«Με το τελευταίο τεύχος της Vogue διώχνω την κατσαρίδα από την κουβέρτα μου...»

«Με το τελευταίο τεύχος της Vogue διώχνω την κατσαρίδα από την κουβέρτα μου...» Facebook Twitter
11

Ο σχεδιαστής Λάκης Γαβαλάς παραχώρησε συνέντευξη στη Real και μίλησε για τη δεκάμηνη εμπειρία του από το κελί της φυλακής και τη σκληρή θαημερινότητά του.

«Κρακ κρακ! Το άνοιγμα της βαριάς σιδερένιας πόρτας του θαλάμου. Σημάδι ότι είναι 7.15 το πρωί. Ακούω τα βήματα του δεσμοφύλακα να απομακρύνονται προς επόμενο θάλαμο. Κρακ κρακ! Το ξύπνημα είναι απότομο και κάθε πρωί, πιο οδυνηρό. Δεν μπορώ να το συνηθίσω αυτό το κρακ-κρακ. Δέκα μήνες και ακόμα δεν το αντέχω. Θεέ μου, που είμαι; Η πρώτη σκέψη κάθε πρωινό... Η τουαλέτα ήδη κατειλημμένη. Ανοίγω την τηλεόραση που είναι στην άκρη του σιδερένιου κρεβατιού. Γειτόνισσα με τις πατούσες μου. Λίγο μαύρο. Και αμέσως μετά φως. Οι πρωινές δημοσιογραφικές εκπομπές. Κάνω ζάπινγκ... Υπολογίζοντας την εξέλιξη του καιρού που θα κάνει σήμερα, διαλέγω βιαστικά τα κατάλληλα ρούχα. Σέρνω τη βαριά πόρτα του θαλάμου και βγαίνω στο διάδρομο. Περπατάω, όπως πάντα, γρήγορα. Με ελαφρύ στομάχι, αφού δεν έφαγα πρωινό. Που να βρεις την όρεξη στη φυλακή».

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

«8.10 π.μ. Λέω μια χαμογελαστή καλημέρα στον δεσμοφύλακα που είναι στο κιγκλίδωμα «Στην ώρα σου Λάκη» μου λέει με ευγένεια. «Γράψε ότι κατεβαίνω για δουλειά» αποκρίνομαι. Στο τεράστιο ασήκωτο βιβλίο που είναι μπροστά του, πρέπει να σημειώσει την ώρα που μπαίνει και βγαίνει από την πτέρυγα κάθε κρατούμενος... Βγαίνω στον κήπο. Ευτυχώς δεν βρέχει. Συναντιέμαι με τους άλλους τέσσερις κηπουρούς... Λίγη δουλειά ακόμα και η ωρα πήγε 11.30. Πάμε για φαγητό, μεσημεριανό. Τρίτη-Πέμπτη μακαρόνια, θυμάμαι το φυλακόβιο λαϊκό τραγούδι του Πρόδρομου Τσαουσάκη. Θεέ μου τι παιχνίδια παίζει το μυαλό; Τρώω μόνος μου στο θάλαμο. Λίγα μακαρόνια χωρίς τη σάλτσα...».

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

«Πήγε 6.30 το απόγευμα. Τσιμπολογάω κάτι από το βραδινό φαγητό. Τυρόπιτα. Κάνω την αμαρτία μου. Τρώω και ένα σοκολατάκι από το κουτί που μου είχε φέρει μια συνεργάτιδά μου. Παίρνω δύναμη, έφτασε η ώρα της μάχης. Στα καρτοτηλέφωνα. Όλοι οι κρατούμενοι διεκδικούν λίγη ώρα στα τρια καρτοτηλέφωνα της πτέρυγας. Το ένα δεν δουλεύει, δυο λοιπόν τα αντικείμενα του πόθου...».

Η ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΚΑΙ Η VOGUE

«Η κατσαριδούλα που αναποφάσιστα περπατά πάνω στην κουβέρτα μου θυμίζει πως δεν είμαι στις φυλακές για να σωφρονιστώ, αλλά για να τιμωρηθώ. Με το τελευταίο τεύχος της Vogue τη σπρώχνω από την κουβέρτα. Αλλά μια κατσαρίδα που περπατάει πλάι μου στον τοίχο δεν γλιτώνει. Κλατς! Η Vogue την σκότωσε... Γυρίζω πλάγια στον τοίχο. Κουλουριάζομαι και κλαίω. Ήμουν ο Λάκης Γαβαλάς της μόδας και του γκλάμουρ... Το φως του θαλάμου σβήνει. Με άκουσαν που κλαίω... Κουλουριάζομαι πιο πολύ με την κουβέρτα. Ξέρω τι έκανα να λέει η κοινωνία για μένα: «Άσε τον π...η να σαπίσει στη φυλακή»... Θα ονειρευτώ. Ότι ξαναζώ. Και ας ξέρω ότι το πρωί καραδοκεί ξανά. Εφιάλτης! Κρακ κρακ!».

It's Viral
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Επειδη δεν πολυκαταλαβαινω,θα ηθελα καποιος να μου εξηγησει.Γιατι ο Λακης Γαβαλας ειναι μεσα τοσο μεγαλο διαστημα;Εχει δικαστει και καταδικαστει;Γιατι αλλοι επιχειρηματιες που χρωστουν υπερογκα ποσα παντου δεν ειχαν την ιδια καταληξη;Δυστυχως αυτο το "Ασε τον π...να σαπισει στη φυλακη"μαλλον σωστα το σκεφτεται.Απ'οσο φαινεται καποιοι σκεφτηκαν πως επειδη ειναι gay, οι νοικοκυραιοι δεν θα τον λυπουνταν και θα χαιρονταν.Αυτο ειναι καταπτυστο και παντελως ασχετο με το χρεος του.
Παιδιά θα σας πώ ό,τι άκουσα στην εκπομπή των πρωταγωνιστών. Ο κύριος Γαβαλάς είπε πως η περιουσία του, δηλαδή κάποια σπίτια, είναι έτσι παρατημένα και ίσης αξίας με όσα χρωστάει. Γιατί το κράτος δεν του τα παίρνει ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να βγεί απ την φυλακή? Αυτό ήταν το συνεχές ερώτημα του. Δεν ξέρω αν κρύβεται κάτι και τί είναι αυτό αλλά νομίζω πως ο Γαβαλάς είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να είναι εκεί μέσα. Εξάλλου είναι επιχειρηματίας και όχι διεφθαρμένος πολιτικός. Γιατί αυτοί είναι αληθινοί εγκληματίες!
Ίσως γιατί η φυλάκιση ενός φοροφυγά επιχειρηματία κρίθηκε ασφαλέστερη από την κατάσχεση μιας περιουσίας χωρίς ουσιαστική αξία. Και επιτέλους με αυτή την όψιμη λύπηση των τέως σταρ! Ας δούμε και κανένα άρθρο για τους εκατοντάδες ανθρώπους που είναι στην φυλακή για κατοχή μικροποσοτήτων!
Έσφαλε, και δίκαια μπήκε φυλακή. Το θέμα είναι όμως, ότι ο Γαβαλάς και ο κάθε Γαβαλάς, λειτουργούν σαν "Ιφιγένειες". Το διεφθαρμένο ως το μεδούλι κράτος, βλέποντας πως ο κόσμος διψά για τιμωρία και πως δεν το παίρνει άλλο να αυθαιρετεί έτσι τόσο απροκάλυπτα, "πουλά" και καλά κάθαρση. Βάζουν 5-6 επώνυμους δεύτερης και τρίτης διαλογής μέσα (και που και που κανέναν δικό τους ξοφλημένο πολιτικό), αφήνοντας τα μεγάλα "ψάρια" απείραχτα, για να φάει ο κόσμος "δικαιοσύνη". Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...
Δεν ήταν απατεώνας.Εγώ έτσι πιστεύω.Απλά οι μεγάλες εταιρίες δουλεύουν με λεφτά από τις τράπεζες.Έκλεισα η κάνουλα των τραπεζών, έπεσε έξω κι ο Λάκης.Υπάρχουν πολύ και πολλά χειρότερα τομάρια έξω...
Μην πεφτουμε στην παγιδα του επιλεκτικου συναισθηματισμου,βιβλια και ημερολογια εχουν γραψει ενα σωρο φυλακισμενοι που ομως δεν ηταν ποτε star.Το σοκ της φυλακης ειναι χειροτερο για το 19χρονο βαπορακι αλλα αυτον δεν τον ακουει κανενας.Πιστευω πως αν υπαρχει περιουσια στο ονομα του οφειλετη πρεπει να κατασχεθει και να μην παει φυλακη αλλα για οφειλες ειναι παρα πολλοι μεσα και περνανε το ιδιο η και χειροτερα δεν ειναι κατι παραπανω η παρακατω ο Λακης.
Τον λυπήθηκα να πω την αλήθεια. Τελικά δεν είναι τελείως άδειοι τενεκέδες οι κότες του lifestyle... Αυτό με την κατσαρίδα στο κελί και την Vogue, δείχνει΄, είτε το ήθελε να το περάσει έτσι είτε όχι, την αντίθεση της πραγματικότητας με τον ψεύτικο στρασάτο κόσμο του lifestyle.
Βάλανε το Γαβαλά στη φυλακή και οι ληστές με τις βαριοπούλες είναι έξω. Οι άνθρωποι που ξεπούλησαν την Ελλάδα ολόκληρη είναι έξω. Ο Χρήστος Πάχτας που μεσολάβησε για να λάβει η τουρκοκαναδέζικη Ελντοράντο Γκόλντ τα μεταλεία χρυσού και χαλκού έναντι ενός εύρω είναι Δήμαρχος κατέχει δημόσιο αξίωμα και διεκδικεί την επανεκλογή του. Η λίστα είναι ατελείωτη. Δεν σώζεται η Ελλάδα με τίποτα.
μηπως θα μας σωσει ο μιχαλολιακος;ωραιος εισαι.Μαθαινεις να κρυβεσαι,εμαθες και ορθογραφια.Χυνεις το δηλητηριο σου και οι υπολοιποι το πινουν με ευκολια, μη γνωριζοντας γιατι τους αρεσει.
Αν εσύ αισθάνεσαι ασφαλής με το να γνωρίζεις ότι ο Γαβαλάς είναι στη φυλακή και οι ληστές με τις βαριοπούλες έξω και αν αισθάνεσαι υπερήφανος και ικανοποιημένος με την παρουσία και τη δράση του Χρήστου Πάχτα δε φταίω εγώ. Τώρα που είδες τη στήριξη μου στο Νίκο Μιχαλολιάκο δεν ξέρω. Και μόνο το ότι γράφω σωστή ορθογραφία θα πρέπει να με κατατάσσει μακρυά από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής...