Ακροβατώντας ανάμεσα σε Συρία και Ελλάδα

Ακροβατώντας ανάμεσα σε Συρία και Ελλάδα Facebook Twitter
9

 
(Για καλύτερη ποιότητα πατήστε 720p)

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Τον Μπασάρ τον γνωρίζω προσωπικά. Είναι ένας άνθρωπος συνειδητοποιημένος, πανέξυπνος, μορφωμένος, ευγενικός, που προσπαθεί πολύ για να προχωράει μπροστά, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Φυσικά και έχει απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα του και αυτό επιβεβαιώνεται από το ότι σε τεράστιο βαθμό έχει μεταφέρει σε μένα αυτήν την κατάσταση,μέσα σπό τις περιγραφές του και τις προσωπικές του αφηγήσεις. Όλα αυτά που μου μετέφερε μου έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα του πολέμου στη Συρία, αλλά και με το θέμα του πολέμου γενικότερα. Μιλάει τη γλώσσα εξαιρετικά, απλά, εφόσον συναναστρέφεται κυρίως με φοιτητές, είναι λογικό να έχει υιοθετήσει την αργκό. Πέρα όμως από αυτό, ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει σημασία ποιές λέξεις χρησιμοποιούμε, αλλά τι θέλουμε να πούμε. Το ζήτημα της φρίκης του πολέμου δεν χάνει τη βαρύτητα του ανάλογα με τις λέξεις. Τη φρίκη του πολέμου την κουβαλάει μέσα του και τη μεταφέρει σε μας. Είτε πει "στάνταρ" είτε πει "σίγουρα" καταλαβαίνουμε και συμπάσχουμε.Δηλώνω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου στο συριακό λαό. Κουράγιο και εύχομαι ολόψυχα η κατάσταση να αλλάξει σύντομα.
Αχ βρε Μπασάρ. Πολύ ωραία και σωστά τα λες (κι είσαι και πολύ όμορφος, αν μου επιτρέπεται να το πω). Ελπίζω να μην σε ζορίζουμε πολύ τέτοιος σκατολαός που είμαστε ώρες ώρες.
Επειδη τον γνωριζω και προσωπικα ο Μπασαρ ειναι εξαιρετικο παιδι. Γνωριζω και την ιστορια του, και το οτι μπορει να ειχε τα μεσα να φτασει ως εδω δεν παει να πει οτι δεν καταλαβαινει τι του συμβαινει, ουτε οτι δεν ειναι συνειδητοποιημενος νεος (ειναι πολυ περισσοτερο συνειδητοποιημενος απο πολλους Ελληνες συνομηλικους του). Το οτι εχει υιοθετησει την ελληνικη αργκο ειναι λογικοτατο, που να δειτε πως μιλανε οι Ελληνες φοιτητες στην Αγγλια μετα απο 3-4 χρονια παραμονης εκει. Υπομονη ρε Μπασαρ!!! PK3 ρε !!! :D :D
Συμπάσχοντας και στηρίζοντας τον αντάρτικο λαό της Συρίας σεβόμενος επίσης τον συγκεκριμένο Σύριο, έχω να πω πως ο νέος αυτός δεν έχει και μεγάλη αίσθηση της κατάστασης της ίδιας του της χώρας. Λογικά είναι από τους πολύ τυχερούς και ευκατάστατους.Και μία συμβουλή προς αυτόν: καλύτερα να μην χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως στάνταρ και κομπλέ σε τέτοιο ευαίσθητο θέμα. Νομίζω πως έχει την γλωσσική ικανότητα να το κάνει.
Την γνώμη μου είπα για ένα μεμονωμένο περιστατικό όπως αυτό. Από κει και πέρα είμαι πέρα για πέρα 100% αλληλέγγυος με τους αντάρτες της Συρίας.