DJ SET

HER: Vonda7

Το καινούργιο πρότζεκτ «Her» της Φώφης Τσεσμελή φιλοξενεί ανερχόμενες αλλά και καταξιωμένες καλλιτέχνιδες, καλύπτοντας όλο το φάσμα της dance, από τη house ως την techno, και όλα τα υποείδη τους. To line up του πρώτου event περιλαμβάνει την Πολωνή Vonda7, την Cleopatra Fyntanidou, την ίδια την DJ Fo και την Ms Lefki.

19/1, Steam Athens, Ευρυμέδοντος 3, Αθήνα, 00:00, εισ.: 10 ευρώ

 

 

The death of rave

Το ελληνικό label ηλεκτρονικής μουσικής Hypermedium παρουσιάζει τους Conor Thomas, Croww και Xyn Cabal. Μαζί τους ο Akis S. (Hypermedium) και η Khmer.

19/1, Temple Athens, Ιάκχου 17, 00:00, εισ.: 4 ευρώ

 

 

Blend: Jay Lumen

Το Blend υποδέχεται τον Ούγγρος εκπρόσωπο της techno και ιδρυτή της Footwork Records. Μαζί του οι resident DJs του Blend, Mikee και Manolaco.

20/1, Steam Athens, Ευρυμέδοντος 3, 00:00, εισ.: 15 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

MayaBuff, Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
O Γιάννης Μανταφούνης σκηνοθετεί το έργο του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι με την προσωπική του, πρωτοποριακή μέθοδο.

 

Ο διακεκριμένος χορογράφος με τη διεθνή καριέρα Γιάννης Μανταφούνης έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένος του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθετεί το έργο του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι με την προσωπική του, πρωτοποριακή μέθοδο. Το MayaBuff, του μεγάλου σατιρικού συγγραφέα είναι γραμμένο για την πρώτη επέτειο της επανάστασης των Μπολσεβίκων και παρωδεί τη δομή του μεσαιωνικού κύκλου μυστηρίων.

18/1-11/2, Εθνικό Κοτοπούλη-Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, εισ.: 13-22 ευρώ

 

 

Η Βοσκοπούλα

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Πηνελόπη Τσιλίκα πρωταγωνιστούν στην Βοσκοπούλα.

 

Με όχημα τη φωνή και τη μουσικότητα η Βοσκοπούλα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγαρτζίδη και της Δέσποινας Αναστάσογλου, μιλάει για την πρώτη αγάπη και την εγγύτητά της με τον θάνατο. Το έργο θεωρήθηκε αυθόρμητο δημιούργημα της λαϊκής ζωής της Κρήτης, ένα τραγούδι των βοσκών, ενώ αργότερα αναγνωρίστηκαν ο έντεχνος χαρακτήρας και η λογοτεχνική του αξία.

19/1-1/4, Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δώμα), Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Φιξ, Τετ.-Σάβ. 21:15, Κυρ. 19:00, εισ.: 8-14 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Orpheus

Η Ομάδα Οper(O) καταπιάνεται με τις παραστατικές τέχνες δοκιμάζοντας τα όρια του μουσικού θεάτρου, της όπερας αλλά και των site-specific performances. Στην παράσταση Orpheus, την πρώτη της συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Ορφέας απομονώνεται από τον μύθο του έρωτά του με την Ευρυδίκη και εξελίσσεται σε ένα έμβλημα της πάλης με τον θάνατο.

25/1-3/2, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφ. Συγγρού 364, 20:30, εισ.: 8-15 ευρώ

 

 

LIVE

Tricky

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
O Tricky συνεχίζει να δημιουργεί σκοτεινή και υποβλητική μουσική.

 

Κορυφαία προσωπικότητα του trip hop, του μουσικού είδους που χαρακτήρισε μια ολόκληρη δεκαετία, ο Tricky συνεχίζει να δημιουργεί σκοτεινή και υποβλητική μουσική. Στο Fuzz επιστρέφει με φρέσκια την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ «Ununiform», το οποίο έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται ξανά, μετά από 15 χρόνια, με τη Martina Topley-Bird που σύστησε στο κοινό με το αριστουργηματικό ντεμπούτο του «Maxinquaye» το 1995.

20/1, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 20:00, εισιτήριο από 20 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

The Man from Managra

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Coti K.

 

Ο Coti K, ένα από τα πιο δημιουργικά πρόσωπα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται παίζοντας ηλεκτρικό μπάσο και πλήκτρα, με σχήματα όπως οι Ricochet, Dada Data, Film Noir, In Trance 95 κ.ά. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει δέκα προσωπικούς δίσκους και άλλους έξι ως μέλος των Mohammad. Στον ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα θα παρουσιάσει κομμάτια από το πρότζεκτ του The Man from Managra.

20/1, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 13-15 ευρώ

 

 

Silent Move/ Μ.Katachanas, The Lodger

Οι Silent Move επενδύουν μουσικά το Lodger: A story of the London fog (Ο Ένοικος), το βωβό αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Στην παρουσίαση αυτή το σχήμα συνεργάζεται με τον Μιχάλη Καταχανά στη βιόλα.

18/1, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 21:30, εισ.: 6 ευρώ

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δημήτρης Πανταζής, Γυμνή Σάρκα

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Δημήτρης Πανταζής, Γυμνή Σάρκα

 

Η θεματική έκθεση του Δημήτρη Πανταζή εγκαινιάζει φέτος το πρότζεκτ «Kroma One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας». Ο εικαστικός επανασυστήνεται μέσα από επιλεγμένα έργα της τελευταίας δεκαετίας, τα οποία όμως εντάσσονται σε ένα διαφορετικό εννοιολογικό πλαίσιο. Στα οκτώ ζωγραφικά έργα το ανθρώπινο κορμί, απογυμνωμένο και έκθετο, βρίσκεται σε διάλογο με την επιστήμη της ψυχανάλυσης και αντιπαρατίθεται με επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά μοτίβα.

25/1, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 18:00-23:00

Οδηγός Διασκέδαση