Kid Galax

Facebook Twitter
0

Τον Δημήτρη Πολιούδη τον μάθαμε από τις διάφορες συνεργασίες που είχε κάνει στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη αυτή με τον Monsieur Minimal, στα δύο άλμπουμ του οποίου συμμετείχε ερμηνευτικά και στιχουργικά. Τον Δεκέμβριο, κυκλοφόρησε ως Kid Galax τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, "Lullabites", στη νεοσύστατη εταιρία Break Even.
Την Κυριακή, 18 Μαρτίου, θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε live στο Residents στις 22:30, κατά τη διάρκεια του Vinyl Bazaar που διοργανώνουν οι Vinyl Lovers of Thessaloniki.

Του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τη μουσική του και την πόλη.


Πες μας λίγα λόγια για το project Kid Galax. Πότε ξεκίνησες να
γράφεις τα κομμάτια του "Lullabites"; Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου;

Πήρα το καλλιτεχνικό μου ψευδώνυμο από ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά παιχνίδια που πήγαινα κρυφά από τους δικούς μου όταν ήμουν παιδί. Το μαγαζί λεγόταν Galaxy αλλά είχε ξεφτίσει στην ταμπέλα το "y" και φαινόταν σαν Galax. To πιο παλιό κομμάτι του "Lullabites" είναι το "6 months later" που γράφτηκε το 2000. Όλα τα υπόλοιπα γράφτηκαν την τελευταία 3ετία. Θα χαρακτήριζα τη μουσική αυτού του άλμπουμ ως melodramatic pop.

Στο δίσκο, εκτός από τα αγγλόφωνα κομμάτια υπάρχουν και τρία στα
ελληνικά, πράγμα που δεν συνηθίζεται. Γιατί συνέβη αυτό;

Πριν από δύο χρόνια, έπειτα από τη συνεργασία μου με τον παιδικό μου φίλο Monsieur Minimal ως βασικός στιχουργός στο άλμπουμ του Πάστα Φλώρα, μου γεννήθηκε η ανάγκη να γράψω κάποια τραγούδια στα ελληνικά. Από εκεί προέκυψαν τα τρία τραγούδια που συμπεριέλαβα στο άλμπουμ μου και αυτό έγινε και για να μεγαλώσω το φάσμα των ακροατών μου αλλά και για να δείξω ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά της μουσικής μου υπόστασης.

Με ποιον τρόπο η πόλη έχει επηρεάσει τη μουσική σου μέχρι σήμερα;

Δεν είναι ακριβώς η πόλη που έχει επηρεάσει τη μουσική μου εώς σήμερα αλλά τα μουσικά μου ακούσματα και οι καθαρά προσωπικές μου εμπειρίες. 


Ποιο τραγούδι (δικό σoυ ή άλλου καλλιτέχνη) θα μπορούσε να
λειτουργήσει σαν soundtrack της πόλης;

Θα διάλεγα το κομμάτι μου "Babylon" τόσο για την χαρούμενη και αισιόδοξη μουσική του όσο και για το στιχουργικό του περιεχόμενο.

Πες μας την αγαπημένη σου διαδρομή μέσα στην πόλη. Αν μπορούσες να εξαφανίσεις ένα κτήριο ή μνημείο, ποιο θα ήταν αυτό;

Δεν θα σου μιλήσω για διαδρομές, αλλά για συγκεκριμένα μέρη όπως το Καπάνι, ο πεζόδρομος της Ζεύξιδος, τα κάστρα και το πάρκο των σκύλων. Δεν θα εξαφάνιζα κάποιο κτήριο ή μνημείο αλλά θα άλλαζα τελείως την εικόνα της παραλίας.

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα ή μουσικός από τη Θεσσαλονίκη που σου
αρέσει και θα μας πρότεινες να ακούσουμε τη δουλειά του;

Προτείνω ανεπιφύλακτα Mary's Flower Superhead και Chinese Basement!

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ