Σε απολογία καθηγητής επειδή επέτρεψε σε μαθήτρια να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα

Σε απολογία καθηγητής επειδή επέτρεψε σε μαθήτρια να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα Facebook Twitter
34

Σε απολογία καλείται καθηγητής του 30ού Γυμνασίου Κυψέλης διότι επέτρεψε σε μαθήτρια του από την Πολωνία να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα σε διαγώνισμα Γεωγραφίας.

Η μαθήτρια αντιμετωπίζει δυσκολίες στα Ελληνικά και για αυτό ζήτησε από τον καθηγητή να απαντήσει στο διαγώνισμα στα πολωνικά. Όμως, σύμφωνα με την Aυγή, το «ναι» του καθηγητή στη μαθήτρια, ήταν η αφορμή για να τον καλέσει σε απολογία η διευθύντρια του σχολείου που έκανε καταγγελία στην αρμόδια διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διεύθυνση με τη σειρά της αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.   

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το παιδί που αντιμετωπίζει και τον εφιάλτη της ανεργίας, καθώς και οι δύο γονείς του είναι άνεργοι, πάλεψε για το δικαίωμά του να μην είναι παρίας μέσα στην τάξη. Όχι, δεν ήθελε να δώσει λευκή κόλλα, ήθελε να γράψει αυτά που ήξερε και δεν μπορούσε. Και ο καθηγητής το εκτίμησε και της έδωσε τη δυνατότητα να γράψει στη γλώσσα της. Στη συνέχεια πήρε το γραπτό της, το μονόγραψε, άλλωστε δεν γνωρίζει πολωνικά για να το διορθώσει και της έβαλε στο τρίμηνο τη βάση. Για να μην είναι και η τάξη Καιάδας…»

Πάντως η αναφορά της διευθύντριας, έδωσε την αφορμή στον βουλευτή της Χ.Α. να εκμεταλλευτεί το θέμα φέροντας το στα τηλεοπτικά πάνελ.

Η εφημερίδα γράφει ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια του σχολείου συνεχίζει, όπως καταγγέλλει η Γ' ΕΛΜΕ Αττικής, να δημιουργεί κλίμα αρνητικό και να τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, η τοπική ένωση των καθηγητών αναφέρει ότι έχουν γίνει πολλαπλές αναφορές σε βάρος της από πολλούς εκπαιδευτικούς.

Ελλάδα
34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM