Poker.gr

Poker.gr Facebook Twitter
1

Preflop

  • All in
  • Call

1%  πιθανότητα στο river. Και όμως βγήκε...  Ο ένας πάει «ταμείο» και ο άλλος αναλύει επί ώρες στο μυαλό του, στους φίλους του, στους καφέδες του την «γκίνια» του. Και πάλι από την αρχή! Poker τελεία gr.

Το πόκερ είναι γεγονός /φαινόμενο πλέον και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ίσως πρόκειται για κάτι παραπάνω από τζόγο ή για να το θέσουμε διαφορετικά για κάτι πιο δομημένο από μία παρτίδα πόκα που έπαιζαν πριν 20 χρόνια σε χαρτοπαιχτικές λέσχες και καφενεία.

Μαθηματικά, ψυχολογία και φυσικά λίγο τύχη είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Για αυτούς που έχουν αντιληφθεί τους κανόνες/κανόνα. «Βγάζω όσα περισσότερα μπορώ και χάνω όσα λιγότερα γίνεται». Ακούγεται πολύ χαζό αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο μιας και  πάνω απ΄ όλα χρειάζεται αυτοκυριαρχία. Και αυτοπειθαρχία τη στιγμή που μπορεί να χάσεις (ή να κερδίσεις ) το ετήσιο εισόδημα ενός δημόσιου υπαλλήλου σε μια παρτίδα. Εξωφρενικό? Για το κοινό νου ναι. Για αυτούς όμως που ο χρόνος έχει δείξει πως μπορούν να χαρακτηριστούν και ως  επαγγελματίες ποκερίστες όχι. Αυτά τα ποσά δεν είναι τραγικά, δεν απέχουν και πολύ στην ουσία από ένα χρηματιστή. Έχουν χάσει το συγκριτικό μέτρο. Ήταν αναμενόμενο. Το θέμα όμως είναι τι κερδίζουν από όλο αυτό? Αν κερδίζουν...

Λεφτά, αναγνώριση, επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών, διαφοροποίηση από τη μάζα, παράταση ίσως της φοιτητικής ζωής, αλλαγή τρόπου ζωής, απομάκρυνσή από μη συμβατούς κοινωνικούς κύκλους, προσωπική αποξένωση, σπάσιμο οικογενειακών δεσμών, κούραση, αλλαγή προτεραιοτήτων, προσωπικής οπτικής γωνίας και το ντόμινο μπορεί να συνεχιστεί. Όλες οι επιλογές έχουν κάποιο τίμημα. Όλες οι επιλογές έχουν κάποια θυσία. Όλες οι επιλογές έχουν κάποιο λόγο.

Και ο λόγος για να γίνει κάποιος επαγγελματίας στην Ελλάδα δεν είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Είναι πως στην ουσία αρνείται να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο και να αναλάβει ευθύνες. Συνεπώς το ζητούμενο, ίσως , δεν θα έπρεπε να είναι το χρήμα αλλά το γιατί εμμένει στην συμπεριφορά ενός μεγάλου παιδιού. Εάν όντως αυτή είναι η επιθυμία του πρέπει να είναι σε θέση να την υποστηρίξει και μην καταφεύγει σε συζητήσεις με θέμα τον κοινωνικό ρατσισμό/ εγκλεισμό εάν όμως δεν είναι σίγουρος για τη επιλογή του, ας σκεφτεί απλά μια παρτίδα πόκερ:

Στα 10 μου έχω κάθε δικαίωμα να με νταντεύουν. Στα 25 μου όμως «χάνω όσα περισσότερα μπορώ και κερδίζω όσα λιγότερα γίνεται»... με το να κρύβομαι πίσω από έναν άσσο και έναν ρήγα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια