Οργή στο διαδίκτυο από την αυτοκτονία 17χρονης Καναδής

Οργή στο διαδίκτυο από την αυτοκτονία 17χρονης Καναδής Facebook Twitter
27

Πριν μια εβδομάδα η 17χρονη Rehtaeh Parsons αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε στο μπάνιο του σπιτιού της. Από την περασμένη Πέμπτη βρισκόταν σε κώμα, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, για να καταλήξει τελικά την Κυριακή 7 Απριλίου, όταν η οικογένεια της αποφάσισε να διακόψει την μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Όπως μεταδίδει η Huffington Post και υποστηρίζουν οι συγγενείς της, το Νοέμβριο του 2011 η κοπέλα είχε πέσει θύμα βιασμού από τέσσερις συμμαθητές της. Από τότε η ζωή της άλλαξε, η τοπική κοινωνία την απέρριψε και η ίδια έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ένας από τους φερόμενους ως δράστες έστειλε σε όλους τους φίλους του μια φωτογραφία που τράβηξε την ώρα του βιασμού, στην οποία φαίνεται ένας από τους τέσσερις να κάνει σεξ με την 17χρονη.

Η κατακραυγή ήταν τόσο έντονη που η οικογένεια αναγκάστηκε να αλλάξει γειτονιά και η κοπέλα σχολείο. Η μητέρα της έγραψε στο Facebook ότι «η Rehtaeh έφυγε σήμερα επειδή τα τέσσερα αγόρια πίστεψαν πως είναι ΟΚ να βιάζεις ένα 15χρονο κορίτσι και πως θα έχει πλάκα να κυκλοφορήσουν μια φωτογραφία από το βιασμό για να σπιλώσουν το όνομα της και να καταστρέψουν το ηθικό της. Μετά από την κυκλοφορία της φωτογραφίας δεν μπορούσε να ηρεμήσει ούτε για μια στιγμή. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον κύκλο της, οι φίλοι της στράφηκαν εναντίον της, ο κόσμος την παρενοχλούσε, αγόρια που δεν γνώριζε ως τότε της στέλνανε μηνύματα και της ζητούσαν να κάνουν σεξ.»


Άλλες πηγές (BuzzFeed) αναφέρουν πως και συμμαθήτριες της της έστελναν μηνύματα, αποκαλώντας την «τσούλα». Το περιστατικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, όπου πολλοί λένε πως για ότι συνέβη φταίει η κουλτούρα του βιασμού που επικρατεί στην κοινωνία. Μάλιστα πολλοί χρήστες του διαδικτύου προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τους φερόμενους ως δράστες του βιασμού.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Το φαινόμενο Φειδίας- Πώς κατάφερε να βγει τρίτος με «όπλο» του τα social media

Διεθνή / Ευρωεκλογές 2024: Πώς η Κύπρος «υποκλίθηκε» στο φαινόμενο Φειδίας - Η δύναμη από τα social και η αγκαλιά με τον Ίλον Μασκ

Τέσσερις μήνες αφού ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, ο Φειδίας έφτασε στο 20% - Το μότο «σας αγαπώ όλους», τα 2,6 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και τα 5 αδέλφια - Μιλά στην κυπριακή διάλεκτο και σχηματίζει καρδιά α λα Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

Διεθνή / Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

H δυναμική δικηγόρος των γαλαζοαίματων Φιόνα Σάκλετον είχε εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο διαζύγιο με την Νταϊάνα - Η 67χρονη νομικός είναι γνωστή με το προσωνύμιο «Ατσαλένια Μανόλια»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ