Κορωνοϊός: Ο Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να σταματήσουν «κάθε περιττή κοινωνική επαφή»

Κορωνοϊός: Ο Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να σταματήσουν «κάθε περιττή κοινωνική επαφή» Facebook Twitter
EPA
3

Οι Βρετανοί πρέπει να σταματήσουν κάθε περιττή κοινωνική επαφή, και να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του νέου κορωνοϊού, καθώς η επιδημία επιταχύνει τους ρυθμούς της, δήλωσε σήμερα o Μπόρις Τζόνσον.

«Τώρα είναι η στιγμή προκειμένου όλοι να σταματήσουν τις περιττές επαφές με τους άλλους και να σταματήσουν όλα τα περιττά ταξίδια», επισήμανε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ντάουνινγκ Στριτ. «Θα πρέπει οι άνθρωποι να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, όπου πιθανόν θα μπορούν», επισήμανε. «Και θα πρέπει να αποφεύγετε τις παμπ, τα κλαμπ και τα θέατρα και άλλους χώρους κοινωνικών συναθροίσεων».

«Φαίνεται πως τώρα προσεγγίζουμε τη φάση της ραγδαίας ανόδου της καμπύλης και χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων τα κρούσματα θα μπορούσαν να διπλασιάζονται κάθε 5 ή 6 ημέρες», εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού εξαπλώνονται με ταχύτερους ρυθμούς στο Λονδίνο σε σχέση με άλλες περιοχές της Βρετανίας, με την πρωτεύουσα της Βρετανίας να βρίσκεται λίγες εβδομάδες πιο κοντά στην κορύφωση της επιδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι έως το προσεχές Σαββατοκύριακο θα καταστεί αναγκαίο να προστατευτούν εκείνοι με σοβαρότερα προβλήματα υγείας από τις κοινωνικές επαφές και η κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες τώρα να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις που απαιτούν την παρουσία μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, η Βρετανία ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει σχολεία για να επιβραδύνει τη διασπορά του ιού, αυτή, ωστόσο, η στιγμή δεν έχει έρθει.

«Κάποια στιγμή, όπως έχουμε πει, ενδέχεται να χρειαστεί να σκεφτούμε πράγματα όπως το κλείσιμο σχολείων. Όμως αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή με τον σωστό τρόπο, στο σωστό στάδιο της επιδημίας», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια

Διεθνή / Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια»

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι νεότερα εμβόλια οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον ούτε παρέχεται στο κοινό.
NEWSROOM
Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM
Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM