Οι παλιές διαφημίσεις της ημέρας (σπάνε τη ρουτίνα)

Facebook Twitter
15

Το τραγούδησα σε κόσμο (Με τη γεύση σου σπάσε τη ρουτίνα / πάρε με μακριά αναστάτωσέ με) όμως σχεδόν κανείς δεν το θυμόταν, κανένα κλιπάκι του δεν είχε διασωθεί ώστε να ανέβει στο youtube. 

Κι έτσι η ανάμνηση των Θεσσαλονικιώτικων διαφημίσεων (τέλη 80ς-αρχές 90ς) με την πιασάρικη μελωδία με στοίχειωναν για πολλά χρόνια. Μέχρι που πέρσι, μια μέρα, είδα πως με ακολούθησε στο twitter, το Τοπίνο της ΜΕΒΓΑΛ! Το ακολούθησα κι εγώ και έστειλα ένα dm για να μου πουν μήπως έχουν πουθενά τη διαφήμιση. Για να τους πείσω είπα ότι θα την έβαζα στη Λάιφο - σ' εκείνο το σημείο πρέπει να με πήραν για λιγάκι τρελό. 

Λίγες μέρες μετά, τη βρήκαν και την ανέβασαν στο youtube, σε δύο μάλιστα εκδοχές. Την ανέβασαν ειδικά για μένα. 

Το τραγουδάκι ήταν όπως το θυμόμουν - αφελές αλλά μελωδικό και πιασάρικο. 

Στη ζωηρή ποπ εκδοχή:

Και στην πιο μπαλαντοειδή (τύπου Take my breath away) εκδοχή:

Ευχαριστώ ΜΕΒΓΑΛ ;)

*Εσείς έχετε κάποιο αγαπημένο/απωθημένο jingle απ' τα παλιά;

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Πόσο πίσω με πήγαν αυτές οι δύο διαφημίσεις...Μάλιστα θυμάμαι καθαρά και τις δύο.Με το ζευγάρι είναι του 1988 περίπου, ενώ με την παρέα κατά το 1993.Παρότι νιάνιαρο, τις θυμάμαι σαν χτες (αν και Αθηναίος), από την ΕΡΤ3!
Ψάχνω εδώ και χρόνια(όπως και πολύς κόσμος)μια διαφήμιση την οποία έπαιζε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης τις μεταμεσονύκτιες ώρες και διαφήμιζε το INOGNITO NO. Χαλαρά η ποιο κορυφαία διαφήμιση όλων των εποχων , οποιος την προλαβε με καταλαβαίνει..Σε παρακμιακό μπαρ απογοητευμενος άντρας απορεί γιατί δεν του κάθεται η μπαζο-γκόμενα η οποία φέυγει με άλλον.."Μα τι έχει αυτός που δεν έχω εγώ;" "incognito no" απαντάει ο μπαρ μαν με μουσική υπόκρουση λαικο άσμο με στίχο "βλεπω παλιές φωτογραφίες που είμαστε μαζι και δεν μπορώ να σε ξεχάσω.. "Βάλε αυτό και θα δεις!!".Στην επόμενη σκηνή βρίσκει όλος τυχαίως στο συρτάρι του το incognito no , το φοράει και επιστρέφει στο μπαρ (ο υπολογιστης στο γραφείο του δεν έχει καλώδια). Μόλις τον μυρίζουν οι γκόμενες ορμάνε επάνω του και φέυγουν όλοι τρισευτυχισμένοι με το αυτοκίνητο...Πραγματικά αξίζει τον κόπο να ψαχτείτε για αυτήν την επική διαφήμιση.Θα χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη σε όποιον την βρει!
Ρε guys εγώ ψάχνω μία διαφήμιση,νομίζω Ούζο 12 ή ρετσίνα Μαλαματίνα,με λατέρνα όπου στη φωτογραφία της ήταν η Ελένη Γερασιμίδου η οποία ζωντάνευε..& επίσης ένα παιδικό στην ΕΤ1, που ξεκινούσε με κίτρινο φόντο & κόκκινα πουλάκια..Έπαιζε νομίζω πριν ή μετά από τους 3 σωματοφύλακες..Αυτά.
Θυμάται κανείς άλλος ένα τηλεπαιχνίδι, δεκαετία '80, με παρουσιαστή τον Αρζόγλου και κάποια γυναίκα, που διαδραματιζόταν σε ένα...κάστρο και είχε μουσικό θέμα αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=YALl6Nsx1H8 ή έχω πολύ μεγάλη φαντασία;;
Λοιπόν διαφημιση του 1983-84, δεν είμαι σίγουρη, γιατί ήμουν πολύ μικρή. Μπιγκ μπαμπολ τσίχλες τις μπλε με τα ροζ-φουξια γράμματα. Κια ήταν κα΄τι τύπισσες ντυμένες σαν σε καμπαρέ, αλλα ζουζουνίστικες όχι προστυχες και κατέβαιναν σκάλες και τραγουδούσαν κάτι σαν:'γουστοζόζο, τομπινοζο, ταμποροζο'. Που μάλλον ήταν αγγλικά αλλά εγώ 3-4 χρονών τα ακουγα αλαμπουρνέζικα. Αλήθεια αν το βρει κάποιος πολυ θα συγκινηθώ. Α και κάτι άλλο. ΚΙνούμενα σχέδια την ίδια εποχή που ήταν μαιμουδάκια και ζουσαν επάνω σε δέντρα...καμιά ανάμνηση κανείς?