζελα Μπρούσκου

 

Η παράσταση

Τέσσερις γυναίκες. Τρείς ηθοποιοί και μία μουσικός που συμμετέχει ζωντανά στη σκηνή. Μία κάμερα που διεισδύει σ’ ένα κατακερματισμένο κόσμο. Ένα παραληρηματικό κείμενο. Ένα έργο ως «αποχαιρετιστήριο σημείωμα» λίγο πριν την αυτοκτονία.

 

Για τη Σάρα Κέιν

«Η Σάρα Κέιν πέθανε τραγικά. Ήταν τόσο μεγάλος και τόσο βαθύς ο τρόμος του κόσμου. Δεν τον άντεξε. Ήταν γυμνή. Απροστάτευτη. Γυμνά είναι και τα έργα της. Τρομαγμένα. Τρομερά» Χάρολντ Πίντερ. Υπήρξε κόρη μιας  δασκάλας κι ενός δημοσιογράφου. Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε κοντά στο Brentwood του Έσσεξ. Από μικρή διάβαζε κι έγραφε πολύ, όμως το στείρο περιβάλλον του σχολείου της προκαλούσε αποστροφή. Ο αρνητισμός και η αντίδραση την ακολούθησαν σ’ όλες τις σπουδές της, μέχρι και τις μεταπτυχιακές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στο τμήμα συγγραφής θεατρικών έργων. Το 1995 ανέβηκε το πρώτο της θεατρικό, το «Blasted», στο Royal Court Upstairs του Λονδίνου, προκαλώντας το μένος του κοινού και των κριτικών. Ένα χρόνο έπειτα ακολούθησε το «Φαίδρας έρως» («Phaedra’s Love»), ενώ το 1998 το «Καθαροί, πια» («Cleansed») και το «Λαχταρώ» («Crave»). Το έργο της «4.48 Ψύχωση» («4.48 Psychosis») το έγραψε λίγο πριν την αυτοκτονία της, αλλά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2000.

 

Eπιστρέφει η επιτυχημένη παρασταση 4.48 Ψύχωση, με την Άντζελα Μπρούσκου

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-μετάφραση-κάμερα-σχεδιασμός χώρου:  Άντζελα Μπρούσκου

Μουσική -σχεδιασμός ήχου: Nalyssa Green

Φωτογραφίες: Ευτυχία Βλάχου

Παίζουν: Άντζελα Μπρούσκου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Nalyssa Green

 

Info

Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ: Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)

Διάρκεια παραστάσεων: 27 Απριλίου-7 Μαΐου

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.30

Τιμή Εισιτηρίου: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65), 5€ (ατέλεια)

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket services

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσματζόγλου – μετρητοίς με εκτύπωση Voucher)

Τηλεφωνικά: 210.7234567 (με πιστωτική / χρεωστική κάρτα)

Online: www.ticketservices.gr (με πιστωτική / χρεωστική κάρτα)

 

 

 

 

 

Οδηγός Θεάτρου