«Συλλάβαμε Έλληνα πράκτορα στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ»

«Συλλάβαμε Έλληνα πράκτορα στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ» Facebook Twitter
3

Για ταξίδι ομάδων του περιθωρίου στην Τουρκία με διπλωματικά διαβατήρια προκειμένου να σκορπίσουν το χάος, κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Star, σε άρθρο της στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στους ελέγχους που έκανε η αστυνομία γύρω από το πάρκο Ταξίμ, ανάμεσα σε διαδηλωτές που κατέφταναν για να διαμαρτυρηθούν, εντόπισε και αλλοδαπούς με διπλωματικά διαβατήρια, μεταξύ αυτών και έναν Έλληνα. Συνολικά, κατά την εφημερίδα, εντοπίστηκαν 5 άτομα από Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ελλάδα και Ιράν. Δημοσιεύονται μάλιστα και ονόματα με τον Έλληνα να προσδιορίζεται ως Georgiοs L.

Η εφημερίδα δημοσιεύει και σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, οι 5 είχαν από κοινού δράση με ακραίες ομάδες που είχαν τοποθετήσει φιάλες υγραερίου προκειμένου να εκραγούν και να προκαλέσουν χάος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Πάντως η εφημερίδα Χουριέτ αναφέρεται σε 4 συλλήψεις, κάνει λόγο για φοιτητές του Erasmus και γράφει ότι πρόκειται για άτομα γαλλικής, ελληνικής και ινδικής υπηκοότητας.Ήδη δημοσιοποιήθηκε το όνομα του Έλληνα φοιτητή ο οποίος είναι ο Γιώργος Ιατρίδης, κάτοικος Κωνσταντινούπολης, διαχειριστής και του σάιτ alexiptoto, στο οποίο μάλιστα ανέβασε και φωτογραφία από τη σύλληψή του. Ο Έλληνας πρόξενος στην Κων/πολη διέψευσε τα περί διπλωματικού διαβατηρίου που πλασάρει το καθεστώς, προκειμένου να στήσει τη θεωρία συνομωσίας.

«Συλλάβαμε Έλληνα πράκτορα στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ» Facebook Twitter

Ταυτόχρονα η εφημερίδα υποστηρίζει, ότι ανακαλύφθηκαν 200 ψεύτικοι λογαριασμοί στο Twitter που άνοιξαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι οποίοι και ελέγχονται από τις αρχές.

Η προσπάθεια του τουρκικού καθεστώτος να στήσει συνομωσία κατά του έθνους, είναι κατά αναλυτές, εμφανής, καθώς θέλει να συσπειρώσει τον κόσμο εναντίον ενός κοινού εξωτερικού εχθρού.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ