Ο άνθρωπος φοβάται τους καρχαρίες, αλλά…

Ο άνθρωπος φοβάται τους καρχαρίες, αλλά… Facebook Twitter
5

Ο άνθρωπος φοβάται τους καρχαρίες, αλλά… Facebook Twitter


Η διαφορά του αριθμού των ανθρώπων που πεθαίνουν από επιθέσεις καρχαρία με τους καρχαρίες που πεθαίνουν από ανθρώπους μέσα σε μία μέρα δείχνει με γλαφυρότητα το ποιός είναι ο θηρευτής.

Η εικόνα που παρουσιάζει την πραγματικότητα είναι συνεργασία μεταξύ του Joe Chernov και του δημιουργικού στούντιο Ripetungi. Σύμφωνα με το σάιτ της εταιρείας, πολλοί καρχαρίες σκοτώνονται για το πτερύγιό τους: οι ψαράδες κυνηγούν καρχαρίες, κόβουν το πτερύγιο και πετάνε το υπόλοιπο στη θάλασσα. Αυτή η μορφή ψαρέματος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Κίνα, όπου η σούπα με πτερύγιο καρχαρία είναι μια παραδοσιακή και δημοφιλής λιχουδιά.

It's Viral
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Είχα διαβάσει μικρή ένα βιβλίο του Terry Deary που είχε διάφορες αφηγήσεις ανθρώπων που είχαν δεχτεί επίθεση ή ήταν μάρτυρες επίθεσης από καρχαρία! Στον επίλογο, αφού είχε καταθέσει μια λίστα με τα 10 πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας, παρέθεσε το 11 τέρας που δεν ήταν άλλο από τον άνθρωπο. Άργησα πολύ να καταλάβω ότι είχε δίκιο. Σαν παιδί η σκέψη ενός καρχαρία μου προκαλούσε τρόμο, σαν ενήλικη έμαθα πως το ανθρωπινό μυαλό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο πόνο και φόβο από οτιδήποτε άλλο.