Ίαν ΜακΚέλεν: Το μισό Χόλιγουντ είναι γκέι, όμως στις ταινίες οι ομοφυλόφιλοι δεν υπάρχουν

Ίαν ΜακΚέλεν: Το μισό Χόλιγουντ είναι γκέι, όμως στις ταινίες οι ομοφυλόφιλοι δεν υπάρχουν Facebook Twitter
EPA/TIM BRAKEMEIER
27

Ο διάσημος ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια από τους ανοιχτά ομοφυλόφιλους σταρ του Χόλιγουντ, επιτέθηκε στη δειλία του Χόλιγουντ σε σχέση με την αντιπροσώπευση των μειονοτήτων στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Σε συνέντευξή του Time Out, ο 78χρονος ηθοποιός ρωτήθηκε για τη διαμάχη που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απόφαση να μην εμφανιστεί ο νεαρός μάγος Ντάμπλντορ ως «ξεκάθαρα ομοφυλόφιλος» στην επερχόμενη συνέχεια της ταινίας «Fantastic Beasts and Where to Find Them».

Ο ΜακΚέλεν, που του είχε προταθεί να υποδυθεί το χαρακτήρα του Ντάμπλντορ στις ταινίες Χάρι Πότερ, απάντησε: «Λοιπόν, κανείς δεν ψάχνει στο Χόλιγουντ για κοινωνικό σχολιασμό, έτσι δεν είναι; Μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν ότι υπάρχουν μαύροι άνθρωποι στον κόσμο».

«Το Χόλιγουντ έχει συμπεριφερθεί άσχημα στις γυναίκες με κάθε δυνατό τρόπο σε όλη του την ιστορία. Οι ομοφυλόφιλοι άντρες δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Ο ΜακΚέλεν, αναφέρθηκε στην ταινία του 1998, Gods and Monsters, όπου υποδύθηκε το σκηνοθέτη Τζέιμς Γουέιλ, η οποία πυροδότησε ένα νέο κλίμα αποδοχής στον κινηματογράφο, λέγοντας ότι «ήταν η αρχή που η βιομηχανία παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι άνθρωποι εκεί έξω, παρόλο που το μισό Χόλιγουντ είναι γκέι».

Μία νέα έκθεση της νομικής ομάδας GLAAD ανέφερε πρόσφατα ότι μόνο το 12.8% των mainstream ταινιών συμπεριλαμβάνουν LGBTQ χαρακτήρες. Η ομάδα ζητά το ποσοστό αυτό να ανέλθει σε 50% έως το 2024.

Ο Ian McKellen δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος το 1988 και έκτοτε μάχεται για τα ίσα δικαιώματα εντός της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.

Με πληροφορίες από The Guardian

Πολιτισμός
27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM
Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM