To Fashion Revolution επιστρέφει!

Tην Κυριακή 24 Απριλίου, η ομάδα του SOFFA- Κοινωνικού Εργοστασίου Μόδας Fashion Revolution διοργανώνει μία σειρά από δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους

Newsroom 20.4.2016 | 19:30

Ξέρεις πόσοι άνθρωποι δεν θα αναγκαζόντουσαν να μεταναστεύσουν αν σπάγαμε την αλυσίδα στη βιομηχανία της μόδας; Η βιομηχανία της μόδας είναι η δεύτερη πιο ρυπογόνα μετά το πετρέλαιο και ο δεύτερος κλάδος μετά τη βιομηχανία του σεξ όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι «μοντέρνοι σκλάβοι» σε αναγκαστική εργασία, συνολικά 30εκ trafficked άνθρωποι.

 

Στις 24 Απριλίου 2013, 1,134 σκοτώθηκαν και πάνω από 2,500 τραυματίστηκαν, όταν το εργοστάσιο κατασκευής ρούχων Ράνα Πλάζα στη Ντάκα, Μπαγκλαντές κατέρρευσε. Είναι πολλοί άνθρωποι για να χαθούν μέσα σε μία μέρα, δεν συμφωνείς; Έτσι γεννήθηκε η Επανάσταση της Μόδας (Fashion Revolution) σε 90 κράτη με εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες.

 

Tην Κυριακή 24 Απριλίου 2016, η ομάδα του SOFFA- Κοινωνικού Εργοστασίου Μόδας Fashion Revolution διοργανώνει μια σειρά από δράσεις, με δωρεάν είσοδο, για Παιδιά και Μεγάλους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη μαζί με την Action Aid, Fair Trade, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, TOMS shoes, ΡΟΜΑΝΤΣΟ,Loscar, What.Eve.Wears., Μικροί Γίγαντες, Globo Voluteers, Colibri Handmade, Dress Me Up, ΚΕΔΗΦΩΤ (Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης), Threads of Hope, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών International MBA, The Nest Social Growth.

 

Ζητάμε διαφάνεια στις συνθήκες παραγωγής και ρωτάμε όλοι μαζί «Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μου;» #whomademyclothes

 

H TOMS Ελλάδος χορηγεί το πρόγραμμα του SOFFA-Fashion Revolution «Training the ethical consumers of TOMmorrow'S'» που θα τρέξει σε σχολεία σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

 

Σε όλες τις πόλεις θα λειτουργεί Ανταλλακτικό «Swap, don't shop!» Για μικρούς και μεγάλους. Φέρτε τα ρούχα σας για να τα ανταλλάξετε με 'καινούργια' άλλων.

 

Στην Αθήνα στο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια. Φωτογραφική κάλυψη: Ξανθή Καρακατσούλα, Βίντεο: Παναγιώτης Παρτσάλης.

 

4μιση-7μιση: Για παιδιά από 5 ετών έως ενήλικες: Παιδικά παιχνίδια "Μαμά φτιάχνω το μπλουζάκι μου" (φέρτε μαζί σας ένα παλιό λευκό μπλουζάκι) από τους Μικρούς Γίγαντες. Εργαστήρια ενηλίκων "Μόδα και Παραγωγή" από τη Fair Trade Hellas. 6-7 Η θεατρική παιδική παράσταση από την ηθοποιό Αριστέα Κοντραφούρη «Ο Τομ Τιριτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο».

 

8-9: Προβολή του Ντοκιμαντέρ της Action Aid «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων». Στις 9 ο Tokkoi μουσικός της electronica/ downtempo σκηνής θα παίξει live την ακουστική version του τραγουδιού του Stories Untold και συνεχίζει το ετήσιο closing πάρτυ.

 

Στη Θεσσαλονίκη στο Κατάστημα TOMS Τσιμισκή 22 στις 11-12 Παιδικό Ατελιέ (5-12 ετών) «Φτιάξε το δικό σου καλτσοζωάκι», 12-4μιση Δημιουργικά εργαστήρια: Happening «Μόδα και Δημιουργία», Capsule Wardrobe Workshop – Εργαστήρι για μίνιμαλ ντύσιμο, Παρουσίαση «Πώς φτιάχνεται η μάλλινη τσόχα». 12-3 Networking ανάμεσα σε σχεδιαστές, καταναλωτές και fashion revolutionaries. Μουσικές επιλογές: Στελλίνα Τρωιάνου, Φωτογραφική κάλυψη: Πάρις Παρίσης, Photo Booth: Γιάννης Βλαχόπουλος, Βίντεο: Νίκος Μουρατίδης.

 

5μιση-6μιση: Πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ της Action Aid Hellas «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων» στο Κινηματογράφο Ολύμπιον Πλατεία Αριστοτέλους.

 

Στην Αλεξανδρούπολη το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργανώνει το Street Fashion Show στο Πεζόδρομος στην Λ.Δημοκρατίας 298 (κέντρο της πόλης) από 10 μοντέλα με επιλογή ρούχων από διάφορες δεκαετίες από την προσωπική συλλογή της κ.Γιαννακίδου (Founder of ΕΜΘ).

 

6-7: Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της ActionAid «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων» στους χώρους του Μουσείου 14ης Μαίου 63 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το closing party. Video: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

 

Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Η σελίδα του event στο facebook εδώ.