Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Η φυσική συνωμοσία των Plastic Flowers

Οι Plastic Flowers μας μιλάνε για τη μουσική τους και την πόλη, λίγες μέρες πριν τη νέα τους κυκλοφορία και την έναρξη της μίνι περιοδείας τους.


Οι Plastic Flowers είναι ένα από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα της πόλης. Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του νέου τους ΕP με τίτλο "Natural Conspiracy" και την έναρξη του mini-tour τους με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη μας μιλάνε για τη μουσική τους και την πόλη. 


Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημά σας. Πότε δημιουργηθήκατε; Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σας;
Δημιουργηθήκαμε στα μέσα του 2010 και ξεκίνησαν αμέσως οι ηχογραφήσεις του πρώτου δίσκου με τη συμμετοχή πολλών μουσικών κυρίως σε κρουστά, πνευστά και έγχορδα. Η μουσική βασίζεται κυρίως σε Shoegaze στοιχεία με μπόλικες επιρροές από ηλεκτρονική. Μία περιγραφή δεν μπορεί να δοθεί εύκολα, αλλά όλο το σκηνικό είναι κάτι που βγαίνει απ'τη καρδιά μου. Κοινότοπο, αλλά αληθινό.

Το πρώτο σας ΕP πήρε πολύ καλές κριτικές. Αυτό σε άγχωνε κατά τη
δημιουργία του "Natural Conspiracy"; Τί καινούριο θα ακούσουμε;
Δεν αγχώθηκα, αλλά προβληματιζόμουν κυρίως για το πως θα βγει όλο αυτό σε live. Χρειαζόμουν υποστήριξη και την απέκτησα μερικούς μήνες πριν από τα νέα μέλη, τα οποία συμπλήρωσαν τη μπάντα σε όλα τα επίπεδα. Οι ηχογραφήσεις του "Natural Conspiracy" έλαβαν χώρα κυρίως μέσα στο καλοκαίρι του 2011. Η αλήθεια είναι ότι ηχογραφώντας ένα album μόνος μου, ανακάλυψα πολλά στοιχεία του εαυτού μου που με εξέπληξαν. Σε λίγες ημέρες που θα κυκλοφορήσει ελπίζω να καλύψω όποια προσδοκία υπάρχει. Όσον αφορά τα υλικό είναι κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με όλα όσα έχω κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής.

Με ποιον τρόπο η πόλη έχει επηρεάσει τη μουσική σας μέχρι σήμερα;
Η πόλη μας επηρέασε κυρίως με το σωστό τρόπο. Να δημιουργηθεί αυτό το "κάτι" που δεν ακούγεται ευρέως στην Ελλάδα και να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα της πόλης μας. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να το κρίνουμε αντικειμενικά εμείς οι ίδιοι, αλλά το κοινό.

Ποιο τραγούδι (δικό σας ή άλλου καλλιτέχνη) θα μπορούσε να
λειτουργήσει σαν soundtrack της πόλης;
Επειδή αυτή τη στιγμή απαντάμε εγώ και ο Πέτρος στις ερωτήσεις, θα δώσουμε ο καθένας τη δική του εκδοχή. Εγώ στέκομαι στο "And the world laughs with you" του Flying Lotus και ο Πέτρος στο "Feel to follow" των Maccabees.

Πείτε μας την αγαπημένη σας διαδρομή μέσα στην πόλη. Αν μπορούσατε να εξαφανίσετε ένα κτήριο ή μνημείο, ποιο θα ήταν αυτό;
 
Αγαπημένη μας διαδρομή μας διαδρομή θεωρούμε τα "μονοπάτια" στα άνω Λαδάδικα. Έχουμε συνδεθεί συναισθηματικά με τη συγκεκριμένη περιοχή και την θεωρούμε σπίτι μας. Όσον αφορά το κτίριο που θα εξαφανίζαμε θα ήταν αυτό της ΧΑΝΘ (χωρίς περιττά σχόλια).

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα ή μουσικό από τη Θεσσαλονίκη που σας αρέσει και θα μας προτείνατε να ακούσουμε τη δουλειά του;
Bεβαίως. Βρίσκεται μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας και είναι ο "Son of the tainted". Πρόκειται για ένα φρέσκο, ελπιδοφόρο Post-rock project!Οι Plastic Flowers εμφανίζονται στη Θεσσαλονίκη στο SPITIMOU groundfloor την Πέμπτη 8/3, στις 22:30 και στην Αθήνα στις 18/3 στο Κ44.
 
1 σχόλιο
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar
Ανώνυμος/η 6.3.2012 | 18:45
PLASTIC FLOWERS!!
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ