Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LiFO.gr

The LiFO team, 8.6.2018 | 11:48

Chickn

Ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της αθηναϊκής ροκ σκηνής, γνωστό για τις εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις του, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο «Wowsers!» στο Gagarin 205. Στον δεύτερο δίσκο της καριέρας τους, που ηχογραφήθηκε live στο τέλος του 2017 και στις αρχές της φετινής χρονιάς, οι Chickn συμπεριέλαβαν εννέα καινούργιες, πληθωρικές συνθέσεις σε acid glam ύφος.

9/6, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 23:00, εισ.: 8-10 ευρώ

 

 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Σωκράτης Μάλαμας, Με στόμα που γελά

Τα live του Σαββατοκύριακου
Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Σωκράτης Μάλαμας

 

Με αφορμή τον τελευταίο δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο με ερμηνευτή τον Σωκράτη Μάλαμα, οι δύο καλλιτέχνες αποφάσισαν να μοιραστούν την σκηνή περιοδεύοντας την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Η εναρκτήρια συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης ενώ στις 9 Ιουνίου σειρά έχει η Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

9/6, Πλατεία Νερού, Φάληρο, Ώρα: 18:00, εισ.: 10-15 ευρώ

 

 

18o Athens Technopolis Jazz Festival

Τα live του Σαββατοκύριακου
18o Athens Technopolis Jazz Festival

 

Το 18th Athens Technopolis Jazz Festival ξεκίνησε στις 4 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιουνίου. Το Σάββατο 9 Ιουνίου στη σκηνή θα εμφανιστούν οι “Espen Berg Trio” (Νορβηγία), οι “Brightbird  Trio” (Πορτογαλία) και οι πάντα γοητευτικοί “Peedu Kass Momentum” (Εσθονία). Η αυλαία πέφτει την Κυριακή 10 Ιουνίου με τους “Mihály Borbély Quartet” (Ουγγαρία), “Isabella Lundgren and Carl Bagge Trio” (Σουηδία) και “Binker & Moses” (Ηνωμένο Βασίλειο).

Έως 10/6, Τεχνόπολις, Κεντρική Αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι, Ώρα: 17:00, Είσοδος ελεύθερη

 

 

Αφιέρωμα στον Demetrio Stratos

Τα live του Σαββατοκύριακου
Φωτο: Sylvia Lelli

 

Οι Ημέρες Μουσικού Θεάτρου επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο φετινός κύκλος έχει ως επίκεντρό του τη φωνή στα όρια, τη φωνή που υπερβαίνει τους φυσικούς της περιορισμούς. 

 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ένα μεγάλο τριήμερο αφιέρωμα (7, 8, 9 Ιουνίου 2018) σε έναν από τους σημαντικότερους φωνητικούς ακροβάτες του 20ού αιώνα, τον πολιτογραφημένο Ιταλό, ελληνικής καταγωγής Demetrio Stratos (Ευστράτιο Δημητρίου, 1945-1979), o οποίος στη σύντομη ζωή του εξέλιξε το όργανο της φωνής και ενέπνευσε σημαντικούς επιγόνους, όπως η Ντιαμάντα Γκαλάς ή η Μέρεντιθ Μονκ.

 

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συναυλίες, performances, workshops, προβολές ντοκιμαντέρ, προβολές φωτογραφιών και ηχητικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν τις σημαντικότερες πτυχές του έργου του κορυφαίου Demetrio Stratos. Συμμετέχουν η  πρωτοπόρος Αμερικανίδα καλλιτέχνηςΤζόαν Λα Μπάρμπαρα σε μια σπάνια εμφάνιση της στην Ελλάδα, το ανατρεπτικό Νορβηγικό ντουέτο Σίντσελ Έντρεσεν & Ζον Μπανγκ, η σπουδαία Ιταλίδα τραγουδίστρια Κριστίνα Τζαβαλλόνι, το εξαιρετικό τρίο του Σάκη Παπαδημητρίου, το σύνολο Metrodora Ensemble κ.ά.

Έως 9/6, Ενναλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής-ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364

 

 

Γιάννης Μπέζος - Ηρώ Μπέζου, Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη

Ο Γιάννης Μπέζος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών με την τραγουδιστική του ιδιότητα, και παρέα με την ηθοποιό Ηρώ Μπέζου, καλούν τους θεατές σε μια βραδιά αφιερωμένη στους λεγόμενους «ποιητές της ήττας» Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη και Τάσο Λειβαδίτη.

9- 12/6 , Πειραιώς 260, Ταύρος, 9-10 Ιουνίου: 23:00 & 11-12 Ιουνίου: 22:00, εισ.: από 8 ευρώ

 

 

Hrach Altunyan Band

Τα live του Σαββατοκύριακου
Hrach Altunyan

 

Ο Αρμένιος τραγουδοποιός Hrach Altunyan και η blues μπάντα του, με 2 ολοκληρωμένους δίσκους, 8 official releases και ενεργή παρουσία από το 2013, συναντιέται επί σκηνής six d.o.g.s με τους Funk upon a Time, ένα funk, soul, blues συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2017.

10/6, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, εισ.: 5 ευρώ

Οδηγός Μουσικής