Αθώος από το Στρατοδικείο ο αρνητής στράτευσης Ν. Καρανίκας

Αθώος από το Στρατοδικείο ο αρνητής στράτευσης Ν. Καρανίκας Facebook Twitter
33

Αθώο έκρινε σήμερα το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης τον αντιρρησία συνείδησης Νίκο Καρανίκα, ο οποίος κατηγορείτο για ανυποταξία.

Ο 44χρονος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από αστυνομικούς, στο σπίτι του, και παραπέμφθηκε στη στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Έξω από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν, το πρωί, αλληλέγγυοι προς τον 44χρονο αντιρρησία συνείδησης και ενεργό ακτιβιστή για τα κοινωνικά δικαιώματα. Ο Καρανίκας είχε συλληφθεί για πρώτη φορά πριν από 17 χρόνια.

 

Αθώος από το Στρατοδικείο ο αρνητής στράτευσης Ν. Καρανίκας Facebook Twitter

Την άμεση απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του Καρανίκα είχαν ζητήσει με επιστολή τους 15 έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές ύστερα από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Μεταξύ αυτών η Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE-NGL) Γκάμπι Ζίμερ και των ελλήνων ευρωβουλευτών Μαρίας-Ελένη Κοππά και Σπύρου Δανέλλη από το ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Χρυσόγελου από τους Οικολόγους Πράσινους.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει τα δικαιώματα των αντιρρησιών συνείδησης και να αδιαφορεί απέναντι στις ευρωπαϊκές πρακτικές.

.

Ελλάδα
33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ