Απεργία την Πρωτομαγιά

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι: Helicopter - Deerhunter

Facebook Twitter
1

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από ιστορία ενός αγοριού που λεγότανε Dima. Ο Dima γεννήθηκε στην Ρωσία, όταν ήταν 14 ετών έφυγε από το σπίτι του με την ελπίδα να γίνει fashion designer. Πήγε στην κοντινή πόλη και μη έχοντας σπίτι να μείνει, μετακόμισε με έναν μεγαλύτερο άντρα, ο οποίος τον δέχτηκε ως εραστή του. Σύντομα, ο Dima έφυγε και μετακόμισε σε ένα άλλο σπίτι, ενός μεγαλύτερου και πλουσιότερου άντρα ο οποίος του πρόσφερε οικονομική υποστήριξη με αντάλλαγμα υλικό για πορνογραφικά μέσα. Τα χαρτιά του πλαστογραφήθηκαν ώστε να δηλώνει άνω των 18 ετών ενώ αυτός ήταν ακόμη περίπου 16.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να πρωταγωνιστεί σε ερωτικές ταινίες του εραστή του και συγχρόνως δούλευε ως nude model. Επίσης, ο Dima συμπλήρωνε το εισόδημά του εκδίδοντας τον εαυτό του. Σύντομα, ανακαλύφθηκε από ένα μέλος της Ρωσικής μαφίας. Μια μέρα, ο Dima ξαφνικά παράτησε τον εραστή του, ξέκοψε κάθε επικοινωνία με τους φίλους του και μετακόμισε στο σπίτι του ανθρώπου αυτού, από την Ρωσική μαφία. Ένα άλλο εκδιδόμενο αγόρι, φίλος του Dima, ανέφερε πως τελευταία φορά τον είδε σε ένα S&M σεξ πάρτι 10-15 ανδρών, συμπεριλαμβανομένου και του μαφιόζου, σε ένα κλάμπ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε.

Το παιδί αυτό, προσπάθησε αργότερα να αναζητήσει τον Dima, πείθοντας έναν επιφανή Ρώσο δημοσιογράφο να γράψει την ιστορία, αλλα ο ίδιος σταμάτησε έπειτα απο απειλές τπου οργανωμένου εγκλήματος.

Μια μέρα, ένα άλλο μέλος της μαφίας ο οποίος δικαζόταν για άλλη υπόθεση, εξομολογήθηκε πως ένας νεαρός του οποίου η περιγραφή ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά του Dima, δολοφονήθηκε πέφτοντας από το ελικόπτερο σε ένα απομακρυσμένο δάσος στη Βόρεια Ρωσίας. Ο πρώην εραστής του Dima όμως, αποκάλυψε τελικά πως τον πούλησε ως sex slave το 2005, όπου και θεωρείται οτι αυτοκνόνησε ένα χρόνο αργότερα.

Helicopter - Deerhunter


Take my hand and pray with me

My final days in company
The devil now has come for me
And helicopters circling the scene

And I pray for rest
Could you pray for us?
We know he loves you the best
We know he loves you the best

The light's inside my cave
I'm tired of my cave

Oh, these drugs, they play on me these terrible ways
They don't pay like they used to pay
I used to make it day to day

No one cares for me
I keep no company
I have minimal needs
And now they are through with me

Now they are through with me

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια