ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εμετικό σχόλιο Τζήμερου για τους νεκρούς φοιτητές

Εμετικό σχόλιο Τζήμερου για τους νεκρούς φοιτητές Facebook Twitter
33

"Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα".

Με αυτό τον τρόπο "σχολίασε" ο Θάνος Τζήμερος στο twitter την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στη Λάρισα με τους φοιτητές.

Δύο νεαροί σπουδαστές έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση από αναθυμιάσεις, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν. Ο κ. Τζήμερος έλαβε ορισμένες ανάλογα αποστομωτικές απαντήσεις...

Update: Διευκρινίσεις για το τουίτ του έκανε ο Θάνος Τζήμερος

 

 

It's Viral
33

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω την (ύποπτη) ευκολία με την οποία χαρακτηρίζετε το σχόλιο "εμετικό", την στιγμή που είναι απολύτως σοβαρό και ακριβές. Προφανώς "μη εμετικά" είναι για σας μόνο οι κραυγές των πολιτικάντηδων που αφού χύσουν λίγα κροκοδείλια δάκρυα τα ρίξουν όλα στην άδικη κοινωνία και τις ξένες δυνάμεις. Φοβάμαι ότι η LiFo έχει χάσει πια οριστικά την αρχική νηφαλιότητά της. Και για σας πια μετράει το να χαιδέψουμε τ' αυτιά του κοσμάκη και να πούμε ό,τι πιο κοινότοπο και επιφανειακό. Αν και ο συγκεκριμένος, εντελώς αδικαιολόγητος τίτλος μυρίζει εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Ε όχι να χαλάει και την πιάτσα ο κ. Τζήμερος! Στον κοσμάκη εμείς θα δίνουμε την τροφή που αποζητάει: Τσίπρα, αριστερή καταγγελία, όχι σε όλα, και έχει ο Θεός...
πλακα μου κανετε... ειναι δυνατον η λαιφο να υιοθετει τετοιους χαρακτηρισμους.. ουτε το πρωτο θεμα η το λεφτ που ειναι οι ναυαρχιδες του λαικισμου στη χωρα.. λυπαμαι..
Προσπαθώ να μη δώσω χαρακτηρισμούς και περνάω στο μήνυμα χωρίς συναισθηματισμούς. Είναι εμετικό το σχόλιο του Τζήμερου και ο λόγος είναι ότι κάνει σάτιρα με τους νεκρούς. Διακωμωδεί την άγνοιά τους. Και προ κρίσης πέθαινε κόσμος από αναθυμιάσεις. Ασφαλώς και δεν είναι αυτό η αιτία. Και αν ήθελε να διακωμωδήσει εκείνους που λένε αυτό, ας το έκανε. Ικανός διαφημιστής είναι, κάτι καλύτερο θα μπορούσε να σκεφτεί. Όχι πιάνοντάς στο στόμα του. Ας αρχίσουμε να τους κάνουμε και σκετσάκι σε επιθεωρήσεις. Σεβασμός αν μη τι άλλο στους νεκρούς και στις οικογένειές τους. Όσοι πάντως είναι τόσο χαλαροί ας σκεφτούν τι θα έκαναν στον Τζήμερο αν το θύμα ήταν τα αδέλφια τους ή τα παιδιά τους αν τον είχαν απέναντί τους.
Πραγματικά αδυνατώ να το καταλάβω το πώς γίνεται και ανεβαίνουν άρθρα με τέτοιο απαράδεκτο τίτλο.Άλλο να βάλεις κάποιο χαρακτηρισμό πχ "αμφιλεγόμενο"και άλλο να πεις μία δήλωση εμετική.Σε άρθρο.Για μία είδηση.Τι στο καλό; και δεν είναι πρώτη φορά που σε ανώνυμο άρθρο για κάποια είδηση, εδώ στη lifo μπαίνει τέτοιος τίτλος.Από την άλλη, ως φοιτητής σχολής θετικών επιστημών, έχω ακούσει πόσες φορές από καθηγητές το όλο θέμα με τις σόμπες, μονοξείδιο του άνθρακα, αιμοσφαιρίνη μπλα μπλα μπλα. Από το σχολείο ακόμα.Έτυχε; Ενδεχομένως. Ίσως απλά τέτοια θέματα μου αρέσουν και τα προσέχω περισσότερο όταν τα λένε.Αυτά τα παιδιά δεν είχαν ακούσει ποτέ τίποτα;Είναι πιθανό...Αλλά το σχολείο διάολε ακριβώς αυτό το στόχο έχει, να μάθεις κάποια βασικά πράγματα που θα σε κάνουν να είσαι έτοιμος να μπορείς να ζήσεις και να αντιμετωπίσεις καθημερινά ζητήματα.Και το ότι το σχολείο στην Ελλάδα έχει αποτύχει παντελώς να το καταφέρει είναι γεγονός. Το ότι 5 νέοι άνθρωποι δεν είχαν την στοιχειώδη αυτή γνώση που θα τους έσωζε τη ζωή τους είναι θλιβερό, απαράδεχτο.δεν ξέρω..Δεν έγινε κάποιος σεισμός να πέσει το ταβάνι να τους πλακώσει. Δεν τήρησαν έναν από τους βασικούς κανόνες ασφάλειας.Άμα ήταν λίγο μεγαλύτεροι δηλαδή και ήταν αντί για φοιτητές ήταν κάποια οικογένεια με παιδί, για αμέλεια και ανευθυνότητα δεν θα μιλάγαμε τότε;Μακάρι αυτό το απαίσιο γεγονός να είναι η αφορμή να μην ξαναγίνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.Αλλά δυστυχώς αμφιβάλλω.
Καταλαβαίνω αυτό που λες. Εξάλλου δεν μου είναι συμπαθής και όντως η διατύπωση του είναι περιπαικτική. Απλά πραγματικά το νιώθω να με πνίγει το ότι αν ένας άνθρωπος είτε από οικογένεια είτε εκπαιδευτικός τους είχε δώσει να καταλάβουν αυτό το απλό πράγμα και δεν θα είχε γίνει τίποτα.Πολλοί λένε εδώ για τις ευθύνες των πολιτικών άλλα διαφωνώ.Γιατί οποίες και να είναι οι οικονομικές συνθήκες όσο άθλια και να είναι τα πράγματα, η ζωή είναι του κάθε ένα και μόνο στον εαυτό του και στις γνώσεις του μπορεί να στηριχτεί στα κρίσιμα και κομβικά σημεία. Σε κανέναν άλλον...Δεν ξέρω...
Δίκαιη η αγανάκτησή σου. Κατ' εμέ όμως, οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν, αλλά είναι έμμεσες. Όταν η θέρμανση καταντά πολυτέλεια, ο κόσμος θα βρει εναλλακτικούς τρόπους για να μην ξεπαγιάσει, και κάποιοι δυστυχώς, παράδοξους τρόπους, λόγω άγνοιας... Αν η θέρμανση ήταν δεδομένη για όλους, δε θα έμπαιναν στον κόπο να πειραματιστούν με διάφορες μεθόδους να ζεσταθούν. Δεν τους σκότωσε το Κράτος,(και το σύστημα εν γένει), αλλά τους οδήγησε στη μίζερη και απελπιστική κατάσταση να μην μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο.
Καταλαβαίνεις ότι ενώ έχεις δίκιο, προτάσεις το κατά σειρά (από τα δύο) ασήμαντο συμπέρασμα ε?Εκτός της οικονομικής κατάστασης, υπάρχει και η έλλειψη παιδίας. Σε όλα, αυτό έρχεται πρώτο. Αν υπήρχε παιδία πιθανότατα δεν θα ήταν αυτή η οικονομική κατάσταση. ΒΑΣΙΚΑ όμως, αυτό που έγινε ήταν απλά ένα ατύχημα και συλλυπητήρια στους κοντινούς τους ανθρώπους. Υ.Γ: Αν το σχόλιο του Τζήμερου ήταν εμετικό γιατί τραβάει -δημόσια-, ένα ευαίσθητο θέμα (που ναι ρε φίλε, κράτα το σαν σκέψη και σε ανύποπτο χρόνο γράψε ένα άρθρο και με άλλα παραδείγματα), άλλο τόσο είναι εμετικό το να αναδημοσιεύεται για να αναδείξει τον εμετό. Άλλωστε αν δεν το δημοσίευε κανείς δεν θα ήξερα καν ότι έχει γίνει το σχόλιο.
Ελπιζω παντως η "ερευνα" διαφορων πονοψυχων "δημοσιογραφων" καναλιων blogs και αλλων μεσων να μη βγαλει καμια πληροφορια οτι τα θυματα μπορει να ηταν οπαδοι της Χρυσης Αυγης. Γιατι τοτε ο σεβασμος στο θανατο και στον πονο των συγγενων θα γινει αυτοματα απο τους ιδιους πονοψυχους "Σκατα στον ταφο του Χ του Ψ και του Ω"
Μου πέρασε και μένα απ' το μυαλό αυτή η σκέψη... Αν ήταν χρυσαυγίτες, ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις κυρίως των ορκισμένων αντιπάλων τους... Θα ήθελα πραγματικά να δω...
Eλπίζω να έχει την ίδια προβολή στη σελίδα σας και η απάντηση/διευκρίνισή του που μόνο "εμετική" δεν είναι και αποδεικνύει την εμπάθειά σας: https://www.facebook.com/thanos.tzimeros/posts/546691365365376
To που διαβάσαμε είναι το δεύτερο κατα χρονολογική σειρά εμμετικό σχόλιο που ακούσαμε γι' αυτό το θέμα. Το πρώτο ήταν του χοντρομαλάκα της πρωϊνης ζώνης του ΜΕΓΚΑ !ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΙΤΑ!
Μα δεν βλέπετε ποιο είναι το θέμα; Ζωές χάθηκαν, οικογένειες θρηνούν, ανθρωποι καταστράφηκαν, γιατί; Γιατί 5 φοιτητές κοιμόντουσαν σε ένα δωμάτιο; Γιατί δεν είχαν άλλο τρόπο να ζεσταθούν από ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις και αφήστε τον κάθε Τζήμερο (τι είναι αυτός; δεν τον ξέρω), να λέει την μπούρδα του, την σαχλαμάρα που προσβάλει κάθε νοήμονα άνθρωπο.
Eγώ γιατί δε βρίσκω τοοοοόσο τρομερό το τουήτ του Τζήμερου; Μέσα στην τεράστια τραγικότητα της είδησης, το ότι η άγνοια -ενίοτε- σκοτώνει είναι εξίσου σημαντικό συμπέρασμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει μόνο να βρίζουμε το κράτος και τον Τζήμερο όταν ένα ανοιχτό παράθυρο θα είχε κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.
Tropique αν επίσης θέλεις και ηλεκτροφόρους φράχτες στα σύνορα ψήφισέ τον. ΥΓ. (Απευθύνομαι σε όλους). Κλείσε τα μάτια. Σκέψου ότι οι νεκροί είναι αδέρφια σου, συγγενείς, φίλοι. Άνοιξέ τα. Ξαναδιάβασε το tweet του Τζήμερου. Τώρα θες να βγάλεις χολή. Ηρέμησε. Ξανασκέψου. Τώρα βάλε τον παράγοντα ότι είναι πολιτικός και έχει ευθύνη για ό,τι γράφει (και επιτέλους να μάθει να μιλάει). Ξαναφορτώνεις. Πάρε 5 λεπτά break. Ωραία ηρέμησες; Και τώρα σχολίασε ψύχραιμα.
το tweet του Τζήμερου εμετικό; με την ίδια αυτή λογική, θα έπρεπε να ευλογάμε (ευλογάτε) την κυβέρνηση που με την αύξηση των φόρων και εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο κίνησης, μειώσαν οι κάνγκουρες τις κόντρες με τα κωλοφτιαγμένα αμάξια και τις άλλες μαγκιές κι έχουμε λιγότερα τροχαία. Αλλά δε βλέπω κανέναν να το κάνει.
Κι εγώ όταν είδα τον τίτλο στο φατσοβιβλίο,περίμενα να διαβάσω καμμια ανακοίνωση των χρυσαύγουλων.Τέτοια εμπάθεια με τον Τζήμερο αγαπητή lifo,δεν νομίζω ότι σας αρμόζει.Μην το ξεφτιλίζετε παρακαλώ,έχετε κι ένα κοινό που δεν συμφωνεί με τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα.Σε τελική (ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με τον Τζήμερο),αναρωτιέμαι αν θα έκανε την παραπάνω δήλωση κάποιος άλλος πολιτικός αρχηγός της αρεσκείας σας,αν θα είχατε τον ίδιο απαξιωτικό τίτλό.Και μιλάμε για ένα κόμμα που δεν μας εκπροσωπεί καν στη Βουλή.Μην με απογοητεύτετε παρακαλώ πολύ.Κρατήστε μια πιο αμερόληπτη στάση.Μην εξελίσεστε σε διαδικτιακό σκάι.Kαι μην λογοκρίνετε το σχόλιό μου παρακαλώ.
Γιατι εμετικο; Αδικο εχει; Δηλαδη αν ελεγε οτι λενε ολοι κλαψουριζοντας για ατυχους φτωχους φοιτητες (αντιστοιχο του ατυχου των 700 ευρω) θα ηταν must; Ωραιο ειναι να χαϊδευεις αυτια λεγοντας παντου τις ιδια ψεματα και τις ιδιες ανοησιες.
Συγνώμη βρε Lifo.. αλλά άσχετα με το σχόλιο του Τζήμερου..είναι αυτός τίτλος άρθρου;Θα μπορούσες να βάλεις banner επίσης, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΖΗΜΕΡΟ (Η ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΖΗΜΕΡΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ.Με συγχωρείς αλλά αυτό είναι εμπάθεια (άσχετα με το ποιός είναι ο Τζήμερος.. θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε στη θέση του)π.χ. εμετική δήλωση Παπαρήγαεμετική δήλωση Τσίπραεμετική δήλωση (συμπληρώστε)
ίσως θα πρέπει να αντικρύσουμε την αλήθεια, ότι πλέον η lifo εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα. Καλώ τον "THE ESPRESSIONIST" -έχουν και την ανωνυμία από πίσω, να μας αποκαλύψει απλά με ποιού το μέρος είναι.
αν ο τίτλος ήταν "δήλωση του εμετικού Τζήμερου" να καταλάβω την αγανάκτησή σου, όμως ο χαρακτηρισμός "εμετικό" ήταν για το σχόλιο. Άρα δεν υπάρχει εμπάθεια. Το σχόλιό σου μεταφράζεται στην απόλυτη ταύτισή σου με το σχόλιο του Τζήμερου που για εμένα είναι τουλάχιστον άπρεπο και ντροπιαστικό. Κατηγορείς το lifo για εμπάθεια ην ώρα που κι εσύ ο ίδιος εκφράζεις εμπάθεια.
ας μη παίζουμε με τις λέξεις φίλε/η μου.Ο τίτλος είναι κατευθυνόμενος. Πριν καν διαβάσεις το άρθρο, είσαι επηρρεασμένος/η ότι θα ακούσεις κάτι "εμετικό". Κάτι με το οποίο ο συντάκτης σε προτρέπει να διαφωνήσεις και να ενοχληθείς. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία. Ή αν λέγεται, είναι αν μη τι άλλο κατευθυνόμενη.Ότι ο Τζήμερος έχει πει πράγματα με τα οποία πολλοί διαφωνούν είναι υπεράνω αμφισβήτησης. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση προκειται για καταφανή εμπάθεια του αρθρογράφου.