«Πολιτική Ανυπακοή»: Η queer έκθεση φωτογραφίας και βίντεο επιστρέφει στο Ρομάντσο

Η φετινή διοργάνωση έχει θέμα Neon vs Nature και περιλαμβάνει εικαστική έκθεση, ομιλίες, εργαστήρια και αναγνώσεις ομο-ερωτικής ποίησης

The LiFO team, 20.11.2017 | 16:15

Η queer έκθεση φωτογραφίας και βίντεο «Πολιτική Ανυπακοή» επιστρέφει για 6η φορά με θέμα Φύση ενάντια στο Νέον. Δεκαεπτά καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα ερμηνεύσουν την πάλη, το φλερτ και το διάλογο ανάμεσα στην τεχνολογία και τη «φύση». Φωτογραφίες και βίντεο θα παρουσιαστούν στον πρώτο όροφο του Ρομάντσο στην καρδιά της Αθήνας.

 

Πρόγραμμα

 

Drag Queens διαβάζουν Ομο-Ερωτική Ποίηση #2

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου drag queens της νέας αθηναϊκής σκηνής θα απαγγείλουν ερωτικά ποιήματα και θα τραγουδήσουν υπό την καθοδήγηση της ποπ trash ιέρειας Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη. Συμμετέχουν οι: Melita Scabeau, Zackie Oh, Vanessa Cardui και συμμετοχή Holly Grace και Aphrodite HGW.

 

The Neon Garden

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου παίξτε με διάφορες μορφές ερωτικής έκφρασης συμμετέχοντας σε ομιλίες και παρουσιάσεις queer πολιτισμού και ανάτασης.

 

Έμφυλο: επιτελεστικότητα στα θεάματα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εργαστήρι στα ελληνικά με ελεύθερη συμμετοχή.

14:00-16:00

 

Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο ο Θωμάς Διάφας θα εξετάσει θέματα έκφρασης φύλου στην τέχνη αλλά και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

 

Queer Gothic και η Ελληνική επαρχία

16:30-17:30

 

Ο Κρητικός συγγραφέας Γιάννης Θωμαδάκης συστήνει το queer gothic εμπλουτισμένο με αποσπάσματα από το βιβλίο του «Το στοιχειωμένο λιβάδι» (εκδόσεις Nightread) αναγνωσμένα από τον καλιτέχνη Θωμά Διάφα.

 

«Τί να κάνετε με ένα gay ναζί σε συνεντεύξεις για δουλειά»

Facebook, λαγνεία και υπαρξιακός σοδομισμός (Αγγλικά)

18:00-19:00

 

Ομιλία-ντελίριο που εξετάζει την σχέση ανάμεσα το facebook, την τρομο-λιτότητα και την queer επιθυμία μέσα από εικόνες, κλιπάκια και τελετουργίες αυτο-έκθεσης.

 

Συμμετέχουν

ΠΛΑΝΕΤ ΑΝΤΖΟΥΡΛΑ (GR), Emmanuel Barrouyer (FR), FALON CAÑON + HUNTERTEXAS (COL), Λάμπης Χολόπουλος (GR), Παύλος Δρίβας(GR), Boston Elements+Wadley Wadley (USA), Χρυσόστομος Γαλαθρής (GR), Dimitris Gketsis (GR), George Kanis (GR), Κωνσταντίνος Μενελάου (GR/UK), Menelas (GR), Stiofan O'Ceallaigh (UK), Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (UK/GR), Χάρης Σαβόπουλος (GR), Νίκος Σταματόπουλος (GR), Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη (GR)

 

Info

23-26 Νοεμβρίου 2017

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Αθήνα

www.civildisobedience.gr

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ακατάλληλες για ανηλίκους λόγω της σεξουαλικής φύσης του περιεχομένου. Ο εκθεσιακός χώρος είναι ασφαλής για ελεύθερη queer έκφραση χωρίς προκαταλήψεις.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός