Αντιστρέφοντας τη μεγαλόψυχη λογική του Ζουράρι που είπε ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»

Αντιστρέφοντας τη μεγαλόψυχη λογική του Ζουράρι που είπε ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» Facebook Twitter
Παρότι κανένας Έλληνας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη συγκεκριμένη δήλωση, αναρωτιέμαι τι θα σκεφτεί ο Ταγίπ Ερντογάν όταν μάθει ότι ο Έλληνας υπουργός αδιαφορεί αν χάσει νησιά. Φωτo: Menelaos Myrillas / SOOC
16

Σα να έχει τρελαθεί η πυξίδα της, η κυβέρνηση μάς επιτίθεται καθημερινά με έναν αχταρμά ταυτόχρονα πατριωτικών και αντιπατριωτικών, φασιστικών και αντιφασιστικών, ακροαριστερών και ακροδεξιών δηλώσεων και πράξεών της.

Αίσθηση προκάλεσε πριν λίγο η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην Παιδεία: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

  

Το έχω ξαναπεί πως είμαι σίγουρος πως το κάνουν επίτηδες, για αποπροσανατολισμό. Και ο Τσίπρας που επιλέγει ό,τι εκκεντρικότερο υπάρχει και οι υπουργοί που κάνουν συνέχεια εξωφρενικές δηλώσεις για να ξεχνιόμαστε.

Καταλαβαίνω ότι ο κ. Ζουράρις το είπε για να τονίσει τη σημασία της γλώσσας, αλλά πιστεύω πως ήταν λάθος δήλωση τη λάθος ώρα.

1ον) Η ελληνική γλώσσα ΔΕΝ απειλείται, ούτε πρόκειται να μας την πάρει κανείς σύντομα, και

2ον) Τα ελληνικά νησιά απειλούνται στ' αλήθεια -με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον πρόεδρο του κόμματος του κ. Ζουράρι- άρα είναι τελείως ανεύθυνη οποιαδήποτε ανάλαφρη αναφορά. 

Αντιστρέφοντας τη μεγαλόψυχη λογική του Ζουράρι που είπε ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» Facebook Twitter
Η κυβέρνηση μάς επιτίθεται καθημερινά με έναν αχταρμά ταυτόχρονα πατριωτικών και αντιπατριωτικών, φασιστικών και αντιφασιστικών, ακροαριστερών και ακροδεξιών δηλώσεων και πράξεών της. Φωτo: Menelaos Myrillas / SOOC

Η λογική του κ. Ζουράρι («η γλώσσα είναι πιο σημαντική απ' τα νησιά - άρα δεν πειράζει να μας πάρουν τα νησιά») μπορεί να εφαρμοστεί και με άλλους ανόητους τρόπους.

Πχ.

«Δεν έχει σημασία αν κάνει χούντα η Χρυσή Αυγή - πάντα επιστρέφει η δημοκρατία μετά!»

«Δεν πειράζει να καεί όλη η Ελλάδα, θα ξαναφυτρώσουν τα δέντρα κάποτε!»

«Πετύχαμε έντιμο συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις! Δεχόμαστε το 4ο Μνημόνιο, κρατάμε όμως τη γλώσσα μας!»

«Δεν πειράζει να δολοφονήσουν τον Τσίπρα και τον Ζουράρι θα γεννηθούν κι άλλοι άνθρωποι, - η γλώσσα μας να 'ναι καλά!»

«Μα τι θέλουν κι αυτοί οι άνεργοι και διαμαρτύρονται; Δεν τους φτάνει που μπορούν ακόμα να μιλάνε ελληνικά;!»

Αντιστρέφοντας τη μεγαλόψυχη λογική του Ζουράρι που είπε ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» Facebook Twitter

Όλο αυτό -το ότι επειδή η γλώσσα είναι σημαντικότερη από κάτι άλλο δεν πειράζει να χαθεί το άλλο (και δε μιλάμε για κανά μικροπράγμα, αλλά για «μερικά νησιά»!) δεν είναι μόνο γελοίο, αλλά και επικίνδυνο.

Και παρότι κανένας Έλληνας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη συγκεκριμένη δήλωση, αναρωτιέμαι τι θα σκεφτεί ο Ταγίπ Ερντογάν όταν μάθει ότι ο Έλληνας υπουργός αδιαφορεί αν χάσει νησιά και πως συμβιβάζεται με το να μη χαθεί η γλώσσα... 

16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Κε Δημοκίδη,Έρχεστε με υπεύθυνη υπογραφή να επιβεβαιώσετε κάποια σχόλια που ήδη έγιναν στην ανάρτηση της Lifo σήμερα 15.25'.Είναι επικίνδυνοι οι ίδιοι οι "Ζουράριδες" βέβαια, αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν και την χρεώνονται αυτοί που τους επιλέγουν για την πολιτική.Ας ελπίσουμε να τελειώσει ανώδυνα η "θητεία" Ζουράρι.
Ο Ζουράρις ισχυρίστηκε ότι «το σχήμα καθ' υπερβολή του Αριστοτέλη το έκανα για να δείξω τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και τη «μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή. Υπάρχει εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και παρατεταμένη κρίση. Φοβούνται στην Τουρκία να απογειώσουν αεροσκάφος γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσει».Δεν υπάρχει καμία σχέση και λογική συνοχή ανάμεσα στην υποτίθεται επανορθωτική με την αρχική του δήλωση. Εκτός που απλώνει τα πόδια του και για θέματα που δεν κατέχει και χειροτερεύει ακόμη τα πράγματα (κρίνει την στρατιωτική ετοιμότητα ή όχι της Τουρκίας).Διαβεβαιώνουμε τον κύριο Ζουράρι ότι η νομοθεσία μας δεν προβλέπει ακρωτηριασμό της γλώσσας για τιμωρία όσων υπουργών ανοητολογούν. Δεν θα σας πάρουμε λοιπόν την γλώσσα κ. Ζουράρι, ησυχάστε. Αλλά να παραιτηθείτε τώρα, άμεσα, έχουμε κάθε δικαίωμα να το ζητάμε. Γιατί εμάς μας νοιάζει αν μας πάρουν ένα νησί !
Δεν ξέρω ποιο είναι πιο λυπηρο. Τι ότι ο Ζουραρης έγινε υπουργός ή ότι καθόμαστε και αναλυουμε τί είπε; Τελικά το πιο θλυβερο είναι ότι συνηθησαμε να έχει εξουσία ο κάθε ένας τυχαρπαστος. Ότι ο λεβεντης δεν μας φαίνεται γραφικός πια...
Υποθέτω πως το ίδιο καταδικαστέα και ανεύθυνη ήταν η δήλωση του ΓΑΠ ως υπουργού των Εξωτερικών ότι προτιμά μερικά στρέμματα λιγότερο και να κοιμομαστε ήσυχοι παρά ότι μας ανήκει και να μην μπορουμε να κλείσουμε μάτι , σωστά;
Νταβούτογλου στον Ερντογάν: "ρε συ Ταγίπ, οι Έλληνες μας προσφέρουν κάτι νησιά για Χριστουγεννιάτικο δώρο. Πάμε να τα πάρουμε;"Ερντογάν: "τρελάθηκες; Δεν ξέρεις την φράση 'Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας'; Ας τα κρατήσουν να τα χαίρονται, εγώ δεν 'τρώω τον παπά' του Ζουράρι".Δυστυχώς από τα νεύρα μου και την θλίψη για τις δηλώσεις ενός επικίνδυνου υπουργού, προσπαθώ να το γυρίσω στην πλάκα μπας και ηρεμήσω.
Δικιο εχει ο ανθρωπος. Αλλωστε το Αιγαιο ανηκει (σικ) στα ψαρια του. 30 χρονια τωρα μεγαλωσα το μαθαμε και το κατανοησαμε αυτο το συνθημα. Τωρα ας το εφαρμοσουμε. Ικαρια πας για διακοπες και με διαβατηριο.
Τι και αν μας πάρουν μερικά νησιά .Τους πήραμε την γλώσσα.Γιαούρτι, Καρπούζι, Τενεκές-Ζουράρις- Ντουβάρι-Ζουράρις-, Γιαπί, Μπακάλης, Κέφι, Νταβαντούρι, κ.α.Νιώθω εθνικά υπερήφανος.
Δεν παίρνουν τη γλώσσα γιατί δεν θα χρειάζεται να μαθαίνουμε αγγλικά που εγώ δεν έμαθα ποτέ? Ο Αϊνστάιν το είπε. Η βλακεία δεν έχει όρια. Ο Ζουράρις το αποδεικνύει.
Κάποτε, αν ένας Υπουργός εκφράζονταν ή ενεργούσε κατά τρόπο που ΔΕΝ εξέφραζε τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης, παραιτούνταν. Σήμερα κανείς δεν παραιτείται, κανείς δεν απομπεύεται. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί εκφράζει την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση εκφράζεται με την κοινή πορεία με τους Χρυσαυγίτες (άλλωστε είναι μαζί στους δρόμους και στις ψηφοφορίες στη Βουλή χρόνια τώρα), εκφράζεται από αντεθνικές δηλώσεις, εκφράζεται από κάθε αρλούμπα που λέει ο κάθε αγράμματος που ηγείται του όποιου υπουργείου γιατί αγράμματοι είναι όλοι τους. Είναι αδιανόητο αυτό που ζούμε. ====
Άρη, χαίρομαι που γράφεις. Ειδικά λόγω της θέσης του, κάθε δήλωση του κ. Ζουράρι (και κάθε κ. Ζουράρι) έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από μια κουβέντα που εκστομίζεται ιδιωτικά σε μια παρέα φίλων. Στο σχολείο μαθαίναμε ότι πρέπει "να βουτάμε τη γλώσσα 7 φορές στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε", φοβάμαι ότι πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας δεν το κάνουν αυτό πια, με συνέπεια αυτά που περιγράφεις εξαιρετικά και με απόλυτη κοινή λογική (κοινή λογική - άάάλλο εκλειπόν στοιχείο στην Ελλάδα των ημερών μας).
Για να βουτηχτεί η γλώσσα στο μυαλό και να δημιουργηθεί η σωστή συνύπαρξη, θα πρέπει να υπάρχουν και τα δύο υλικά. Από πού αντλείτε αυτή τη σιγουριά;