3+1 τρόποι για να βρεις τον συγκάτοικό σου

3+1 τρόποι για να βρεις τον συγκάτοικό σου Facebook Twitter
4

www.sygkatoikos.com


Λειτουργεί εδώ και περίπου 2,5 χρόνια και είναι μία σχετικά απλή, αλλά πολύ χρηστική ιστοσελίδα, όπου μπορεί κανείς να βρει αγγελίες συγκατοίκησης και συστέγασης για φοιτητές, εργαζόμενους αλλά και για την περίοδο των διακοπών. Οι ενδιαφερόμενοι αναρτούν το ονοματεπώνυμό τους και ένα μικρό κειμενάκι με μερικές πληροφορίες για το σπίτι, την τιμή του ενοικίου και τους ίδιους. Οι αγγελίες χωρίζονται σε δύο sections. Στις πιο πρόσφατες και σε αυτές με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση. Ανάλογα με την αγγελία που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να πατήσετε κάτω από την αγγελία την ένδειξη «Θέλω να συγκατοικήσω μαζί του/της», αφήνοντας τα στοιχεία σας, μία φωτογραφία κι ένα μικρό μήνυμα προς αυτόν που την έχει αναρτήσει.


www.getahome.gr


Εκτός από μία λίστα αγοράς και ενοικίασης διαμερισμάτων και χώρων εργασίας, το getahome.gr παρέχει και μία κατηγορία εύρεσης αγγελιών συγκατοίκησης σε όλη την Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας την μπάρα κριτηρίων στο επάνω μέρος, μπορείτε να επιλέξετε τα τετραγωνικά, τις τιμές και την κατηγορία του διαμερίσματος που επιθυμείτε, ενώ μέσω του χάρτη μπορείτε να εντοπίσετε την ακριβή θέση του σπιτιού. Στις αγγελίες συγκατοίκησης που διαθέτει θα βρείτε φωτογραφίες του διαμερίσματος, ένα μικρό κειμενάκι με πληροφορίες αλλά και στοιχεία επικοινωνίας για να επικοινωνήσετε άμεσα με τον ενδιαφερόμενο.


www.moirazomaste.gr


Το moirazomaste.gr είναι στην ουσία ένα φόρουμ όπου αναρτώνται αγγελίες συγκατοίκησης για κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και εξοχικά. Για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με κάποια από αυτές θα πρέπει να έχετε έναν ενεργό λογαριασμό, ο οποίος ενεργοποιείται αμέσως μόλις αναρτήσετε την πρώτη σας αγγελία. Οι αγγελίες συνοδεύονται από μία φωτογραφία (είτε του προσώπου που την αναρτά είτε του χώρου), ένα μικρό κειμενάκι κι ένα τυποποιημένο ερωτηματολόγιο που περιλαμβάνει τις προτιμήσεις του χρήστη (προτιμώμενη ηλικία συγκατοίκου, συγκάτοικος με παιδιά ή κατοικίδιο κ.λπ.) και λοιπές πληροφορίες για την αγγελία.


Συγκατοικώ - Συστεγάζομαι


Το άβολο και αμήχανο κομμάτι μιας συγκατοίκησης ή μιας συστέγασης είναι συνήθως η πρώτη γνωριμία με τον/την συγκάτοικο. Το event των Atenistas που έχει τίτλο «Συγκατοικώ-Συστεγάζομαι» δημιουργεί αυτό το απαραίτητο blending ανάμεσα στους υποψήφιους συγκάτοικους, αφού τους προσκαλεί να βρεθούν μαζί σε διάφορους χώρους του κέντρου της Αθήνας, να παρουσιάσουν τις αγγελίες τους και, φυσικά, να γνωριστούν και να συνομιλήσουν. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί δύο πολύ πετυχημένα events (συμμετείχαν περίπου 300 άτομα κάθε φορά), ένα στο six d.o.g.s και ένα στο CAMP, ενώ το επόμενο αναμένεται με ενδιαφέρον μάλλον τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Διάφορα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
αυτο που με κανει να γελαω με το moirazomaste.gr , ειναι που μερικοι στην ενοτητα 'προσφερουν δωματια', αντι να εχουν φωτο απο το σπιτι, εχουν τις μουτσουνες τους, και μαλιστα φωτο με ποζα...λολ δηλαδης
Χα....χα...χα....το είδα και εγώ. Αυτή την αγγελία στο moirazomaste.gr λες....Από την άλλη ευτυχώς που δεν την αλλάξαν γιατί έτσι βγάζεις συμπεράσματα για τον άλλο....