Κι όμως, έτσι στέκονται στην ουρά στην Ινδία

Κι όμως, έτσι στέκονται στην ουρά στην Ινδία Facebook Twitter
23
Κι όμως, έτσι στέκονται στην ουρά στην Ινδία Facebook Twitter

Σύμφωνα με το Neatorama του οποίου το άρθρο βάζω σήμερα (ευχαριστώ τον Άρη Ηλιόπουλο για την μετάφραση), η παραπάνω φωτογραφία δείχνει πώς οι άνθρωποι στην Ινδία περιμένουν στην ουρά: Πολύ κοντά μεταξύ τους.

Ο χρήστης του Reddit iwsfutcmd μοιράζεται μία ιστορία:

Αυτό ήταν ένα πρόβλημα όταν ταξίδευα στην Ινδία. Έχω μεγάλη κατανόηση όσον αφορά τις ιδέες των άλλων κουλτούρων για τον προσωπικό χώρο και οτιδήποτε, αλλά υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα.

Στέκομαι στην σειρά για ένα εισιτήριο τρένου, έχοντας στην πλάτη μου το τεράστιο σακίδιο μου, το οποίο είναι περίπου τα 3/4 του μεγέθους μου. Εγώ έχω κολλήσει στον άντρα μπροστά από μένα (όπως υπαγορεύει το έθιμο). Ο άντρας πίσω μου, έχει κολλήσει στο σακίδιο μου (πάλι, όπως υπαγορεύει το έθιμο). Γυρνάω στα πλάγια να κοιτάξω κάτι, και ο άντρας πίσω μου προχωράει μπροστά για να καλύψει το κενό που άφησε το σακίδιο μου (όπως υπαγορεύει το έθιμο).

Επιστρέφω στην αρχική μου θέση, συντρίβοντας κατά λάθος τον άντρα από πίσω μου με 25 κιλά πόνου.

«Θεέ μου, συγνώμη!»

Γυρνάω να τον βοηθήσω να σηκωθεί, και όπως το κάνω οι άντρες στη σειρά γεμίζουν το κενό που άφησε πάλι το σακίδιο μου.

Και ούτω καθεξής.

Κι όμως, έτσι στέκονται στην ουρά στην Ινδία Facebook Twitter

*Ένα άρθρο του 2010 των New York Times περιγράφει την πρακτική της ουράς στην Ινδία:

Πρέπει να ελίσσεσαι σαν αιλουροειδές όταν περιμένεις σε ουρά στην Ινδία. Κάποια μέρη του άντρα πίσω σου —δε ξέρεις ποια ακριβώς— πιέζονται πάνω σου, σε ένα είδος δημόσιας σεξουαλικής επαφής (σαν spooning), για να απωθήσουν τα άτομα που μπαίνουν αυθαίρετα στη σειρά (οι γυναίκες χρησιμοποιούν λιγότερο άγγιγμα). 

Κι όμως, έτσι στέκονται στην ουρά στην Ινδία Facebook Twitter

Ωστόσο αυτό δεν αποτρέπει τελείως αυτά τα άτομα. Περιπλανώνται περίπου στη μέση της γραμμής, κρατώντας χαρτιά, μοιάζοντας χαμένοι με έναν τρόπο που έχουν προπονηθεί, και τότε χώνονται κάπου κοντά στην αρχή. Όταν αντιμετωπίζονται, η ατάκα τους είναι αναμενόμενη: «Α, δεν την είδα την ουρά.»

 
 
 
 
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Αν δεν έχεις μπει σε τραίνο στην Ινδία δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Στα καθίσματα των τριών ατόμων θεωρείται δεδομένο ότι κάθονται πέντε, αν όμως είσαι όρθιος και δεν κρατιέσαι σταθερά από κάπου, τότε μεταφέρεσαι μέσα στο πλήθος χωρίς να πατάς πάντα στο έδαφος. Εκεί δεν υπάρχουν "μέλη" που σε ακουμπάνε, ούτε κενός χώρος.
Καλέ αυτό δεν είναι τίποτα! Β5 προς σταθμό λαρίσης καθισμένη στο σίδερο για τις βαλίτσες σε ώρα αιχμής και απεργίας έρχεται μια κυρία και "απλώνει" όλο το αιδοίο της στο γόνατό μου! Και το χειρότερο, δεν ήταν ωραία!
καλε κ εμεις περιμεναμε στην ουρα του ΙΚΑ να θεωρησουμε βιβλιαρια,με τα νουμερα να τελικιαζουν απ τις 7,30 το πρωι,αλλα δεν καναμε κ ετσι!κ χωρις προφυλαξεις?!κ απ το πρωτο ραντεβου?!αυτοι μαζι με τη σφραγιδα παιρνουν κ το χαπι της επομενης ημερας!!
Μάλλον δεν έχετε ποτέ μπει σε λεωφορείο τις ώρες αιχμής όπου μόνο παιδί δεν πιάνεις από την στενή επαφή. Προσωπικά αυτό που βλέπω στις φωτο μου φαίνεται πταίσμα μπροστά σ' αυτό που ζω τόσα χρόνια.
Αυτή η περιγραφή επιβεβαιώνει την άποψή μου ότι το να μεταφέρεις σακίδιο στην πλάτη σου σε συνωστισμένο δημόσιο χώρο (ουρές αναμονής, λεωφορεία, μουσεία, κτλ), αποτελεί το μέγιστο της αγένειας και θα έπρεπε να τιμωρείται με πρόστιμο, ραβδισμούς στην πλάτη, φτύσιμο στα μούτρα, προπηλακισμό και δημόσια διαπόμπευση. Προσωπικά, έχω τσακωθεί άπειρες φορές (ειδικά στο μετρό) με ανόητους που νομίζουν ότι "είναι cool" να έχουν το σακίδιο στην πλάτη τους όταν στέκονται(ενώ μπορούν κάλλιστα να το αφήσουν στο πάτωμα ή να το κρατήσουν στο χέρι): Κάθε φορά που σκύβουν για να δέσουν τα κορδόνια τους/μιλήσουν στον διπλανό τους/κοιτάξουν έξω από το παράθυρο/κτλ μοιράζουν (άθελά τους) ανελέητες καρπαζιές στους ατυχείς που βρίσκονται σε ακτίνα 1 μέτρου γύρω τους.Επιτέλους, τέλος στον φασισμό του rucksack!!
Για παράδειγμα: Προφανώς οι περισσότεροι που έχουν αξιολογήσει αρνητικά το σχόλιό μου, όντως θεωρούν πολύ hype να έχουν το σακίδιο στην πλάτη. (Ή μήπως πάσχουν από φροϋδική παλινδρόμηση στην παιδική ηλικία με τη σάκα στην πλάτη; Είναι δυνατόν;; Ήδη από την εποχή μου η σάκα ήταν ένα ξενέρωτο accessoire και είχε αντικατασταθεί από κανάβινο σάκο, αγορασμένο από την Ηφαίστου στο Μοναστηράκι, που υποχρεωτικά ήταν κρεμασμένος από τον ώμο).Εντάξει, το ξύρισμα του κεφαλιού και η διαπόμπευση στο χωριό με την ταμπέλα κρεμασμένη από το λαιμό να γράφει "φορούσα σακίδιο στην πλάτη μέσα στο μετρό" ίσως είναι ακραία λύση, αλλά, επιτέλους, θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιδρούμε στις κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. Ο O. Toscani στο "Δεν είμαι αντικειμενικός" περιγράφει την κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση σε ένα βαγόνι τραίνουΕρ: "- Σας πειράζει να καπνίσω;" Απ: "-Και εσάς, σας πειράζει να κλάσω; (Ποιός ξέρει γιατί η μυρωδιά της κλανιάς είναι ηθικά πιο καταδικαστέα από την οσμή του τσιγάρου; Αν καπνίζεις θα πεθάνεις αργά ή γρήγορα από καρκίνο. Άν μυρίσεις την κλανιά, το πολύ πολύ να αναρωτηθείς ποιός την αμόλυσε).