Πώς μεταφέρθηκε ένα ελληνικό μπλογκ σε θεατρική παράσταση;

Facebook Twitter
1

Πώς μεταφέρεται ένα ελληνικό μπλογκ σε θεατρική παράσταση;

  

Νίκος Καλαϊτζίδης - σκηνοθέτης

 

Δεν ξέρω. Πρώτη φορά το έκανα.


Επικοινώνησα με τον μπλόγκερ και του ζήτησα το κείμενο. Συναντήθηκα με ηθοποιούς και απέρριψαν τον ρόλο γιατί το θεωρούσαν επιφανειακό και δεν ήθελαν να βγουν γυμνοί.

Πήρα τηλέφωνο τον Κλείτο, έναν φίλο μου σκηνοθέτη, ηθοποιό και μοντέρ, να του πω να με βοηθήσει. Μου είπε οτι θέλει να παίξει τον ρόλο. Ο Κλείτος έχει περισσότερα κιλά. Ονομάζω την παράσταση Trendy Bear.

Πήρα τον Χρήστο τηλέφωνο, έναν φίλο μου εικαστικό, για να μου πει την άποψή του και γίνεται βοηθός μου. Η Βαρβάρα μας δίνει το Εθερόπλοο για πρόβες. Φυσικά δωρεάν. Ζητάω μαθητές μου να παίξουν τους περιφερειακούς ρόλους και τα παρατάνε στις πρόβες γιατί δεν θέλουν να ακουμπήσουν τα τσουτσούνια τους το τσουτσούνι κάποιου άλλου.

Ο Κυριάκος και ο Ανδρεας δεν έχουν πρόβλημα με τα τσουτσούνια τους και μπαίνουν στον θίασο. Ο Κωστής βγάζει φωτογραφίες. Αδειάζω τις τσέπες μου για λεφτά. Οι αφίσες κοστίζουν. Το ίδιο και ένας προτζέκτορας. Βρίσκω 4 χορηγούς. Αγαπάω τους χορηγούς.

Κανένα θέατρο δεν θα μας ήθελε και βρίσκω ένα υπόγειο. Κοιμόμαστε 3-4 ώρες την ημέρα φτιάχνοντας το video mapping. Μαλώνουμε συνέχεια. Γράφω στο δελτίο τύπου "#Πάοκ - Πάολα. # Ψώλα - Ψώνια - Ψωμιάδης. #Μπουγάτσα - Μπουζούκια."

Η Δέσποινα στέλνει το δελτίο τύπου παντού. Ο Μέγας σχεδιάζει την αφίσα. Τέλεια η αφίσα. Ο Τέλης γράφει την μουσική από ένα τραγούδι του Χατζιδάκι σε μια επίτηδες χάλια ποπ-ραπ διασκευή. Ταιριάζει απόλυτα στην παράσταση. Η Χρύσα το τραγουδάει.

 

Δύο μαθητές μου μοντάρουν τα teasers. Αντιλαμβάνομαι οτι οι περισσότεροι συντελεστές είμαστε πόντιοι.

 

Η Βάνα παίζει γυμνή στο βίντεο. Με ρωτάει αν θέλω να έχει περισσότερες τρίχες στο εφήβαιό της. Ο Γιάννης απαντάει στα τηλέφωνα για τις κρατήσεις. Ανοιχτή γενική δοκιμή. Το υπόγειο γεμάτο.

 

Ο μπλόγκερ σερβίρει κρασί και βγάζει φωτογραφίες. Η παράσταση αρχίζει. Ο κόσμος γελάει ασταμάτητα. Στο τέλος κλαίνε. Η πρώτη γραμμένη κριτική από ένα κουλτουρο-σουπα site : "Trendy άποψη, παλιομοδίτικη έμπνευση και πρόχειρο." Γελάμε με αυτά που διαβάζουμε και συνεχίζουμε τις παραστάσεις.

 

 

 

Βασίλης Λιπώνης- blogger

 

Όταν ξεκίνησα να γράφω στο blog μου, δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι ίσως μια μέρα θα οδηγούσε σε μία θεατρική παράσταση. Ξεκίνησα γράφοντας μικρές καθημερινές μου ιστορίες και αυτό κάνω μέχρι τώρα.


Το Trendy Bear στηρίχθηκε πάνω στις ιστορίες αυτές και μερικές ακόμα που δεν έχω καταγράψει, ιστορίες που δέθηκαν με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζουν ένα μέρος της ζωής του πρωταγωνιστή του έργου.


Το να βλέπω τις ιστορίες του blog μου να ζωντανεύουν πάνω σε μία σκηνή ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό. Όχι μόνο επειδή ήταν δικές μου ιστορίες αλλά κυρίως επειδή είχαν πια μια νέα δυναμική, μια νέα οπτική γωνία και χαρακτήρα που τους έδωσε ο Νίκος Καλαϊτζίδης.

 

Δεν ήταν πια απλά μια ιστορία που έγραψα, ήταν το μωρό μου που μεγάλωνε, που μάθαινε να περπατάει και να μιλάει κι αυτήν την εξέλιξη ζω και παρακολουθώ από κοντά γιατί με γεμίζει χαρά καθημερινά, με ωριμάζει σαν άνθρωπο, με γεμίζει εμπειρίες και με αλλάζει.

 

 

 

 

*Trendy Bear, στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια
Την παράσταση την έχω δει και είναι πολύ καλή... μπορείς να δεις καταστάσεις που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία με αυτοκριτική διάθεση σχεδόν κοροϊδευτικη!! Η σελίδα τους στο fb για να γνωρίσετε καλύτερα την ομάδα https://www.facebook.com/pages/Trendy-Bear/530943473629214?ref=hl