Διευκρινίσεις για το τουίτ του έκανε ο Θάνος Τζήμερος

Facebook Twitter
26

Στo Facebook του ο Θάνος Τζήμερος έδωσε διευκρινίσεις για το τουίτ για το οποίο γράψαμε νωρίτερα (Εμετικό σχόλιο Τζήμερου για τους νεκρούς φοιτητές"Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα").

 

Είναι αλήθεια πως οι (λιγότεροι από) 140 χαρακτήρες του τουίτ δεν βοήθησαν τον πρόεδρο της Δημιουργίας Ξανά να εκφραστεί εύστοχα -μάλλον παγώνοντας όσους το διάβασαν-, ενώ στο Facebook κατάφερε να εξηγήσει με σαφήνεια τι εννοούσε. 

 

Επικίνδυνο πράγμα το τουίτερ: ωθεί τον γράφοντα να δημιουργεί σλόγκαν ή πυροτεχνήματα, αντί να τον αφήνει να αναπτύσσει τη σκέψη του.


Thanos Tzimeros 

Μάλλον σ' αυτή τη χώρα υπάρχει κατ' αρχήν ανικανότητα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας. Είπα πουθενά ότι φταίνε οι νέοι που χάθηκαν; Είπα ότι είναι θύματα, πρώτον του φόρου. Αυταπόδεικτο! Αν δεν είχε μπει αυτός ο εγκληματικός φόρος στα καύσιμα δεν θα προσπαθούσε όλη η Ελλάδα να ζεσταθεί με ό,τι έβρισκε. Το ίδιο, θύματα του φόρου ήταν τα παιδάκια που κάηκαν πριν από λίγο καιρό όταν πήρε φωτιά η σόμπα που μόλις είχαν αγοράσει στο σπίτι τους.

Όταν δεν χρησιμοποιείς σόμπες και φωτιές δεν ξέρεις και τους κινδύνους. Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός θα πεθάνουν κι άλλοι! Έγραψα επίσης ότι είναι θύματα της Παιδείας. Το σχολείο δεν εφοδιάζει τον αυριανό πολίτη με βασικές γνώσεις χρήσιμες για τη καθημερινότητά του. Δεν φταίει ο μαθητής. Φταίει μια εκπαίδευση που ποτέ δεν το σκέφτηκε. Τα καλοκαίρια θρηνούμε πνιγμένους γιατί ποτέ στο σχολείο δεν σκέφτηκαν ότι ένας θαλασσινός λαός θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τους κινδύνους του υγρού στοιχείου.

Η γιαγιά μου ήξερε τον κίνδυνο του μαγκαλιού εμπειρικά, γιατί στην εποχή της είχαν πεθάνει πολλοί από άγνοια. Εγώ τον έμαθα από τον καθηγητή μου της φυσικής που μας εξήγησε πώς η ατελής καύση του άθρακα παράγει μονοξείδιο και πώς το μονοξείδιο είναι ένας ύπουλος δολοφόνος, Τη θυμάμαι την κουβέντα σαν τώρα. Αυτή την κουβέντα δεν την έκαναν ποτέ στα σχολεία των άτυχων θυμάτων, όπως δεν έχουν κάνει κι άλλες κουβέντες που δίνουν στην άνθρωπο πρακτικές δεξιότητες. Τελειώνει κάποιος το σχολείο αγνοώντας βασικές αρχές επιβίωσης.

Το να επισημάνεις λοιπόν την πηγή του κακού σημαίνει ότι δεν συμπάσχεις με τις οικογένειες των θυμάτων, Σημαίνει ότι δεν λυπάσαι για την τργωδία; Απλώς, όσοι ψάχνουν ευκαιρία για να πετάξουν λάσπη, την δημιουργούν με οποιαδήποτε αφορμή. Είναι τυχαίο ότι δράστης είναι ξανά το "Πρώτο Θέμα"; Εύκολο είναι: γράφουν με ψευδώνυμο, αρνητικά, υβριστικά σχόλια, (δεν χρειάζονται πολλά, 5-6 αρκούν) και μετά φτιάχνουν την είδηση: "έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιο..." και αναδημοσιεύουν τα δικά τους σχόλια.

Ο κόσμος δεν διαβάζει το σχόλιο, διαβάζει το "έντονες αντιδράσεις". Καταλαβαίνετε ότι ο κίνδυνος υπάρχει; Καταλαβαίνετε ότι όταν κάποιος δεν έχει μάθει να κόβει ξύλα, μπορεί να ακρωτηριαστεί με τεκούρια και αλυσοπρίονα που αναγκάζεται τώρα να χειριστεί; Πόσοι θα αποκτήσουν προβλήματα υγείας εξαιτίας της ρύπανσης που προήλθε από το κάψιμο πλαστικών, νοβοπάν κ.λ.π.; Το σχόλιό μου είχε έναν και μόνο στόχο: να δείξει ότι οι οικονομικές αποφάσεις δεν κοστίζουν μόνο λεφτά κοστίζουν και ζωές.


Με ποια από τα παραπάνω διαφωνείτε;

 
It's Viral
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
Οι Αδωνοτζήμεροι λένε βασικά πως αιτία του δυστυχήματος είναι η άγνοια. Και η ουρά τους παπαγαλίζει το ίδιο επιχείρημα.Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε πως ακόμα και εγγράματοι άνθρωποι κάνουν σοβαρά λάθη κρίσης και διακινδυνεύουν απερίσκεπτα, ιδίως οι πιο νέοι, εφόσον βασικές τους ανάγκες έχουν μείνει ακάλυπτες, π.χ. κρυώνουν και μάλιστα για πολύ καιρό.Παρότι το παραπάνω μου φαίνεται αυτονόητο, το επισημαίνω επειδή Αδωνοτζήμεροι και σια προφανώς δεν έχουν βρεθεί σε κατάσταση στέρησης βασικών αγαθών (θέρμανση, τροφή, υγειονομική περίθαλψη), τουλάχιστον πρόσφατα.Κι επειδή ο πανικός κάποιων μπροστά στα ΠΡΩΤΑ αποτελέσματα της πολιτικής τους οδηγεί σε επικοινωνιακές γκάφες, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του κυνισμού και της βλακείας τους, αναρωτιέμαι το εξής: Αν όσοι φέτος το χειμώνα κάηκαν ή δηλητηριάστηκαν ή αποψίλωσαν δάση ή μόλυναν την ατμόσφαιρα είχαν ΕΠΙΛΕΞΕΙ να εκθέσουν στον κίνδυνο πλευρίτιδας ή πνευμονίας τους ίδιους και τα παιδιά τους, θα εγκωμίαζε ο κ. Τζήμερος αυτή τη στάση ως συνετή επιλογή μορφωμένων ανθρώπων; Δε νομίζω...Αντίθετα, αν κάποιοι πέθαιναν μαζικά στα δημόσια νοσοκομεία, που λειτουργούν υπό τις γνωστές συνθήκες, εύκολα φαντάζομαι τον κ. Τζήμερο να ελεεινολογεί τη δημόσια υγεία σε αντιδιαστολή με την ιδιωτική, αποσιωπώντας φυσικά το πρωταρχικό αίτιο (έλλειψη θέρμανσης).
Καλά ρε παιδιά και συγγνώμη κιόλας,κάποιος με ελάχιστη λογική άνθρωπος,κατάλαβε ότι ο Τζήμερος από το αρχικό tweet είπε κάτι άσχημο για τα παιδιά που τοσο άδικα πήγαν?Για τους άδικους φόρους είπε που έχουν ισοπεδώσει την κοινωνία και για την κακή παιδία που υπάρχει ακόμη και στα πανεπιστίμια!Τι λάθος ήταν σε όλα αυτά?Ξεκάθαρο ήταν από την αρχή το tweet,να μην τρελλαθούμε κιόλας!Σας φταίει ο Τζήμερος και όχι το μόρφωμα της χρυσής αυγής?Μας ψεκάζουν τελικά!
Είναι ξεκάθαρο πως δεν είπε κάτι κακό για τα παιδιά. Την ανύπαρκτη παιδεία της χώρας κατηγόρησε, τώρα αν κάποιοι εδώ πιστεύετε πως φταίει μόνο ο κωλοφόρος τι να πω, είστε άξιοι της μοίρας σας.
Συγγνώμη, από την πρώτη πρόταση το κείμενο έχει επιθετικό τόνο και μάλιστα μας ψέγει ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη γλώσσα μας.Δεν είναι διευκρίνηση αυτό, μάλλον "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" Είδε ότι υπήρξαν τεράστιες αντιδράσεις και έγραψε κάτι για να βγει και από πάνω,ότι τάχα παρεξηγήθηκε. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι υπάρχουν τεράστια κενά και ακατάλληλοι άνθρωποι στην Παιδεία μας,αλλά πραγματικά αυτό είναι το θέμα? Δηλαδή ο κ.Τζήμερος άκουσε ότι πέθαναν 3 άτομα και το πρώτο που του ήρθε ήταν να πει "Η ελληνική παιδεία έχει πιάσει πάτο"; Δε νομίζω,μόνο χαζός δεν είναι.Από εκεί και πέρα, όπως πολύ σωστά διάβασα παραπάνω, τα 20χρονα παιδιά ίσως όντως να μη γνώριζαν τους κινδύνους αν δεν είχαν ξαναδεί/χρησιμοποιήσει μαγκάλι. Το ίδιο ισχύει και για έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει στην Αθήνα πχ αν πάει στο χωριό να μαζέψει χόρτα,δεν θα ξέρει ποιο τρώγεται και ποιο όχι και μπορεί να δηλητηριαστεί. Η γιαγιά μου δε θα δηλητηριαζόταν ποτε και δεν πήγε σχολείο .Άρα όλα είναι θέμα συνθηκών.
δεν με πληγωνουν οι αηδιες που λεει και κάνει.....με πληγωνει ο εαυτος μου που παραλιγο να τον πιστέψω.....Οποτε και άρχισα να το ψάχνω.....και μετα ευγενικα απομακρύνθηκα....Φιλελευθερος ΓΤΠ
Εγώ επιμένω και επαναλαμβάνω, προς απάντηση αυτών που πιάσανε τον Τζήμερο και βγάζουνε το άχτι τους για όλους τους πολιτικούς, πως ακριβώς έχει κριθεί η πολιτική του ανικανότητα? Πως συνετελεσε ο ίδιος και η "Δημιουργία, ξανά" στην καταντια της χωρας? Ο άνθρωπος δεν έχει κλεισει χρόνο στο πολιτικό στερεωμα ακόμα, η παραταξη του δεν εχει μπει καν στην Βουλη, ουτε στις πρώτες, ουτες στις δευτερες εκλογες πέρσι. Ξερετε καν ποιος ειναι, ή ακουτε πολιτικος και αυτοματα σκεφτεστε καρεκλοκενταυρος διεφθαρμενος κτλ κτλ? Μαϊντανουλης, ναι, γραφικός, βέβαια. Αλλα ανίκανος πολιτικός? Η άποψη του έχει την ίδια πολιτική βαρύτητα που έχει και του γάτου μου. Και ο γάτος μου λεει οτι αυτός θυμότανε πως η ατελης καυση παραγει μονοξειδιο του ανθρακα, και πως το μονοξειδιο του ανθρακα συναγωνιζεται το οξυγονο κατα την μεταφορα στο αιμα απο τα αιμοπεταλια, με αποτελεσμα την γρηγορη ασφυξια. Ειναι μεγαλη τραγωδια αυτο που εγινε στην Λαρισα, το σχόλιο του Τζήμερου ωστόσο, αν και κυνικό/αναίσθητο, δεν ήταν λανθασμένο. Ειδικά οπως αποδίδεται απο την διευκρινηση.
Δεν είναι αναγκή να μπεί στην Βουλή για να καταλάβεις πως ο άνθρωπος είναι νούμερο. Θές απ το υψηλοτάτη που είπε στην Μέρκελ λές και τι είναι; Θές τα ψέματα περί σπουδών στην ΑΣΟΕ που ούτε απ έξω έχει περάσει; Θές το γενικό αλαζωνικο υφάκι του προς τους διαδηλωτές έξω απ την βουλή; Θές το ότι κράζει όλους για διαφθορά ένω ο ίδιος επι χρόνια τα έπαιρνε απ το ΠΑΣΟΚ; Τι απ όλα αυτά σου κάνουν;
δηλαδή ο τζήμερος είναι νούμερο επειδή αποκάλεσε τη μέρκελ με την τυπική προσφώνηση που αρμόζει, και όχι 'μαντάμ'. υποθέτω πως είσασταν κολλητοί φίλοι και σου εκμυστηρεύτηκε πώς κάνει ότι πάει στην ΑΣΟΕΕ αλλά στην πραγματικότητα πάει στα μπουρδέλα - α, δε χρειάζεται, το λέει το insider, άρα μάλλον έτσι θα 'ναι. Και σου φταίει το 'αλαζονικό υφάκι', γιατί οι διαδηλοτές, ας πούμε, είναι κατά κανόνα λογικοί, μετρημένοι και καθόλου αλαζονικοί οι ίδιοι.
@FelineArtisan στις καθυστερημένες κοινωνίες υπάρχει η έννοια του του τοτέμ, το οποίο δε θίγεις για κανένα λόγο (ταμπού), ιδιαίτερα για να πεις σωστά πράγματα. Τρακάρει ο 20χρονος με 200 χιλιόμετρα την ώρα στην παραλιακή και αλκοόλ στο αίμα του 500 φορές πιο πάνω από το όριο, σκοτώνοντας όλη την παρέα που συνεπιβαίνει; Πρέπει υποχρεωτικά να κλαις ή να σιωπήσεις, γιατί το τοτέμ είναι "τα αδικοχαμένα νιάτα".
Ρε Τζήμερε αν δεν κάνω λάθος δεν είναι η μοναδική φορά που διευκρινίζεις κάτι που είπες ή έγραψες. Κάτι άλλο εννοούσες, άλλο καταλάβαμε, άλλο ήθελες να δείξεις, κάτι άλλο να θίξεις. Ήξεις, αφήξεις! Η Πυθία είσαι; Έχεις μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξεις. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Το κόμμα σου θα έπρεπε να λέγεται «Διευκρίνιση Ξανά».
Ο Τζήμερος με έχει φέρει πολλές φορές σε αμηχανία λέγοντας κάθε φορά που τις αμολάει ''δεν ήθελα να πω αυτό, αλλά εκείνο''. Και όχι μόνο σε βγάζει κουφό στραβό και κόπανο, αλλά σου την λέει και από πάνω. Τελικά όπως φαίνεται όλα τα κρυφά νοήματα του ''μύστη'' είναι απλώς ...γκάφες, τις οποίες μετά πάει να μαζέψει με την γνωστή τακτική του ''πάω να βγω από πάνω''. Και για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όλα αυτά τα νομίζω και τα λέω εγώ, ο εμπαθής, ιδού ένας σύνδεσμος: http://www.newsnow.gr/article/366660/katharsi-xoris-tzimero-zita-koryfaio-stelexos-tis-dimiourgias-xana.html
Εγώ άλλο δεν μπορώ να καταλάβω. Ο τρελο-Άδωνης γιατί έκανε αναδημοσίευση; αφού 1ον καταδικάζει την απάνθρωπη οικονομική πολιτική (φαντάζομαι όχι κάποιας διαγαλαξιακής κυβέρνησης, αλλά της γνωστής τρικομματικής), την έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικής ευαισθησίας πχ μέσω παροχών δωρεάν στέγασης/σίτισης/μεταφοράς όσων δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ενώ 2ον, καταδικάζει μια ανούσια παιδεία, διαμόρφωσης μηχανιστικής αντίληψης και ανύπαρκτης κριτικής σκέψης. Με μόνο σκοπό την εισαγωγή σε κάποιο ΑΕΙ, ΤΕΙ της συμφοράς, για να απορροφηθούν στη συνέχεια οι καλύτεροι στο εξωτερικό μιας και εδώ δουλειές απλά δεν παίζουν...
Ευτυχώς που ο ελληνικός λαός τιμωρεί έστω και αργά τους ανίκανους πολιτικούς που χειρίζονται την ελληνική γλώσσα όπως τους βολεύει!Όποιος κατάλαβε...
Το σχόλιο του Τζήμερου παραμένει foul. Ο κυνισμός που αποπνέει το συγκεκριμένο μύνημα δεν μειώνεται από τις δυσκολίες έκφρασης στο twitter. Όταν κάποιος πριν από το τραγικό του γεγονότος άποδίδει ευθύνες (έλλειψης παιδείας και μάλιστα στους θανόντες ή παθόντες που και μόνο από αυτό δικαιώνονται) αυτό και μόνο είναι για μένα κατακριτέο. Δηλαδή τον κ. Τζήμερο δεν τον ενόχλησε τελικά ο θάνατος των ανθρώπων αλλά η έλλειψη παιδείας τους.
"Η γιαγιά μου ήξερε τον κίνδυνο του μαγκαλιού εμπειρικά, γιατί στην εποχή της είχαν πεθάνει πολλοί από άγνοια"ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΟΥ , τα περάθυρα και οι πόρτες των σπιτών "έμπαζαν" αέρα από παντού ... Ενας λόγος που αναλογικά με τη χρήση μαγγαλιών η θνησιμότητα ήταν μικρή.ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΟΧΗ υπήρχαν ακόμη μαγγάλια ειδικά στα χωριά ... έτσι ο δάσκαλός σου έπρεπε να στο πεί και να στο τονίσει !ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ , κατ' αρχήν για να δώσεις πανελλαδικές και να περάσεις κάπου , ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ CO ΚΑΙ ΤΙ CO2) ... Μπορεί όμως να λείπει η πρακτική μεριά του ζητήματος ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΡΑΓΙΚΑ , ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΟΥ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!ΑΛΗΘΕΙΑ , τώρα τελευταία σε βλέπω πάλι λαλίστατο στα social media ... Τι έγινε ; Τελειώσαν οι πελάτες και οι "υποστηρικτές" σου έχουν άλλες απαιτήσεις από το "διαφημιστικό σου δαιμόνιο";
Εγώ ένα ξέρω : ΌΛΟΙ εσείς κάνετε ανέξοδη πολιτική πάνω απο τα πτώματα των άτυχων αυτών παιδιών, αντί να ρίξετε τα μούτρα απο ντροπή για το σημείο που φέρατε τη χώρα ... Το αίμα είναι νωπό στα χέρια σας αν δεν το έχετε καταλάβει... Τα παιδιά αυτα θυσιάστηκαν επειδή δεν είχαν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο όπως δήλωσε η σπιτονοικοκυρά τους και είχαν την ατυχία να τους πάρει ο ύπνος... Όλα τ´ άλλα είναι εξυπνάδες προς εντυπωσιασμό για το twitter...
Συγγνώμη, εχεις καμία απολύτως ιδέα ποιος είναι ο Τζημερος? Χωρίς να μου είναι ιδιαίτερα συμπαθης ο ιδιος, ή η πολιτικη του παράταξη (κυρίως λογω των θέσεων τους στο μεταναστευτικο), ούτε αυτός, ούτε η παραταξη του -που συσταθηκε περσι τέτοια εποχη- έχει μπει στην Βουλή. Πως ακριβώς εκανε αυτος ανεξοδη πολιτικη, και εφερε σε οποιοδήποτε σημείο τη χώρα?
Όχι απλά έχω ιδέα για το ποιός είναι ο Τζήμερος - εχω παρεβρεθεί σε 2 ομιλίες του και τον έχω ψηφίσει μια φορά (και τελευταία) στο παρελθόν έχοντας μαζέψει και αρκετές ψήφους για την πάρτη του απο τον κύκλο μου απο την πόρωση μου γι ´αυτόν... Όλα αυτά μέχρι που κατέβηκε στις εκλογές παρέα με τη "Δράση" ... Τότε ναι ξενέρωσα που αυτή η νεα δύναμη συνέπραξε με το παλαιό & φθαρμενο πολιτικό προσωπικό που μας έσυρε ως εδω. Και σε ρωτάω FelineArtisan : Έχεις καμία απολύτως ιδέα ότι ο Τζήμερος "μαγειρεύει" τώρα που σκίζεις τα ιμάτια σου γι´ αυτόν να κατέβει με τη Νεά Δημοκρατία στις ερχόμενες εκλογές ? Αν όχι μάθε το για να δείς πως και αυτός έχει συμβάλλει με τον τρόπο του χωρίς να έχει κυβερνήσει στην αποδόμηση αυτής της χώρας ...
Νομίζω ότι δε λέει κάτι λάθος, σ'αυτό που διάβασα, κατά την άποψη μου, τεκμηριώνει σωστά ...! Να τονίσω ότι ο Τζήμερος μου είναι ουδέτερος αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχεινα είναι όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας ένα εφαλτήριο για σκέψη ορθή και για διεκδικήσεις!